09/05/20 | Αρχική > Ειδησεογραφία > Ανακοινώσεις Συλλόγων

Επιστολή ΠΟΦΕΕ: Επείγον θέμα που πρέπει να επιλυθεί σχετικά με την αίτηση Επιστρεπτέας Προκαταβολής για επιχειρήσεις με λήξη διαχειριστικής περιόδου την 30η/6

Επιστολή προς τον Υπουργό Οικονομικών κ. Χρήστο Σταϊκούρα, τον Υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ. Άδωνι Γεωργιάδη, τον Υφυπουργό Οικονομικών κ. Θεόδωρο Σκυλακάκη και τον Υφυπουργό Οικονομικών κ. Απόστολο Βεσυρόπουλο σχετικά με την αίτηση για χορήγηση – ενίσχυσης με την μορφή Επιστρεπτέας Προκαταβολής (myBusinessSupport) για επιχειρήσεις με λήξη διαχειριστικής περιόδου την 30η/06, απέστειλε η ΠΟΦΕΕ.

Πιο αναλυτικά, η επιστολή αναφέρει:

Αξιότιμοι κκ Υπουργοί,

Οι Λογιστές – Φοροτεχνικοί συνεχίζουν, με υπευθυνότητα να εργάζονται νυχθημερόν εν μέσω των γνωστών αντίξοων συνθηκών, προκειμένου να υλοποιηθούν τα μέτρα στήριξης και ιδιαίτερα εκείνα που αναφέρονται στη στήριξη των επιχειρήσεων, ώστε να μη χάσουν κανένα από τα σχετικά μέτρα (χρηματοδότησης, επιστρεπτέας προκαταβολής, επιδότησης επιτοκίου κλπ).

Στην Π.Ο.Φ.Ε.Ε. υπάρχουν αρκετά ερωτήματα από συναδέλφους και επιχειρήσεις, και παρακαλούμε να διευκρινίσετε και επιλύσετε το ακόλουθο ζήτημα:

Επιχείρηση με λήξη διαχειριστικής περιόδου (φορολογικού έτους) την 30η/06, με διπλογραφικά βιβλία, εν προκειμένω απαλλασσόμενη από το ΦΠΑ, ποια ποσά πρέπει να ληφθούν υπόψη για τους υπολογισμούς ακαθάριστων εσόδων αναφοράς (άρθρο 2, §11β) καθώς και της ποσοστιαίας διαφοράς εσόδων εξόδων για τον προσδιορισμό του ύψους της ενίσχυσης (άρθρο 4§1δ).

Δεδομένου ότι:

α) το φορολογικό έτος 2019 θα λήξει την 30η/06/2020 ενώ η κλεισμένη χρήση έως 30/6/2019 λαμβάνεται υπόψη από την ΑΑΔΕ ως φορολογικό έτος 2018.

β) αν οι υπολογισμοί γίνουν με τα ποσά που αντιστοιχούν στα ημερολογιακά έτη (2017-2018-2019) δεν θα υπάρχει καμία αντιστοίχιση με κωδικούς του Ε3 όπως ζητάει η ανωτέρω ΚΥΑ.

Με δεδομένη την ασφυκτική προθεσμία υποβολής για την επιστρεπτέα προκαταβολή που λήγει στις 15 Μάϊου αναμένουμε άμεσα τις σχετικές διευκρινίσεις σας προκειμένου να υποβάλουμε εμπρόθεσμα την ανωτέρω αίτηση.comments powered by Disqus
* Παρακαλούμε τα σχόλια να μην είναι σε greeklish. Σχόλια με υβριστικό ή προσβλητικό περιεχόμενο θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.
ΠΟΦΕΕ, Επιστρεπτέα προκαταβολή