15/07/20 | Αρχική > Ειδησεογραφία > Οικονομικά

Κατατέθηκε το σ/ν για την απλούστευση πλαισίου άσκησης οικονομικών δραστηριοτήτων αρμοδιότητας Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων

Κατατέθηκε το σχέδιο νόμου του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων «Απλούστευση πλαισίου άσκησης οικονομικών δραστηριοτήτων αρμοδιότητας Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και άλλες διατάξεις» που είχε τεθεί σε δημόσια διαβούλευση.

Με τις διατάξεις του υπόψη νομοσχεδίου ρυθμίζονται θέματα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων (ΥΠΑΑΤ). Μεταξύ άλλων προβλέπεται επέκταση έως τις:

  • 31.10.2020 η προθεσμία διενέργειας τακτικής Γενικής Συνέλευσης των Αγροτικών Συνεταιρισμών, μόνο για το έτος 2020, ακόμα και αν έχουν παρέλθει έξι (6) μήνες από τη λήξη της διαχειριστικής χρήσης, όπως προβλέπεται.
  • 31.12.2020, αντί της 30.6.2020, η προθεσμία κατά την οποία μπορεί εργοδότης, ο οποίος επιθυμεί να προσλάβει πολίτη τρίτης χώρας, που απαλλάσσεται από την υποχρέωση θεώρησης εισόδου, να υποβάλλει, κατά παρέκκλιση της κείμενης νομοθεσίας, αίτηση προκειμένου να τον μετακαλέσει για απασχόληση στην εποχιακή αγροτική οικονομία.

Δείτε το σύνολο του σ/ν εδώ.

Δείτε την αιτιολογική έκθεση εδώ.

comments powered by Disqus
* Παρακαλούμε τα σχόλια να μην είναι σε greeklish. Σχόλια με υβριστικό ή προσβλητικό περιεχόμενο θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.
Αγροτική ανάπτυξη