26/02/20 | Αρχική > Ειδησεογραφία > Οικονομικά

Κατατέθηκε η τροπολογία για τη ρύθμιση του ζητήματος των αναδρομικών των συνταξιούχων

Στο σχέδιο νόμου του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων «Ασφαλιστική μεταρρύθμιση και ψηφιακός μετασχηματισμός Εθνικού Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης (e-Ε.Φ.Κ.Α.)» κατατέθηκε τροπολογία με την οποία ρυθμίζεται το θέμα που προέκυψε σχετικά με τις αποδοχές που εισπράχθηκαν αναδρομικά εντός του 2013 από συνταξιούχους.

Μέχρι την 31.12.2019 είχαν εκδοθεί από τη Φορολογική Διοίκηση, με βάση στοιχεία που είχε στη διάθεσή της, πράξεις διοικητικού προσδιορισμού του φόρου για αποδοχές (όπως συντάξεις) που εισπράχθηκαν αναδρομικά εντός του 2013 από χιλιάδες φορολογούμενους. Με την προτεινόμενη διάταξη ορίζεται ότι οι παραπάνω οφειλές, καθίστανται ληξιπρόθεσμες, την 29.5.2020 αντί της 28ης Φεβρουαρίου τ.έ., πρόβλεψη που είναι αναγκαία - σύμφωνα με την αιτιολογική έκθεση - προκειμένου να υπάρχει επαρκής χρόνος για τις αναγκαίες διορθωτικές παρεμβάσεις, σε περιπτώσεις που εκ παραδρομής επιβλήθηκαν φορολογικές υποχρεώσεις

Δείτε το κείμενο της τροπολογίας εδώ.comments powered by Disqus
* Παρακαλούμε τα σχόλια να μην είναι σε greeklish. Σχόλια με υβριστικό ή προσβλητικό περιεχόμενο θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.
Συνταξιούχοι, Αναδρομικές Συντάξεις, Πράξη διοικητικού προσδιορισμού