04/02/20 | Αρχική > Ειδησεογραφία > Ανακοινώσεις Συλλόγων

Προοδευτικοί Οικονομολόγοι: Ποιος θα επιβαρυνθεί το κόστος για την μετάβαση των επιχειρήσεων στην ψηφιακή εποχή;

Νέα διοικητικά βάρη φέρνει στις επιχειρήσεις η υποχρεωτική αλλαγή μοντέλων ταμειακών μηχανών όπως αυτή δημοσιεύτηκε σε ΦΕΚ στις 24/01/2020.

Η συγκεκριμένη απόφαση υποχρεώνει τις επιχειρήσεις να αποσύρουν μέχρι 31/05/2020 συγκεκριμένα μοντέλα ταμειακών μηχανών και φορολογικών μηχανισμών που δεν έχουν δυνατότητα διασύνδεσης OnLine με την Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων για την αποστολή δεδομένων.

Αρχικά, θα μπορούσε, πολύ απλά, να αποσταλλεί από την Α.Α.Δ.Ε. ένα αυτοματοποιημένο μήνυμα για την ειδοποίηση των κατόχων των προς απόσυρση μοντέλων αφού αυτά είναι ήδη δηλωμένα στο TaxisNet. Παρόλα αυτά προτιμάται να ανακοινωθεί μια λίστα με τα μοντέλα και να μεταφερθεί το βάρος στις επιχειρήσεις αναγκάζοντας τις να τα αναζητήσουν και να σπαταλήσουν αρκετές ανθρωποώρες για αυτή τη διαδικασία.

Κατά δεύτερον, το Υπουργείο Οικονομικών, στην παραπάνω, όσο και σε μελλοντικές αλλαγές που θα υπάρξουν εξ αιτίας της μετάβασης στην ψηφιακή εποχή, θα πρέπει να παρεμβαίνει άμεσα δίνοντας κίνητρα, όπως για παράδειγμα επιχορηγήσεις και φορολογικές εκπτώσεις, στις επιχειρήσεις που θα πρέπει να πραγματοποιήσουν αντίστοιχες αλλαγές εξοπλισμού, καθώς η συντριπτική πλειοψηφία κατόχων παρωχημένου εξοπλισμού είναι μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις που τα βγάζουν δύσκολα πέρα.

Στην καταπολέμηση της γραφειοκρατίας και των ανούσιων διαδικασιών θα πρέπει να συμβάλλουμε όλοι μας και σε κάθε βήμα μας να αναλογιζόμαστε και να προσπαθούμε να εξισορροπήσουμε το κόστος που θα επιφέρει η υλοποίησή τους.comments powered by Disqus
* Παρακαλούμε τα σχόλια να μην είναι σε greeklish. Σχόλια με υβριστικό ή προσβλητικό περιεχόμενο θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.