05/08/20 | Αρχική > Ειδησεογραφία > Οικονομικά

Σε ΦΕΚ τα Π.Δ. για τον ανασχηματισμό

Σε ΦΕΚ δημοσιεύθηκαν τα Προεδρικά Διατάγματα για τον ανασχηματισμό της Κυβέρνησης. Πρόκειται για το Π.Δ. 61 (ΦΕΚ Α΄154/5-8-2020) Αποδοχή παραίτησης Υφυπουργών, Π.Δ. 62 (ΦΕΚ Α΄155/5-8-2020) Διορισμός Αναπληρωτών Υπουργών και Υφυπουργών, Π.Δ. 63 (ΦΕΚ Α΄156/5-8-2020) Σύσταση και κατάργηση Γενικών και Ειδικών Γραμματειών, μεταφορά αρμοδιοτήτων μεταξύ Γενικών Γραμματειών.

Υπενθυμίζεται ότι οι αλλαγές αφορούν τους τομείς Οικονομικών, Ανάπτυξης, Εργασίας, Υγείας και Περιβάλλοντος. Αναλυτικά αποφασίστηκε:

- Η αναβάθμιση του Υφυπουργού Οικονομικών κ. Θεόδωρου Σκυλακάκη, σε Αναπληρωτή Υπουργό Οικονομικών, αρμόδιο για τη Δημοσιονομική Πολιτική.
- Η αναβάθμιση του Υφυπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ. Νίκου Παπαθανάση, σε Αναπληρωτή Υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων, αρμόδιο για τις Ιδιωτικές Επενδύσεις και τις Συμπράξεις του Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα.
- Η τοποθέτηση του κ. Παναγιώτη Τσακλόγου στη θέση του Υφυπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, αρμόδιου για τα θέματα Κοινωνικής Ασφάλισης.
- Η τοποθέτηση της κυρίας Ζωής Ράπτη, βουλευτή Β1 Βόρειου Τομέα Αθηνών, σε θέση Υφυπουργού Υγείας, αρμόδιας για τα θέματα Ψυχικής Υγείας.
- Η τοποθέτηση του κ. Νικόλαου Ταγαρά, βουλευτή Κορινθίας, στη θέση του Υφυπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας, αρμόδιου για θέματα Προστασίας του Περιβάλλοντος.comments powered by Disqus
* Παρακαλούμε τα σχόλια να μην είναι σε greeklish. Σχόλια με υβριστικό ή προσβλητικό περιεχόμενο θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.
Ανασχηματισμός