15/07/20 | Αρχική > Ειδησεογραφία > Ανακοινώσεις Συλλόγων

Επιστολή Λ.Σ.Α.: Άμεσες ενέργειες για την παράταση των φορολογικών δηλώσεων

Προς: Υπουργό Οικονομικών, κ. Σταϊκούρα Χρήστο

Υφυπουργό Οικονομικών, κ. Βεσυρόπουλο Απόστολο

Διοικητή ΑΑΔΕ, κ. Πιτσιλή Γεώργιο

Κύριοι,


Σε συνέχεια των παρεμβάσεών μας και της αντίδρασης των φορέων του κλάδου και των επαγγελματιών και εκφράζοντας την αγωνία και τις ανησυχίες των επιχειρήσεων αλλά και των πολιτών, ζητάμε τις άμεσες ενέργειές σας για την άμεση διευθέτηση του φλέγοντος ζητήματος.


Είναι προφανές ότι, κάτω από το καθεστώς λειτουργίας των πληροφοριακών συστημάτων που σχετίζονται με την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων, καθώς και με την έλλειψη δεδομένων, η ολοκλήρωση της ορθής υποβολής των φορολογικών δηλώσεων φυσικών και νομικών προσώπων δεν είναι εφικτή εντός της ανακοινωθείσας προθεσμίας.


Ενδεικτικά και μόνο, αναφέρουμε ότι:


α) δεν έχει καθοριστεί μέχρι και σήμερα το ποσοστό της προκαταβολής φόρου εισοδήματος


β) δεν έχουν ολοκληρωθεί οι εκκαθαρίσεις του ΕΦΚΑ του φορολογικού έτους 2018, που επηρεάζουν τις τρέχουσες δηλώσεις του φορολογικού έτους 2019.


γ) δεν έχουν αναρτηθεί διάφορες βεβαιώσεις (ΕΟΠΥΥ, ασθενείας, κλπ)


Να ληφθεί υπόψη ότι το πλήθος των εναπομεινασών δηλώσεων υπερβαίνει το μέγιστο δυνατό ημερήσιο όριο υποβολής για την ολοκλήρωση της διαδικασίας, καθώς και το ότι παράλληλα «τρέχουν» όλες οι άλλες προθεσμίες υποβολής δεδομένων που σχετίζονται με φορολογικά ή εργατοασφαλιστικά αντικείμενα (πχ επιστρεπτέα προκαταβολή, ΕΡΓΑΝΗ, κλπ)


Ως εκ τούτου, ζητάμε την ΑΜΕΣΗ ανακοίνωσή σας για την παράταση των δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος για φυσικά και νομικά πρόσωπα έως 29/09/2020, με αντίστοιχη συγκέντρωση του αριθμού των δόσεων για τους φορολογούμενους, ανάλογα με την ημερομηνία υποβολής καθώς και τη διατήρηση του δικαιώματος της έκπτωσης στην εφάπαξ καταβολή του φόρου, μέχρι την καταληκτική προθεσμία. Να τονιστεί ότι τα παραπάνω δεν αποτελούν αιτήματα διευκόλυνσης της δουλειάς των Λ/Φ, αλλά είναι μία ευθεία αναγκαιότητα υποστήριξης των επιχειρήσεων και προστασίας των φορολογικών εσόδων. Έχοντας αποδείξει εμπράκτως, αφενός την αλληλεγγύη του κλάδου μας και αφετέρου την υποστήριξή μας προς την Πολιτεία για την επαναφορά στην κανονικότητα, παρακαλούμε να λάβετε πολύ σοβαρά υπόψη σας τα παραπάνω. Σε αναμονή των ενεργειών σας.comments powered by Disqus
* Παρακαλούμε τα σχόλια να μην είναι σε greeklish. Σχόλια με υβριστικό ή προσβλητικό περιεχόμενο θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.