06/02/20 | Αρχική > Ειδησεογραφία > Ανακοινώσεις Συλλόγων

Δελτίο τύπου ΠΟΕ για Νέα Κεντρική Διοίκηση ΟΕΕ


Στην πρώτη συνεδρίαση της νέας Κεντρικής Διοίκησης του Οικονομικού Επιμελητηρίου της Ελλάδας προέκυψε το νέο προεδρείο της, το οποίο απαρτίζεται εκ νέου απ’ τις παρατάξεις της ΔΗΚΙΟ, ΠΔΣΟ και ΠΟΦΕΕ.

Το αποτέλεσμα των εκλογών τις 15ης Δεκεμβρίου 2019, αποτέλεσε τη θρυαλλίδα για τη συγκρότηση προεδρείου με προοδευτικό πρόταγμα, καθώς οι δυνάμεις που υπερασπίστηκαν προεκλογικά την αντίληψη της αλλαγής της συντηρητικής κατεύθυνσης αποτέλεσαν την πλειοψηφία.

Στα πλαίσια αυτά ως παράταξη καταθέσαμε δημόσια στις 10 Ιανουαρίου μια δέσμη προτάσεων και καλέσαμε σε διάλογο τις παρατάξεις που τοποθετούνται στον προοδευτικό χώρο, με σκοπό να συγκροτηθεί προεδρείο με νέα πρόσωπα, φρέσκιες ιδέες και με διάθεση να ενώσουν και να συνθέσουν το πλαίσιο δράσεων της νέας κεντρική διοίκησης. Οι ειλικρινείς προθέσεις μας φάνηκαν και όλο το επόμενο διάστημα στις συγκροτήσεις διοικήσεων στα κατά τόπους περιφερειακά τμήματα που είχαμε εκπροσώπηση, όπου επιλέξαμε και σε κάποιες περιπτώσεις πετύχαμε συγκλίσεις και σχηματισμό προοδευτικού προεδρείου.

Δυστυχώς παρά τις κινήσεις μας δεν πήραμε καμία απάντηση και δεν είδαμε καμία διάθεση για διάλογο. Αντ’ αυτού παρακολουθήσαμε την πλήρη ταύτιση-σύμπλευση της ΔΗΚΙΟ με την ΠΔΣΟ, στην πλειοψηφία των περιφερειακών τμημάτων που είχαν παρέμβαση και επιρροή, προοικονομώντας τα γεγονότα που θα ακολουθούσαν.

Η ηγεσία της ΠΔΣΟ αδιαφορώντας για τα μηνύματα του εκλογικού αποτελέσματος, προχώρησε για άλλη μια φορά σε μια άνευ ιδεολογικής βάσης και πολιτικού προτάγματος συνεργασία με την παράταξη της δεξιάς. Δεν μπήκε καν στη διαδικασία διαλόγου, γύρισε την πλάτη στις ευρείες προοδευτικές δυνάμεις του εκλογικού σώματος και έδωσε ψήφο εμπιστοσύνης στην παράταξη της ΔΗΚΙΟ και τις απόψεις που αυτή προωθεί, με μοναδικά αντάλλαγμα οφίτσια για την ηγεσία της ΠΔΣΟ, προχωρώντας σε περαιτέρω υποβάθμιση του φορέα.

Η παράταξη μας με μοναδική προσδοκία και στόχο, ο φορέας μας να αποτελέσει τον πραγματικό και χρήσιμο σύμβουλο της πολιτείας θα προσπαθήσει μέσα από την κεντρική διοίκηση αλλά κυρίως μέσα από την καθημερινότητα χιλιάδων οικονομολόγων να «σπάσει» αυτή την αντίληψη.

Με θέσεις και προτάσεις πάνω στα πραγματικά προβλήματα των συναδέλφων και της κοινωνίας θα δώσουμε το στίγμα μας στην νέα Κεντρική διοίκηση, απέναντι σε συντηρητικές και νεοφιλελεύθερες πολιτικές.comments powered by Disqus
* Παρακαλούμε τα σχόλια να μην είναι σε greeklish. Σχόλια με υβριστικό ή προσβλητικό περιεχόμενο θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.
Οικονομικό Επιμελητήριο Ελλάδος, ΟΕΕ, Εκλογές ΟΕΕ 2019