30/06/20 | Αρχική > Ειδησεογραφία > Οικονομικά

Υπ.Εργασίας: Διευκρινίσεις για το έντυπο αυτοαξιολόγησης επιχειρήσεων για τη λήψη μέτρων πρόληψης διάδοσης του κορωνοϊού

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Εργασίας, ύστερα από ερωτήματα που έχουν τεθεί σχετικά με το συνημμένο «Έντυπο αυτοαξιολόγησης της επιχείρησης» που επισυνάπτεται στην υπ' αριθμ. 17312/Δ9.506/4.5.2020 Εγκύκλιο του Υπουργείου Εργασίαςμε θέμα: «Μέτρα για την προστασία της υγείας και ασφάλειας των εργαζομένων στους χώρους εργασίας και την πρόληψη διάδοσης του κορωνοϊού SARS-COV-2 κατά την άρση των περιοριστικών μέτρων», διευκρινίζονται τα ακόλουθα:

1. Το Έντυπο αυτοαξιολόγησης συνιστά αποκλειστικά και μόνο εργαλείο διευκόλυνσης των επιχειρήσεων με σκοπό τον εντοπισμό, εκτίμηση και αξιολόγηση του ειδικού κινδύνου που συνδέεται με τη διάδοση του κορωνοϊ0ύ SARS-COV-2, καθώς και τη λήψη των συναφών μέτρων πρόληψης για την ολοκληρωμένη προστασία των εργαζομένων.

2. Η συμπλήρωση του Εντύπου αυτοαξιολόγησης δεν είναι υποχρεωτική. Αν κι εφόσον συμπληρωθεί δεν είναι υποχρεωτική η κατάθεσή του προς έγκριση ή κοινοποίηση σε καμία Δημόσια υπηρεσία.

3. Υποχρεωτική, σε κάθε περίπτωση, είναι η τήρηση από τον εργοδότη των απαιτήσεων της νομοθεσίας για την υγεία και ασφάλεια των εργαζομένων.

ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

ΑΝΝΑ ΣΤΡΑΤΙΝΑΚΗ
comments powered by Disqus
* Παρακαλούμε τα σχόλια να μην είναι σε greeklish. Σχόλια με υβριστικό ή προσβλητικό περιεχόμενο θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.
Λήψη μέτρων, Κορωνοϊός