15/07/20 | Αρχική > Ειδησεογραφία > Ανακοινώσεις Συλλόγων

ΟΕΕ Δυτικής Κρήτης - Επιστολή προς Βουλευτές Χανίων και Ρεθύμνου

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

15o ΠΤ - Τμήμα Δυτικής Κρήτης (Χανιά - Ρέθυμνο)

ΧΑΝΙΑ – ΡΕΘΥΜΝΟ

ΜΥΛΩΝΟΓΙΑΝΝΗ 15 & ΚΡΙΑΡΗ, ΤΚ 73135, ΧΑΝΙΑ, 2ος ΟΡΟΦΟΣ

ΤΗΛ: 28210 94505-76186, ΦΑΞ: 28210 95001, e-mail : oee15pt@oe-e.gr

ΠΡΟΣ:
Βουλευτές Χανίων και Ρεθύμνου


Επιστολή
Κύριοι Βουλευτές Χανίων και Ρεθύμνου


Καταρχήν Σας ευχαριστούμε για την άμεση ανταπόκρισή σας στο κάλεσμά μας.
Σε συνέχεια της συνάντησης μας και των όσων αναλυτικά σας παραθέσαμε θα θέλαμε εν συντομία να σας επαναλάβουμε τα παρακάτω τα οποία κρίνουμε ουσιώδη και ουσιαστικά :
Ο κλάδος μας ανέλαβε να διεκπεραιώσει τεράστιο όγκο δηλωτικών υποχρεώσεων απτόμενων του covid-19 τόσο των επιχειρήσεων όσο και των εργαζομένων αυτών εν μέσω συνεχώς ανοιγόμενων νέων πλατφορμών και πληθώρας μακροσκελών εγκυκλίων που στην πλειονότητα τους δεν ήταν ευδιάκριτο και σαφές το πρακτέο. Δεν ήταν λίγες οι φορές που αναγκάστηκαν πολλοί συνάδελφοι να καταχωρίσουν δύο και τρείς φορές στα επιμέρους υποσυστήματα την ίδια πληροφορία. Επίσης και στο ΕΡΓΑΝΗ επικράτησε το ίδιο μοτίβο, ομοίως και με τις ΑΠΔ ΕΦΚΑ με διπλάσιες καταχωρήσεις μηνιαία με την διακριτή αποτύπωση των περιπτώσεων αναστολής . Οι ετήσιες συγκεντρωτικές καταστάσεις τιμολογίων (ΜΥΦ) οι οποίες απορροφούν σημαντικότατο χρόνο για την ορθή υποβολή τους είχαν καταληκτική ημερομηνία 30/06/2020. Επιπροσθέτως οι δηλώσεις τμ. των ακινήτων των Δήμων επέφεραν επιπλέον δουλειά στα γραφεία μας διότι εξ αυτού προκύπτουν σε πληθώρα περιπτώσεων και διορθώσεις στα Ε9 των φυσικών και νομικών προσώπων, εργασία που ακόμα δεν έχει - πλην ελαχίστων περιπτώσεων - πραγματοποιηθεί αφού τα ραντεβού ορίζονται με τέτοιο τρόπο ώστε να μην δημιουργείται συνωστισμός. Στα προηγούμενα προσθέστε το γεγονός ότι πολλές ευπαθείς ομάδες αρνούνται μέχρι και σήμερα να προσέρθουν στα γραφεία μας προκειμένου να προσκομίσουν τα απαραίτητα δικαιολογητικά για την ορθή διεκπεραίωση των δηλώσεων.

Κατά την διάρκεια της «κλειστής» περιόδου Covid – 19 ( 16/03/2020 - 31/05/2020 ) πολλά από τα γραφεία των συναδέλφων μας ήταν ουσιαστικά κλειστά για το κοινό και τις επιχειρήσεις ενώ και πολλά άτομα από το προσωπικό τους για διάφορους λόγους υγείας απείχαν της εργασίας τους.
¨Οπως αντιλαμβάνεστε μέσα σε αυτή την κατάσταση είναι αδύνατο να διεκπεραιωθούν το σύνολο των δηλώσεων έως 29/07/2020.
Δια τούτου αιτούμαστε έγκαιρα και όχι την τελευταία στιγμή :

  1. Να δοθεί ο αναγκαίος χρόνος υποβολής έως 30/09/2020 για τις δηλώσεις φορολογίας εισοδήματος φυσικών και νομικών προσώπων και ενδοομιλικές συναλλαγές ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΟΣΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΜΕΤΑ ΤΙΣ 29/07/2020 ΥΠΟΒΑΛΛΟΝΤΑΙΜΕΣΩΚΩΔΙΚΟΥ ΛΟΓΙΣΤΙΚΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ,
  2. Να δοθεί ο αναγκαίος χρόνος έως 31/10/2020 για τη δήλωση διόρθωσης τ.μ. ακινήτων προς τους ΟΤΑ,
  3. Στο πρόγραμμα ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ που είναι πρακτικά αδύνατο να κατατίθεται η μισθοδοσία έως τις τρείς (3) κάθε μήνα ζητούμε να έχουμε την εύλογη διορία τουλάχιστον δέκα εργάσιμων ημερών ( έως τις 15 εκάστου μηνός ) κατάθεσης της μισθοδοσίας στο πρόγραμμα.
  4. Να ενισχυθούν τα ραντεβού στις Δ.Ο.Υ με παράλληλη ενδυνάμωση σε προσωπικό του τμήματος Μητρώου που δέχεται τεράστιο όγκο διεκπεραιώσεων για το σύνολο του Νομού Χανίων ( έκδοση ΑΦΜ, Κλειδάριθμων, μεταβολών επιχειρήσεων, ατομικές μεταβολές φυσικών προσώπων, ενάρξεις, διακοπές κτλ. )
  5. Να προχωρήσει άμεσα η ψηφιοποίηση του μητρώου στις Δ.Ο.Υ. και πλήθος μεταβολών όπως αλλαγές ταυτοτήτων,δηλώσεις γάμου/ διαζυγίων φυσικών προσώπων, ενάρξεις και μεταβολές επιχειρήσεων κτλνα γίνονται απευθείας στον ιστοχώρο της ΑΑΔΕ από εξουσιοδοτημένο λογιστή-φοροτεχνικό με ψηφιακή επισύναψη των απαραίτητων ανά περίπτωση εγγράφων,με το τμήμα του μητρώου να έχει την ελεγκτική αρμοδιότητα οριστικοποίησης/αποδοχής ή και απόρριψηςτης σχετικής αίτησης αυθημερόν ή σε σοβαρές περιπτώσειςσε δέσμιο χρόνο πχ τριών ημερών.
  6. Να εξορθολογιστούν τα πρόστιμα του Ν.4174/2013 εις το δίκαιον, με αναλογική κλιμάκωση του ύψους της ποινής βάσει του μεγέθους της παράβασης, αντί του οριζόντιου που εφαρμόζεται σήμερα.Εκ μέρους της Τοπικής Διοίκησης,

Ο Πρόεδρος Ο Αντιπρόεδρος

Πετσετάκης Παντελής Μπαρκούρας Γεώργιος

ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩcomments powered by Disqus
* Παρακαλούμε τα σχόλια να μην είναι σε greeklish. Σχόλια με υβριστικό ή προσβλητικό περιεχόμενο θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.
ΟΕΕ