20/03/20 | Αρχική > Αρθρογραφία > Ανασκόπηση της εβδομάδας

Η Εβδομάδα που πέρασε – Η Εβδομάδα που έρχεται

Η ανοσία της αγέλης ή η ανοησία του Μπόρις και των περί αυτού. Οι θεωρίες είναι καλές όταν δεν έχεις κάτι να ρισκάρεις. Σε διαφορετική περίπτωση, έλκεσαι από πολιτικό αμοραλισμό και προσωπικό ναρκισσισμό και ουσιαστικά στο βωμό του ελάχιστου προσωπικού «οφέλους» είσαι έτοιμος να θυσιάσεις κοινωνίες ολόκληρες. Από την άλλη μεριά, η μάζα έλκεται με εύκολες και «όμορφες» λύσεις, έστω και αν αυτές δεν αποτελούν λύση αλλά καταστροφής Είναι η θεωρία της μαζοποίησης όπου ο «πεφωτισμένος» ηγέτης παίρνει πάντα τις σωστές αποφάσεις και φροντίζει για τους «οπαδούς», επιπλέον δε, εκλείπει και η προσωπική ευθύνη επειδή θεωρητικά αντικαθίσταται από την ομαδική την οποία φυσικά φέρει ο ηγέτης. Βέβαια, υπάρχει και η θεωρία της μαζικοποίησης όπου ο κάθε ένας που συμμετέχει στη μάζα έχει αποκρυσταλλωμένη δική του άποψη και απλώς η μάζα του δίνει μεγαλύτερη δύναμη, χωρίς να συμφωνεί πάντα με τις απόψεις της και χωρίς φυσικά να την ακολουθεί στο κάθε τι. Κάπως έτσι θα κλείσουμε και την εισαγωγή μας, ορμώμενοι κυρίως από δύο διαφορετικά γεγονότα: Την Κυριακή που μας πέρασε η Ιταλία θρήνησε άλλους 368 νεκρούς. Την προηγούμενη ημέρα, εν μέσω πανδημίας του Κοροναϊού, στο Manchester Arena χωρητικότητας 21.000 θεατών και στο Motorpoint Arena χωρητικότητας 5.000, οι «Stereophonics», έδωσαν δύο συναυλίες. Το αποτέλεσμα θα δείξει αν τελικά οι Βρετανοί έχουν δίκιο στις θεωρίες τους, ή απλώς ότι η βλακεία είναι παγκόσμια. Σήμερα, Παρασκευή 20 του Μάρτη του δίσεκτου έτους 2020, η Ιταλία θρηνεί μια ολόκληρη γενιά στη Λομβαρδία και σε όλη την χώρα, σε κάτι πρωτόγνωρο που κανένας ανθρώπινος νους δεν θα μπορούσε να συλλάβει. Η Εβδομάδα που πέρασε… θα ήταν καλύτερα να μην επαναληφθεί ποτέ ξανά.

Ξεκινώντας την στήλη, ας δούμε αρχικά τα μέτρα για τις συναλλαγές με τις οικονομικές υπηρεσίες της χώρας. Σε ΦΕΚ δημοσιεύθηκε η απόφαση Αριθμ. ΔΔΑΔ Α 1037653 ΕΞ 2020 του Διοικητή της ΑΑΔΕ που ορίζει τα μέτρα κατά της διασποράς του κορονοϊού COVID-19 σε χώρους λειτουργίας των υπηρεσιών της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων. Η απόφαση ισχύει από Δευτέρα, 16 Μαρτίου 2020 και μέχρι την ανάκληση ή τροποποίησή της. Σύμφωνα με την απόφαση:

Μέτρα και οδηγίες συναλλαγής με το κοινό

Περιορίζεται στο απολύτως αναγκαίο η προσέλευση του κοινού στις Υπηρεσίες της ΑΑΔΕ. Προς τούτο:

1. Οι Υπηρεσίες θα λαμβάνουν τα αιτήματα των συναλλασσόμενων (φορολογούμενων, λογιστών, εκτελωνιστών, δικηγόρων κλπ.) μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ή τηλεφωνικά. Υποχρεωτικά στο email του ο συναλλασσόμενος θα αναφέρει τα στοιχεία επικοινωνίας του (email και τηλέφωνο ).

2. Τα αιτούμενα τυχόν πιστοποιητικά, βεβαιώσεις, εκθέσεις εξέτασης δειγμάτων κ.α., θα αποστέλλονται στον αιτούντα αποκλειστικά μέσω email από την ηλεκτρονική διεύθυνση της Υπηρεσίας, στις περιπτώσεις που αυτό είναι εφικτό και θα υπογράφονται κατά περίπτωση, μόνο από τον Προϊστάμενο της Υπηρεσίας ή τον αναπληρωτή του, με αναφορά στοιχείων υπαλλήλων για τη παροχή πληροφοριών.

3. Οι συγκεκριμένες ηλεκτρονικές διευθύνσεις και τα τηλέφωνα επικοινωνίας που παρατίθενται και παρακάτω έχουν δημοσιευθεί, κατά τα πρότυπα της λίστας «Στοιχεία επικοινωνίας ανά υπηρεσία» στην ιστοσελίδα της ΑΑΔΕ (www.aade.gr), στο πλαίσιο της διαδικασίας των ραντεβού με τις ελεγκτικές υπηρεσίες της ΑΑΔΕ και θα αναρτηθούν σε εμφανές σημείο στην είσοδο των Υπηρεσιών με μέριμνα των αρμόδιων Υπηρεσιών.

4. Εάν η ικανοποίηση του αιτήματος του ενδιαφερόμενου δεν είναι εφικτό να πραγματοποιηθεί με την ανωτέρω διαδικασία και κρίνεται απολύτως αναγκαία η φυσική του παρουσία, τότε η προσέλευση αυτού ή του νόμιμου εκπροσώπου του στις ανωτέρω υπηρεσίες, πραγματοποιείται αποκλειστικά κατόπιν προγραμματισμένης συνάντησης. Η επικοινωνία για καθορισμό συνάντησης του συναλλασσόμενου ή του νόμιμου εκπροσώπου με την Υπηρεσία, θα πραγματοποιείται μέσω αποστολής έγγραφου αιτήματος (fax), αιτήματος μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ή τηλεφωνικής επικοινωνίας. Για τον καθορισμό των συναντήσεων κατά τα ανωτέρω, προηγείται συνεννόηση του αρμόδιου υπαλλήλου με τον Προϊστάμενο της υπηρεσίας και αυτή οριστικοποιείται, με τη σύμφωνη γνώμη και του ενδιαφερόμενου ή του νόμιμου εκπροσώπου του. Τα στοιχεία των επικείμενων συναντήσεων (ημερομηνία, ώρα, συμμετέχοντες κ.τ.λ.) καταχωρούνται από τη Γραμματεία της Υπηρεσίας σε ημερήσια βάση σε ειδικό προς τούτο πίνακα ηλεκτρονικής εφαρμογής (π.χ. Excel).

5. Σε όλα τα καταστήματα των Υπηρεσιών ορίζεται, όπου είναι εφικτό σε ημερήσια βάση και εκ περιτροπής, υπάλληλος ο οποίος θα βρίσκεται στην είσοδο της μονάδας για την υποδοχή των συναλλασσόμενων, την επιβεβαίωση των προγραμματισμένων συναντήσεων και την ελεγχόμενη αναμονή και είσοδο των επισκεπτών στο χώρο της Υπηρεσίας. Ο εν λόγω υπάλληλος θα είναι εφοδιασμένος με όλα τα απαραίτητα μέσα προστασίας του (π.χ. μάσκα, γάντια, αντισηπτικά).

6. Οι αρμόδιοι Προϊστάμενοι υποχρεούνται να μεριμνήσουν ώστε οι Υπηρεσίες να προμηθευθούν ειδικά διαχωριστικά προστατευτικά για όλες τις θέσεις που προβλέπεται τακτική συναλλαγή με το κοινό, καθώς και για κάθε άλλη αναγκαία διαρρύθμιση για την υποδοχή, αναμονή και εξυπηρέτηση των επισκεπτών.

Τετάρτη και ώρα μηδέν για την αγορά. Κλειστά τα καταστήματα λιανεμπορίου. Φυσικά εξαιρούνται σούπερ μάρκετ, φαρμακεία βενζινάδικα και τράπεζες. Κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών από την Αναπληρώτρια Κυβερνητική Εκπρόσωπο Αριστοτελία Πελώνη ανακοινώθηκαν νέα μέτρα ως εξής:

Από την Τετάρτη 18/3 η κυβέρνηση επεκτείνει το μέτρο αναστολής λειτουργίας στις επιχειρήσεις λιανεμπορίου που έχουν συναλλαγές με το κοινό. Από το μέτρο εξαιρούνται τα φαρμακεία, τα σούπερ μάρκετ, ότι συνδέεται με την αλυσίδα τροφοδοσίας, τα πρατήρια καυσίμων καθώς και τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα και λοιπές υπηρεσίες. Το ηλεκτρονικό εμπόριο θα συνεχίσει να λειτουργεί κανονικά. Επιπλέον, η λειτουργίας από 18.3.2020 δεν αφορά σε ό,τι συνδέεται με την αλυσίδα τροφοδοσίας. Ενδεικτικά δεν αφορά στα:

· σούπερ μάρκετ

· φαρμακεία

· φούρνους

· κρεοπωλεία- μανάβικα- μπακάλικα- μίνι μάρκετ- delivery (στη διατροφή)

· περίπτερα- πρατήρια υγρών καυσίμων

· τράπεζες

· υπηρεσίες courier

· συνεργεία αυτοκινήτων – pet shops

· καταστήματα γεωργικών προϊόντων

· καταστήματα που σχετίζονται με επισκευές (ενδεικτικά, οπτικών ειδών, κινητής τηλεφωνίας).

Επιπλέον, διευρύνεται το ωράριο λειτουργίας από τις 07:00 - 22:00, με εργασία και τις Κυριακές.

Έχουμε να παρατηρήσουμε δύο αυτονόητα γεγονότα. Το πρώτο ότι οι επιχειρηματίες δεν ήταν δυνατόν να περιμένουν πελάτη σε μια αγορά που δεν κυκλοφορεί ψυχή και σε κάθε περίπτωση είναι εξόχως σπάνιο κάποιος να θέλει να αγοράσει γραβάτα μέσα στον χαμό, πληρώνοντας όμως τα πάγια ανελαστικά του έξοδα, μεταξύ των οποίων και η μισθοδοσία. Το δεύτερο, ότι χιλιάδες εμποροϋπάλληλοι σταματούν να μισθοδοτούνται και περιμένουν την κρατική επιχορήγηση, μόνο που η πίτα παραμένει σταθερή σε μέγεθος, ενώ τα κομμάτια που πρέπει να δοθούν συνεχώς και διευρύνονται σε αριθμό. Ευτυχώς, η Ευρωπαϊκή Τράπεζα, αποφάσισε να αγοράσει ομόλογα τους Ελληνικού Δημοσίου, πρώτη φορά μετά από το 2015 και τουλάχιστον έτσι θα υπάρξει μια ανάσα για όλη την οικονομία της χώρας.

Απαγόρευση εισόδου στην χώρα μας υπηκόων τρίτων κρατών πλην των κρατών της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της Συμφωνίας Σένγκεν: Οι Υπουργοί Προστασίας του Πολίτη, Υγείας και Εσωτερικών, υπέγραψαν την Δ1α/ΓΠ. οικ. 19030 Απόφαση με θέμα την «Επιβολή του μέτρου της απαγόρευσης εισόδου στη χώρα των υπηκόων τρίτων κρατών πλην των κρατών της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της Συμφωνίας Σένγκεν προς περιορισμό της διασποράς του κοροναϊού COVID-19.». Σύμφωνα με την Απόφαση, επιβάλλεται προσωρινή απαγόρευση εισόδου στη χώρα όλων των υπηκόων τρίτων κρατών από οποιοδήποτε σημείο εισόδου στη χώρα και με οποιονδήποτε τρόπο ή με οποιοδήποτε μέσο, συμπεριλαμβανομένων των αεροπορικών, θαλάσσιων, σιδηροδρομικών και οδικών συνδέσεων, για προληπτικούς λόγους προστασίας της δημόσιας υγείας από την περαιτέρω διασπορά του κοροναϊού COVID-19 στην ελληνική επικράτεια. Η απαγόρευση δεν ισχύει για τους υπηκόους κρατών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕΕ) και της Συμφωνίας Σένγκεν, συμπεριλαμβανομένων των συζύγων τους ή των προσώπων με τα οποία αυτοί έχουν συνάψει σύμφωνο συμβίωσης καθώς και των ανηλίκων τέκνων τους. Ο περιορισμός ισχύει για το χρονικό διάστημα από 18.3.2020 και ώρα 06:00 έως και 18.4.2020 και ώρα 06:00.

Βέβαια, επειδή η κατάσταση από πλευράς διασποράς του ιού οξύνεται επικίνδυνα, αφενός μεν όλη η Ευρωπαϊκή Ένωση αποφάσισε την μη είσοδο πολιτών τρίτων χωρών σε αυτή, αφετέρου δε, την Κυριακή που μας έρχεται, αναμένουμε την καθήλωση όλων των αεροπορικών μεταφορέων, τουλάχιστον όσον αφορά την μεταφορά επιβατών.

Σε συνέντευξη τύπου που έδωσε ο Υπ. Οικονομικών κ. Σταϊκούρας, ανακοινώθηκαν μέτρα ύψους 2 δισ. ευρώ για την στήριξη εργαζομένων και επιχειρήσεων. Ειδικά:

· Αναστέλλονται για τέσσερις (4) μήνες:

- Η καταβολή οφειλών από δηλώσεις ΦΠΑ, πληρωτέες Μαρτίου.

- Η Καταβολή κάθε είδους βεβαιωμένων οφειλών, στις Δ.Ο.Υ ή τα Ελεγκτικά Κέντρα.

- Η Καταβολή δόσεων και ρυθμίσεων τμηματικής καταβολής βεβαιωμένων οφειλών.

· Οι ΚΑΔ ορίζονται από το Υπουργείο Οικονομικών, με βάση τα ημερήσια στοιχεία ηλεκτρονικών συναλλαγών που αυτό διαθέτει, σε συνδυασμό με τις σχετικές αποφάσεις για απαγόρευση λειτουργίας συγκεκριμένων κλάδων που έχουν εκδοθεί. Η αναστολή δεν εφαρμόζεται σε επιχειρήσεις που θα προχωρήσουν σε απολύσεις εργαζομένων. Η περίοδος εφαρμογής των μέτρων αφορά τον μήνα Μάρτιο, και, εάν απαιτηθεί, θα δοθεί παράταση.

· Δίνεται χρηματοδότηση υπό τη μορφή επιστρεπτέας προκαταβολής, με εκτεταμένο χρονικό ορίζοντα αποπληρωμής και περίοδο χάριτος, για όλες τις επιχειρήσεις που πλήττονται δραστικά λόγω της εμφάνισης και διάδοσης του κορονοϊού, συνολικού ύψους 1 δισ. ευρώ. Το ύψος της διαθέσιμης χρηματοδότησης θα λαμβάνει υπόψη τη μείωση του τζίρου των επιχειρήσεων, καθώς και το μισθολογικό και μη μισθολογικό κόστος των εργαζομένων που απασχολούν.

· Δίνεται αποζημίωση ύψους οκτακοσίων (800) ευρώ για κάθε εργαζόμενο που κλείνει η επιχείρησή του με κρατική εντολή. Η αποζημίωση θα καταβληθεί στις αρχές Απριλίου. Το μέτρο αυτό αφορά περίπου 500.000 εργαζομένους, με κόστος περίπου στα 400 εκατ. ευρώ. Το Κράτος καλύπτει πλήρως τα ασφαλιστικά δικαιώματα, συνταξιοδοτικά και υγείας, των εργαζομένων και τις ασφαλιστικές τους εισφορές, με βάση το σύνολο του ονομαστικού τους μισθού.

· Για τους αυτοαπασχολούμενους και τις ατομικές επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται σε κλάδους που παρουσιάζεται δραστική μείωση της οικονομικής δραστηριότητας λόγω της εμφάνισης και διάδοσης του κοροναϊού, αναβάλλονται όλες οι φορολογικές υποχρεώσεις, πληρωτέες Μαρτίου, για 4 μήνες.

· Σε παραφαρμακευτικά και παραϊατρικά προϊόντα (μάσκες, γάντια, αντισηπτικά, μαντηλάκια και άλλα παρασκευάσματα για την ατομική υγιεινή), μειώνεται ο Φ.Π.Α. από το 24% στο 6%.

· Για τα μισθώματα των επαγγελματικών ακινήτων τα οποία διέκοψαν την λειτουργία του με απόφαση της Κυβέρνησης, προβλέπεται μείωση του υφιστάμενου μισθώματος στο 60%. Το ίδιο ισχύει και για τους εργαζομένους των επιχειρήσεων που διακόπτουν υποχρεωτικά τη δραστηριότητά τους λόγω της διάδοσης του κοροναϊού και αναστέλλεται η σύμβαση εργασίας τους, εφόσον πρόκειται για πρώτη κατοικία.

· Οι ιδιοκτήτες των ανωτέρω ακινήτων, αναστέλλουν την πληρωμή των φορολογικών τους υποχρεώσεων για τέσσερις (4) μήνες.

· Δεν προβλέπεται αλλαγή στις τιμές των αντικειμενικών αξιών των ακινήτων.

· Δεν προβλέπεται μείωση του ΕΝΦΙΑ για το 2020

· Οι συνεπείς επιχειρήσεις ως προς τα τραπεζικά τους δάνεια, καταβάλουν μόνο τους τόκους επί των ληφθέντων δανείων, αναστέλλεται δε η καταβολή των χρεολυσίων.

· Όλα τα μέτρα με τα οποία ενισχύονται οι πληττόμενες επιχειρήσεις, έχουν ρήτρα διατήρησης των θέσεων εργασίας. Επίσης, οι απολύσεις που θα πραγματοποιηθούν από την 18.3.2020 σε όσες επιχειρήσεις ανεστάλη η λειτουργία τους θα είναι άκυρες.

· Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων προχωρά σε άμεση αποπληρωμή όλων των ληξιπρόθεσμων υποχρεώσεων προς τους πολίτες και τις επιχειρήσεις, επιστρέφοντας τα ποσά όλων των υπό έλεγχο υποθέσεων, ύψους έως 30.000 ευρώ.

Σε συνέχεια του αγώνα της πολιτείας κατά της διείσδυσης του ιού στην κοινότητα, το υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων, έκδωσε την εγκύκλιο 5/18.3.2020 και με θέμα «Διευκρινήσεις για την επιβολή του μέτρου της προσωρινής απαγόρευσης λειτουργίας ιδιωτικών επιχειρήσεων, στο σύνολο της Επικράτειας, για το χρονικό διάστημα από 18.3.2020 έως και 31.3.2020, προς περιορισμό της διασποράς του κοροναϊού COVID-19, όπως δημοσιεύτηκε με το ΦΕΚ Β 915-17-03-2020» στην οποία εμπεριέχονται οι όροι λειτουργία των λαϊκών αγορών του Ν. 4497/2017. Ειδικά και σύμφωνα με την εγκύκλιο:

· Ορίζεται ότι η ελάχιστη απόσταση μεταξύ των πάγκων των πωλητών στις λαϊκές αγορές είναι τα 2 μέτρα με τον ενδιάμεσο χώρο, κενό-ελεύθερο από αντικείμενα.

· Όλοι οι πωλητές (επαγγελματίες και παραγωγοί) υποχρεούνται να φορούν κατά τις συναλλαγές και καθ' όλη την διάρκεια της παραμονής τους στον χώρο, υγειονομική μάσκα και γάντια μιας χρήσης.

· Κάθε πωλητής οφείλει να τοποθετήσει σε εμφανές σημείο του πάγκου, δοχείο με εγκεκριμένο αντισηπτικό υγρό, προκειμένου να απολυμαίνονται τα μεταλλικά νομίσματα.

· Οι φορείς λειτουργίας των λαϊκών αγορών υποχρεούνται όπως λάβουν μέτρα για τον συχνό καθαρισμό των χώρων, την έγκαιρη αποκομιδή των απορριμμάτων, την πλύση και απολύμανση μετά το πέρας λειτουργίας των λαϊκών αγορών και την διαρκή πληροφόρηση με κάθε μέσο των καταναλωτών για την ανάγκη αποφυγής συνωστισμού.

Όταν η εργασιακή ανασφάλεια χτυπάει την πόρτα, ο Βασίλης Πρασσάς δίνει τις απαντήσεις. Σε ένα ακόμα άρθρο του με τίτλο «Ο Βασίλης Πρασσάς απαντά σε 40 κρίσιμες ερωτήσεις για όλες τις νέες εργατικές ρυθμίσεις λόγω κορωνοϊού!» και προλογίζοντας ο αρθρογράφος αναφέρει ότι «H επιστημονική ομάδα της Epsilon Net παραμένει συνεπής στην ενημέρωση χιλιάδων μελών της κοινότητας του www.e-forologia.gr. Στα πλαίσια αυτά συνεχίζουμε την προσπάθεια επίλυσης πλήθους ερωτημάτων που συνδέονται με τον κορωνοϊό και στα δεδομένα που έχει διαμορφώσει στο εργασιακό τοπίο. Επίσης σας ενημερώνουμε ότι είμαστε σε συνεχή επαφή με το Υπουργείο Εργασίας για διευκρίνιση όλων των θεμάτων που έχουν προκύψει από τις πρόσφατες νομοθετικές διατάξεις. Τέλος σας πληροφορούμε ότι θα καταβάλουμε προσπάθεια να απαντήσουμε ένα προς ένα όλα τα επιπλέον ερωτήματα κατατεθούν στο τέλος του παρόντος άρθρου!».

Φυσικά, τα καυτά θέματα που αναλύει ο κ. Πρασσάς, φέρνουν πλήθος ερωτήσεων και συνεπώς, ο Εξειδικευμένος Σύμβουλος Εργασιακών Θεμάτων της EPSILON NET, προχώρησε σε «Ενημέρωση για όλα τα εργατικά θέματα», μέσα από μία διαδικασία ζωντανής ενημέρωσης, με απαντήσεις σε πλήθος καυτών θεμάτων που προκύπτουν με την ανακοίνωση της δεύτερης δέσμης μέτρων για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων του κοροναϊού. Τα εκατόν ένα σχόλια μέχρι το πρωί της Πέμπτης, αποδεικνύουν την αποδοχή του εγχειρήματος.

Στο ίδιο μήκος κύματος και το άρθρο του γνωστού φοροτεχνικού κ. Παναγιώτη Παντελή, σε συνεργασία με τον κ. Ηλία Χατζηγεωργίου, Φοροτεχνικός αντιπρόεδρος Επιτροπής Λογιστών ΕΕΑ και θέμα «Σχολιασμόςτων μέτρων και εύλογες απορίες που δυστυχώς δε λύθηκαν!». Εξαιρετικοί αρθρογράφοι σε ένα ακόμα καυτό θέμα στο e-forologia.gr, που αν δεν το έχετε ακόμα διαβάσει, πρέπει να το διαβάσετε.

Στο πλαίσιο της διαρκούς ενημέρωσής σας, σας συνιστούμε άλλα δύο επίκαιρα άρθρα της Επιστημονικής Ομάδας της EPSILON NET. «Πωςεπηρεάζονται οι φορολογικές υποχρεώσεις των επιχειρήσεων λόγω κορονoϊού», όπου θα δείτε ομαδοποιημένα όλα τα σχετικά που ειπώθηκαν σε συνέντευξη τύπου που έδωσε ο Υπ. Οικονομικών κ. Σταϊκούρας, όπου ανακοινώθηκαν μέτρα ύψους 2 δισ. ευρώ για τη στήριξη εργαζομένων και επιχειρήσεων, σύμφωνα και με Δελτίο Τύπου του Υπ. Οικονομικών της 18ης Μαρτίου 2020. Ακόμα, ένα άρθρο με τίτλο «Η αλυσιδωτήαντίδραση των μέτρων ανάσχεσης του κορονoϊού στην τουριστική βιομηχανία», με ανάλυση της ΚΥΑ 18152/2020, υπό τον τίτλο: «Επιβολή του μέτρου της προσωρινής απαγόρευσης λειτουργίας εποχικών τουριστικών καταλυμάτων από 15.3.2020 έως και 30.4.2020», που δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ Β' 857/14-3-2020, αποφασίστηκε η προσωρινή απαγόρευση λειτουργίας στο σύνολο της Επικράτειας, για προληπτικούς λόγους δημόσιας υγείας, για το χρονικό διάστημα από 15.3.2020 έως και 30.4.2020, των κύριων και μη κύριων τουριστικών καταλυμάτων εποχικής λειτουργίας. Μια πλήρης ανάλυση για την μεγαλύτερη «βιομηχανία» της Ελλάδας και τα αλυσιδωτά προβλήματα που αντιμετωπίζει από τον κορονοϊό.

Κάπου εδώ θα τελειώσουμε την Εβδομάδα που πέρασε, επειδή ο καταιγισμός των ειδήσεων και οι Κυβερνητικές αποφάσεις που εξ’ ανάγκης τροποποιούνται κάθε τόσο, αν αναπτυχθούν στο σύνολό τους στην παρούσα στήλη, μάλλον θα χρειαζόταν πολυσέλιδο εγχειρίδιο. Για την Εβδομάδα που έρχεται, ελπίζουμε και προσευχόμαστε. Ελπίζουμε να τελειώσουν όλα ξαφνικά όπως άρχισαν και προσευχόμαστε για όλες αυτές τις ψυχές που φύγανε άδικα, στον 21ο αιώνα, από μια ασθένεια που ακόμα δεν μπορούμε να αντιμετωπίσουμε, να βρουν ανάπαυση εκεί που είναι.

Επειδή όμως η ζωή και κατ’ επέκταση και η δουλειά δεν σταματάει, έχουμε δε όλοι μεγάλη ανάγκη από έγκυρη ενημέρωση για τα πολύπλοκα προβλήματα που δημιούργησε η χαοτική κατάσταση που βιώνουμε, σας συνιστούμε ανεπιφύλακτα, να παρακολουθήσετε όλοι οι επαγγελματίες του φορολογιστικού κλάδου, όλοι οι νομικοί επιστήμονες, οι επιχειρηματίες, αλλά και ο κάθε ένας που αναζητά απαντήσεις, την έκτακτη εξ’ αποστάσεως Ημερίδα με θέμα «ΕπείγουσεςΕργασιακές Ρυθμίσεις λόγω Κορωνοϊού» την Δευτέρα 23 Μαρτίου από τις 15:00 – 19:00.

Θα κλείσουμε με την προτροπή να παραμείνουμε όλοι ασφαλείς και με την ευχή να περάσουμε το γρηγορότερο δυνατόν από αυτόν τον σκόπελο. Εμείς, η μεγάλη οικογένεια της EPSILON NET, θα στεκόμαστε δίπλα σας για να συνεχίσουμε να είμαστε όλοι παραγωγικοί στις δύσκολες αυτές ημέρες. Φροντίστε τον εαυτό σας και αυτούς που αγαπάτε. Καλό, υγιές και ασφαλές Σαββατοκύριακο.comments powered by Disqus
* Παρακαλούμε τα σχόλια να μην είναι σε greeklish. Σχόλια με υβριστικό ή προσβλητικό περιεχόμενο θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.
Ωράριο λειτουργίας