27/02/20 | Αρχική > Ειδησεογραφία > Οικονομικά

Ενημέρωση Αγροτών για τις Τριμηνιαίες Καταστάσεις ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ

Για την ενημέρωση σχετικά με την υποχρέωση παραγωγών γάλακτος έναντι ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ και την εφαρμογή της ΚΥΑ 838/50018/2019 «Μέτρα ελέγχου της αγοράς γάλακτος », ο Σύλλογος Λογιστών Ελευθέρων Επαγγελματιών Π.Ε. Φλώρινας εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση:

Θέλουμε να ενημερώσουμε τους ενδιαφερόμενους Αγρότες –Παραγωγούς γάλακτος για την υποχρέωση που έχει προκύψει, για την αποστολή τριμηνιαίων καταστάσεων προς τον ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ, σύμφωνα με την ΚΥΑ 838/51008/2019 «Μέτρα ελέγχου της αγοράς γάλακτος» (ΦΕΚ 964 Β’/21-03-2019). Τονίζουμε ότι το τελευταίο τρίμηνο του έτους 2019 μπορεί να υποβληθεί ως την Παρασκευή 28/02/2020 και στη συνέχεια κάθε τρίμηνο θα υποβάλλεται ως το τέλος του επόμενου μήνα που ακολουθεί το τρίμηνο.

Διευκρινίζουμε ότι η υποχρέωση αυτή περιέχει πολλά τεχνικά στοιχεία πέραν του τιμολογημένου γάλακτος, τα πρόστιμα και οι κυρώσεις μη συμμόρφωσης ή και υποβολής λανθασμένων ή ελλιπών στοιχείων είναι μεγάλα και για αυτό το λόγο προτείνουμε την συμπλήρωση τους από γραφεία που ασχολούνται με τη συμπλήρωση Δηλώσεων ΟΣΔΕ ή γεωπόνους ή και άλλους ειδικευμένους επαγγελματίες σε δηλώσεις τέτοιου είδους.

Φλώρινα, 26/02/2020

Για το Δ.Σ.

Ο Πρόεδρος
Λιθοξοΐδης Κωνσταντίνος

Η Γραμματέας
Καμπασνίτσαλη Όλγα

Η Αντιπρόεδρος
Ιωάννου Δήμητρα

Ο Ταμίας
Τσακμάκης Φίλιππος

Το Μέλος

Βοζινίδου Χαρούλα

comments powered by Disqus
* Παρακαλούμε τα σχόλια να μην είναι σε greeklish. Σχόλια με υβριστικό ή προσβλητικό περιεχόμενο θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.
Γάλα, Επαγγέλματα > Αγρότης