16/03/20 | Αρχική > Ειδησεογραφία > Διεθνή

Κορονoϊός – Γερμανία : Προσφέρει αφειδώς δάνεια σε επιχειρήσεις

Έκτακτα μέτρα για την αντιμετώπιση των οικονομικών επιπτώσεων από την έξαρση του κορονοϊού λαμβάνει η Γερμανία. Προσφέρει δάνεια στις επιχειρήσεις και φοροελαφρύνσεις, διαθέτοντας έως και 500 δισ. ευρώ για τη διάσωση της οικονομίας. Ανοικτό και το ενδεχόμενο κρατικοποιήσεων.

Θα χρησιμοποιήσουμε όλα τα διαθέσιμα μέσα για να διασφαλίσουμε πως θα αντιμετωπίσουμε τον κορονοϊό, ανακοίνωσε ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Όλαφ Σολτς. «Θα βάλουμε όλα τα όπλα στο τραπέζι» είπε χαρακτηριστικά.

Στο πλαίσιο αυτό η Γερμανία πρόκειται να προσφέρει δάνεια σε επιχειρήσεις για να τις βοηθήσει να ξεπεράσουν τα προβλήματα που προκύπτουν από την πανδημία του κορονοϊού, όπως είπε ο υπουργός Οικονομικών της Όλαφ Σολτς, ξεκαθαρίζοντας ότι δεν υπάρχει «ανώτατο όριο» σε ό,τι αφορά το ποσό από τα 0,5 τρισ. ευρώ που θα δοθεί για δάνεια, μέσω της κρατικής τράπεζας της Γερμανίας KfW.

Η KfW έχει πρόσβαση σε ένα ταμείο υποστήριξης ύψους περίπου μισού τρισεκατομμυρίου ευρώ, σύμφωνα με αναφορές του Reuters.

Ο κ. Σολτς επισήμανε πως μπορεί αργότερα, κατά τη διάρκεια του έτους, η κυβέρνηση να πει πως χρειάζεται πρόγραμμα δημοσιονομικής τόνωσης, ενώ παράλληλα είπε πως δεν μπορεί να αποκλειστεί το ενδεχόμενο το κράτος να πάρει μερίδια σε επιχειρήσεις.

Από την πλευρά του, ο υπουργός Οικονομίας της χώρας Πέτερ Αλτμάιερ ανακοίνωσε πως η Κρατική Αναπτυξιακή Τράπεζα της Γερμανίας (KfW) διαθέτει περί το 0,5 τρισεκατομμύριο ευρώ για την υποστήριξη της μεγαλύτερης οικονομίας της Ευρώπης απέναντι στις επιπτώσεις της επιδημίας Covid-19.Πηγή: www.in.gr
comments powered by Disqus
* Παρακαλούμε τα σχόλια να μην είναι σε greeklish. Σχόλια με υβριστικό ή προσβλητικό περιεχόμενο θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.
επιχειρηματικά δάνεια, Χώρες > Γερμανία, Κορωνοϊός