18/12/20 | Αρχική > Ειδησεογραφία > Ανακοινώσεις Συλλόγων

Αλεβιζάκης: Η κυβέρνηση των… αρίστων στην εξυπηρέτηση των«κολλητών», ισοπέδωσαν τους αποφοίτουςτων ΑΕΙ

Η κατάθεση της τροπολογίας της Υπουργού Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, για την επαγγελματική αναγνώριση των αποφοίτων των κολεγίων, αποτελεί απροκάλυπτη απόπειρα της κυβέρνησης να εξυπηρετήσει συγκεκριμένα οικονομικά συμφέροντα που επιδιώκουν εδώ και χρόνια να ισοπεδώσουν τα πάντα στον τόπο.

Η αιφνιδιαστική και εκπρόθεσμη τροπολογία, που κατέθεσε η Υπουργός, η οποία μη τηρώντας ούτε τα προσχήματα, δεν ζήτησε καν την γνώμη - ως όφειλε - του ΟΕΕ, στοχεύει αποκλειστικά και μόνο στην εξυπηρέτηση των “αρίστων” , των ιδιοκτητών δηλαδή των κολλεγίων, που πρόσκεινται ιδεολογικά στον πολιτικό της φορέα.

Πέραν των σκοπιμοτήτων που υπηρετεί αυτή η απόφαση, είναι ταυτόχρονα και αντιδημοκρατική, αλλά και προσβλητική για το σύνολο των οικονομολόγων της χώρας.

‘Όχι μόνο γιατί δεν ζήτησε ως όφειλε την άποψη του ΟΕΕ , αλλά και γιατί δεν δέχτηκε για να συζητήσει ούτε τον Πρόεδρο του Επιμελητηρίου, παρά τις επίμονες εδώ και καιρό προσπάθειές του, ο οποίος μάλιστα τυγχάνει να ανήκει και στον κομματικό φορέα της κας. υπουργού.

Αφού στην Νέα Δημοκρατία δε σέβονται ούτε τα στελέχη τους, πώς να σεβαστεί τους θεσμούς η κ. Υπουργός ;

Όφειλε θεσμικά η κ.Κεραμάως να δεχτεί τον Πρόεδρο του ΟΕΕ κ. Κωνσταντίνο Κόλλια.

Όφειλε θεσμικά η κ.Κεραμέως να ζητήσει την άποψη του ΟΕΕ και ας μην την αποδέχονταν.

Όφειλε θεσμικά η κ. Κεραμέως, εαν πραγματικά έχει ως στόχο να μπει τάξη στο χώρο, να επιδιώξει την συνεργασία του ΟΕΕ, ζητώντας του να γνωμοδοτήσει επί του θέματος της επαγγελματικής επάρκειας , των αποφοίτων των κολλεγίων.

Όφειλε η κ.Κεραμέως να γνωρίζει ότι ο μοναδικός θεσμικός Φορέας, ο οποίος μπορεί να πιστοποιήσει μέσα από αξιόπιστες και απόλυτα επιστημονικές διαδικασίες την αναγνώριση της επαγγελματικής επάρκειας του οικονομολόγου και του λογιστή - φοροτεχνικού, είναι το Οικονομικό Επιμελητήριο της Ελλάδας.

Κυρία Υπουργέ,

Δεν είμαστε σίγουροι αν το σύνολο της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου σας είναι σύμφωνο με αυτές τις νομοθετικές εξυπηρετήσεις των “αρίστων” κομματικών φίλων σας.

Είμαστε όμως βέβαιοι ότι με τις πράξεις σας προσβάλλετε τους θεσμούς και τους εκπρόσωπους τους.

Προσέξτε γιατί θα μείνετε στην ιστορία ως η Υπουργός Παιδείας που επέβαλλε την ισοπέδωση των οικονομικών πανεπιστημίων και την εξομοίωση του με τα… αμφιβόλου ποιότητας, κολέγια.

Να θυμάστε πως όταν μελετούμε την ιστορία , για άλλους χαιρόμαστε και για άλλους ντρεπόμαστε.

Αλεβιζακης Παναγιωτης

Εκ/πος

Ανεξάρτητης Κίνησης

Οικονομολόγων Ελλάδας

Α.ΚΙ.Ο.Ε.

teamakioe@gmail.com

Υ.Γ. Το επίμαχο άρθρο που προκάλεσε άγρια κόντρα στη Βουλή, στήριξαν 153 βουλευτές, ενώ το καταψήφισαν 136 βουλευτές. Επί της αρχής του, το νομοσχέδιο ψήφισαν ΝΔ και ΚΙΝΑΛ.comments powered by Disqus
* Παρακαλούμε τα σχόλια να μην είναι σε greeklish. Σχόλια με υβριστικό ή προσβλητικό περιεχόμενο θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.
Επαγγελματικά δικαιώματα, οικονομολογικό επάγγελμα