20/07/20 | Αρχική > Ειδησεογραφία > Ανακοινώσεις Συλλόγων

ΔΤ ΠΣΕ ΟΓΑ

Θλίψη και αγανάκτηση µαζί είναι τα αισθήµατα που κατακλύζουν όλους µας µετά την πρωτοφανή δολοφονική επίθεση που δέχτηκαν συνάδελφοί µας, υπάλληλοι στη ?ΟΥ Κοζάνης. Ένα γεγονός που ήρθε να καταδείξει µε τον πλέον αδιαµφισβήτητο τρόπο δύο πικρές αλήθειες:

• Οι δηµόσιοι υπάλληλοι, συστηµατικά και βάσει σχεδίου, έχουµε τεθεί ως ο υπ’ αριθµόν 1 στόχος του καλλιεργούµενου κοινωνικού αυτοµατισµού, που καταλήγει να γίνεται κοινωνικός κανιβαλισµός. Οι παχυλά επιχορηγούµενοι µηχανισµοί µαζικής εξηµέρωσης φιλοτεχνούν ένα τεράστιο πορτρέτο του ανίκανου, παρασιτικού, ή και κακόβουλου δηµοσίου υπαλλήλου, για να µπορούν να κρυφτούν πίσω από αυτό οι πραγµατικά υπεύθυνοι για τα καθηµερινά προβλήµατα των συµπολιτών µας, αυτοί που αποφασίζουν και ορίζουν µε ποια ελλιπέστατα µέσα και κακοσχεδιασµένες διαδικασίες θα ταλαιπωρούνται στην καθηµερινότητά τους από εξίσου ταλαιπωρούµενους εργαζόµενους.

• Οι δηµόσιοι υπάλληλοι εργαζόµαστε απροστάτευτοι, σε χώρους εργασίας-ξέφραγα αµπέλια, όπου χωρίς κανέναν έλεγχο µπορεί να µπαίνει και να βγαίνει όποιος θέλει.

Γινόµαστε έτσι εύκολα θύµατα στην αγανάκτηση οποιουδήποτε πολίτη, που ακόµη και δίκαια αν είναι, δεν οφείλεται, στη συντριπτική πλειονότητα των περιπτώσεων, σε δικές µας πράξεις ή παραλείψεις, ούτε και µπορεί να είναι ανεκτό να καταλήγει σε αυτοδικία ή ψυχοπαθολογικές συµπεριφορές. Καλούµε όλα τα πρωτοβάθµια σωµατεία, τις οµοσπονδίες και την Α?Ε?Υ να διεκδικήσουµε συντονισµένα και δυναµικά την αυτονόητη εξασφάλιση συνθηκών ασφάλειας, αλλά και υγιεινής, στους χώρους εργασίας µας.

Απαιτούµε από τις ?ιοικήσεις των φορέων µας, την πολιτική ηγεσία και συνολικά την κυβέρνηση να λάβουν άµεσα και χωρίς καµία χρονοτριβή όλα τα απαιτούµενα µέτρα για την προστασία και την ασφάλειά µας, ξεκινώντας από το ελάχιστο: τη συστηµατική καταγραφή των στοιχείων ταυτότητας κάθε προσερχόµενου να εξυπηρετηθεί σε οποιαδήποτε δηµόσια υπηρεσία.

Στέλνουµε την αµέριστη συµπαράσταση και τις θερµότερες ευχές µας στις οικογένειες των άτυχων συναδέλφων µας.comments powered by Disqus
* Παρακαλούμε τα σχόλια να μην είναι σε greeklish. Σχόλια με υβριστικό ή προσβλητικό περιεχόμενο θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.