10/10/20 | Αρχική > Ειδησεογραφία > Διεθνή

Ο μηχανισμός της ΕΕ για τον έλεγχο των ξένων επενδύσεων τίθεται σε πλήρη λειτουργία

Μετά την επίσημη έναρξη ισχύος του κανονισμού για τον έλεγχο των άμεσων ξένων επενδύσεων τον Απρίλιο του 2019, η Επιτροπή και τα κράτη μέλη εργάστηκαν για τη θέσπιση των αναγκαίων επιχειρησιακών απαιτήσεων για την πλήρη εφαρμογή του κανονισμού.

Η διαδικασία αυτή που δεν έχει ολοκληρωθεί, έχει ως αποτέλεσμα τη δημιουργία ενός αποτελεσματικού πλαισίου συντονισμού, το οποίο είναι καθοριστικής σημασίας για τη διαφύλαξη των στρατηγικών συμφερόντων της Ευρώπης, διατηρώντας παράλληλα την αγορά της ΕΕ ανοικτή στις επενδύσεις.

Ο Εκτελεστικός Αντιπρόεδρος Βάλντις Ντομπρόβσκις δήλωσε σχετικά: «Η ΕΕ είναι και θα παραμείνει ανοικτή στις ξένες επενδύσεις. Ωστόσο, δεν είναι ανοικτή άνευ όρων. Τα κράτη μέλη της ΕΕ και η Επιτροπή πρέπει να συνεργαστούν στενά για να ανταποκριθούν στις σημερινές οικονομικές προκλήσεις, να διαφυλάξουν τα βασικά ευρωπαϊκά περιουσιακά στοιχεία και να προστατεύσουν τη συλλογική ασφάλεια. Εάν θέλουμε να επιτύχουμε μια ανοικτή στρατηγική αυτονομία, είναι απαραίτητη η αποτελεσματική συνεργασία για τον έλεγχο των επενδύσεων σε επίπεδο ΕΕ. Πλέον είμαστε καλά προετοιμασμένοι για τον σκοπό αυτό».comments powered by Disqus
* Παρακαλούμε τα σχόλια να μην είναι σε greeklish. Σχόλια με υβριστικό ή προσβλητικό περιεχόμενο θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.
Επενδύσεις, Ξένες επενδύσεις, ΕΕ