21/12/20 | Αρχική > Ειδησεογραφία > Ανακοινώσεις Συλλόγων

ΠΟΕ: Νομοθέτηση το δικαίωμα στην ασθένεια Λογιστή-Φοροτεχνικού

Η χαοτική κατάσταση που έχουν προκαλέσει : η πολυνομία, οι δεκάδες ηλεκτρονικές πλατφόρμες και οι πρόσθετες υποχρεώσεις που προκύπτουν καθημερινά από τη νομοθεσία. λόγω της πανδημίας και προστίθενται στις υποχρεώσεις των Λογιστών – φοροτεχνικών έχουν οδηγήσει τον κλάδο σε απόγνωση και εργασία πέρα από τα ανθρώπινα όρια.

Αυτός ο φόρτος εργασίας , συνοδευόμενος από τη συνεχή νομοθετική ασάφεια και το άγχος που προκαλεί στον κλάδο, είχε αποτέλεσμα , το τελευταίο οκτάμηνο , την απώλεια σημαντικού αριθμού συναδέλφων.

Δεν κατανοούμε γιατί αντιμετωπίζεται διακριτά η περίπτωση θανάτου από COVID 19, από το θάνατο που προκαλείται και από άλλες σοβαρές ασθένειες, συνεπεία των συνθηκών της πανδημίας και των υπέρογκων υποχρεώσεων των εμπλεκόμενων για τη διαχείρισή της.


Αιτούμαστε

να συμπεριληφθούν στη ρύθμιση όλες οι περιπτώσεις άλλων σοβαρών νοσημάτων-ασθενειών που αποδεδειγμένα δημιουργούν πρόβλημα στην υγεία και στην άσκηση του επαγγέλματος του Λογιστή-Φοροτεχνικού -, λόγω του πρόσθετου φόρτου εργασίας και της επείγουσας διαχείρισης της πανδημίας .

Η διάταξη του Άρθρου 69, (3), περί θανάτου λογιστή, από COVID 19, είναι στην ουσία χωρίς αντικείμενο και αφήνει στο έλεος της πανδημίας όλους τους συναδέλφους που έχουν αποδεδειγμένα σοβαρά νοσήματα και ζητούν τη στήριξη της πολιτείας ,σ’ αυτή τη συγκυρία είτε συμβαίνουν την περίοδο της πανδημίας, είτε οποιαδήποτε άλλη περίοδο

.

Εκτιμούμε

ότι η πολιτεία πρέπει να ενστερνιστεί το περιεχόμενο της 605/104/ 2-12-2020 κατατεθείσης τροπολογίας (Άρθρο 2) που αναφέρεται γενικά στην περίπτωση θανάτου.

Οι Λογιστές – Φοροτεχνικοί θα συνεχίσουν, αγόγγυστα, να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους, μένοντας πολλές φορές απλήρωτοι , αλλά και να διεκδικούν ταυτόχρονα τη, χωρίς οικονομική επιβάρυνση, ελάχιστη στήριξη της πολιτείας.comments powered by Disqus
* Παρακαλούμε τα σχόλια να μην είναι σε greeklish. Σχόλια με υβριστικό ή προσβλητικό περιεχόμενο θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.
Ασθένεια, Κορωνοϊός, Προοδευτικοί Οικονομολόγοι Ελλάδας, Λογιστές-φοροτεχνικοί