03/12/20 | Αρχική > Αρθρογραφία > Εργατολόγος

Με 3 πιστώσεις το Δώρο Χριστουγέννων στους εργαζόμενους σε αναστολή

Τον Ιανουάριο θα λάβουν οι εργαζόμενοι σε αναστολή την εκκαθάριση του Δώρου Χριστουγέννων για τον Δεκέμβριο.

Συγκεκριμένα, το Δώρο Χριστουγέννων θα δοθεί με τρεις πιστώσεις στους εργαζόμενους σε αναστολή :

  • Στις 21 Δεκεμβρίου θα λάβουν το ποσό που δικαιούνται από τον εργοδότη για τον χρόνο που δούλεψαν από 1η Μαίου έως 31 Δεκεμβρίου.
  • Στις 21 Δεκεμβρίου θα λάβουν από το κράτος την αναλογία του Δώρου Χριστουγέννων για τις αναστολές Μαίου – Νοεμβρίου, δηλαδή τα επτά όγδοα του τμήματος του Δώρου που καταβάλλει το κράτος.
  • Τον Ιανουάριο θα λάβουν από το κράτος την αναλογία του Δώρου Χριστουγέννων για το χρονικό διάστημα αναστολής του Δεκεμβρίου, δηλαδή το ένα όγδοο του τμήματος του Δώρου που καταβάλλει το κράτος.

Ειδικά για τους εργαζόμενους των κλειστών επιχειρήσεων με κρατική εντολή υπάρχει ανοιχτό το ενδεχόμενο το τμήμα του Δώρου που θα πληρώσει το κράτος να καταβληθεί ολόκληρο στις 21 Δεκεμβρίου.

Όσοι δεν έχουν αναστολή τον Δεκέμβριο αλλά μόνο μέχρι τον Νοέμβριο, θα λάβουν στις 21 Δεκεμβρίου το σύνολο του Δώρου που δικαιούνται από εργοδότη και κράτος.

Όσοι έχουν χρόνο αναστολής εντός Δεκεμβρίου θα λάβουν ένα τμήμα του Δώρου εντός Ιανουαρίου, πιθανότατα έως τις 15 Ιανουαρίου. Αυτό θα είναι η αναλογία του Δώρου Χριστουγέννων για τον μήνα Δεκέμβριο, δηλαδή το ένα όγδοο της υποχρέωσης του κράτους.

Αυτό συμβαίνει καθώς μέχρι την πληρωμή του Δώρου δεν θα έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία των δηλώσεων αναστολών μηνός Δεκεμβρίου για τις πληττόμενες επιχειρήσεις.

Δείτε περισσότερα στο www.dikigorosergatologos.grcomments powered by Disqus
* Παρακαλούμε τα σχόλια να μην είναι σε greeklish. Σχόλια με υβριστικό ή προσβλητικό περιεχόμενο θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.
Δώρο Χριστουγέννων, Αναστολή σύμβασης