22/06/20 | Αρχική > Ειδησεογραφία > Ανακοινώσεις Συλλόγων

ΟΕΕ Δυτικής Κρήτης - Επιστολή για διόρθωση λαθών και τεχνικών παραλείψεων

15o ΠΤ - Τμήμα Δυτικής Κρήτης (Χανιά - Ρέθυμνο)

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

15ο ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΤΜΗΜΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΚΡΗΤΗΣ

ΧΑΝΙΑ – ΡΕΘΥΜΝΟ

ΜΥΛΩΝΟΓΙΑΝΝΗ 15 & ΚΡΙΑΡΗ, ΤΚ 73135, ΧΑΝΙΑ, 2ος ΟΡΟΦΟΣ

ΤΗΛ: 28210 94505-76186, ΦΑΞ: 28210 95001, e-mail : oee15pt@oe-e.gr

Προς: κ. Βρούτση, Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων

κ. Γεωργιάδη, Υπουργό Ανάπτυξης κι Επενδύσεων

κ. Σταϊκούρα, Υπουργό Οικονομικών

Χανιά, 19/6/2020

Αξιότιμοι κ.κ. Υπουργοί,

Α.

Έχει παρατηρηθεί ότι σε υποβεβλημένα έντυπα «ΔΗΛΩΣΗ ΑΝΑΣΤΟΛΗΣ ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ ΕΡΓΑΣΙΑΣ -ΠΑΡΑΤΑΣΕΙΣ/ ΟΡΙΣΤΙΚΕΣ ΔΙΑΚΟΠΕΣ» που αφορούν περίοδο 1 Μαΐου έως 31 Μαΐου και της οποία η προθεσμία υποβολής ήταν από 1 Ιουνίου έως 7 Ιουνίου στη στήλη «ΗΜ/ΝΙΑ ΠΑΡΑΤΑΣΗΣ/ΟΡΙΣΤΙΚΗΣ ΔΙΑΚΟΠΗΣ» της 2ης σελίδας, διατηρήθηκε εκ παραδρομής η ημερομηνία της προηγούμενης υποβολής, συγκεκριμένα η 30 Απριλίου, με συνέπεια ο εργαζόμενος, ενώ δεν απασχολήθηκε, να μην είναι δικαιούχος της αποζημίωσης ειδικού σκοπού 534€ και ταυτόχρονα η επιχείρηση ενώ δεν λειτουργούσε να είναι υποχρεωμένη να καταβάλλει εισφορές για τον μήνα Μάιο.

Το πρόβλημα οφείλεται σε ανθρώπινη παράβλεψη που θα είχε αποφευχθεί εφόσον δεν είναι δυνατόν σε δήλωση περιόδου Μαΐου να έχουμε αναφορά έναρξης ή διακοπής αναστολής με ημερομηνία Απριλίου.

Ζητούμε την επαναλειτουργία της αίτησης προκειμένου να αποκατασταθεί και να δηλωθεί το πραγματικό γεγονός.

Β.

Έχει παρατηρηθεί ότι κατά την υποβολή του εντύπου «ΔΗΛΩΣΗ ΑΝΑΣΤΟΛΗΣ ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ ΕΡΓΑΣΙΑΣ -ΠΑΡΑΤΑΣΕΙΣ/ ΟΡΙΣΤΙΚΕΣ ΔΙΑΚΟΠΕΣ» που αφορούν περίοδο 1 Μαΐου έως 31 Μαΐου και της οποία η προθεσμία υποβολής ήταν από 1 Ιουνίου έως 7 Ιουνίου με σκοπό την υποβολή των εργαζομένων προκειμένου να είναι δικαιούχοι της αποζημίωσης ειδικού σκοπού 534, αντλήθηκαν, από την αρχική δήλωση του Μαρτίου ξανά τα στοιχεία των εκμισθωτών( σελ 1, Πίνακας «Γ. Στοιχεία εκμισθωτή /ών», για τα οποία ενδιάμεσα είχε υποβληθεί άλλη δήλωση, με τους σωστούς εκμισθωτές της περιόδου.

Το πρόβλημα οφείλεται σε ανθρώπινη παράβλεψη που θα είχε αποφευχθεί εφόσον δεν είναι δυνατόν σε δήλωση που υποβάλλεται εντός Ιουνίου εφόσον υπάρχει τροποποιητική δήλωση για «Γ. Στοιχεία εκμισθωτή /ών» με ημερομηνία Μαΐου να αντλούνται στοιχεία μισθωτών από την αρχική δήλωση που υποβλήθηκε τον Μάρτιο.

Ζητούμε την επαναλειτουργία της αίτησης προκειμένου να αποκατασταθεί και να δηλωθεί το πραγματικό γεγονός.

Γ.

Για την χορήγηση της «Αποζημίωση ειδικού σκοπού για την ενίσχυση επιχειρήσεων» ΓΔΟΥ 134/16.6.2020 απαιτείται ηλεκτρονική αίτηση μέχρι και την 25η Ιουνίου 2020, στην ηλεκτρονική πλατφόρμα της ΑΑΔΕ «myBusinessSupport», ώστε να λάβουν 534€ και 300€, όσοι παρέμειναν κλειστοί με εντολή δημόσιας αρχής πριν και 18 Μαίου αντίστοιχα.

Ζητούμε τα στοιχεία αυτά που είναι ήδη δηλωμένα στο «ΕΡΓΑΝΗ» να αντληθούν από την ΑΑΔΕ και να καταβληθούν τα ποσά στους δικαιούχους στα ίδια δηλωμένα στο taxis IBAN που καταβλήθηκαν και τα 800€.

ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΘΕΡΜΑ ΤΟΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟ ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΟ - ΛΟΓΙΣΤΗ ΚΟ ΝΙΚΟΛΟΥΔΑΚΗ ΓΕΩΡΓΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΜΒΟΛΗ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΤΡΕΧΟΥΣΑ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ

Με εκτίμηση,

Ο Πρόεδρος Η Γεν. Γραμματέας

Πετσετάκης Παντελής Τσιτσιρίδη Ελπίδαcomments powered by Disqus
* Παρακαλούμε τα σχόλια να μην είναι σε greeklish. Σχόλια με υβριστικό ή προσβλητικό περιεχόμενο θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.
Εργάνη, Λογιστές-φοροτεχνικοί