28/01/20 | Αρχική > Ειδησεογραφία > Οικονομικά

Αίτημα Π.Ο.Φ.Ε.Ε. για αποστολή ενημερωτικού μηνύματος για την επικείμενη απόσυρση μοντέλων ΦΗΜ

Με την απόφαση Αριθμ. Α. 1011 (ΦΕΚ Β’ 85/24.01.2020) η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων, αποφάσισε την απόσυρση μέχρι 31/05/2020 των Φορολογικών Ηλεκτρονικών Μηχανισμών (ΦΗΜ) που έχουν έλαβαν άδεια καταλληλότητας με τις Α.Υ.Ο.Ο. ΠΟΛ.1234/9.10.2002 (1362 Β’) και ΠΟΛ.1135/26-10-2005 (1592 Β’), εκτός των Ε.Α.Φ.Δ.Σ.Σ. και των ΑΔΗΜΕ Ταξίμετρων, και δεν έχουν δυνατότητα διασύνδεσης για αποστολή δεδομένων στην ΑΑΔΕ.

Για τους κατόχους των ανωτέρω ΦΗΜ, δημιουργείται η υποχρέωση δήλωσης, μέχρι τις 31 Μαΐου 2020, της παύσης αυτών, στο TAXISnet ή στην αρμόδια ΔΟΥ, όπως καθορίζεται στην εν λόγω απόφαση.

Επειδή η πλειονότητα των μικρομεσαίων επιχειρήσεων εξυπηρετείται από λογιστικά γραφεία και η αναζήτηση ανά επιχείρηση και ανά μοντέλο ΦΗΜ είναι σχεδόν αδύνατη, αιτούμαστε για την ομαλή διεξαγωγή της διαδικασίας αυτής να αποσταλεί ΑΜΕΣΑ ενημερωτικό email από την αρμόδια υπηρεσία σε όλες τις επιχειρήσεις που φαίνονται στο υποσύστημα του taxis ότι έχουν δηλωμένα τα μοντέλα ΦΗΜ που είναι προς παύση, χρησιμοποιώντας τα στοιχεία του ΑΦΜ με τα οποία είναι δηλωμένα, όπως συνέβη και σε αντίστοιχη προηγούμενη απόσυρση ΦΗΜ.

Τέλος, θα θέλαμε να επισημάνουμε την πάγια θέση της Π.Ο.Φ.Ε.Ε., όταν προκύπτουν τέτοιας φύσεως διαδικασίες, να γίνεται μεταξύ άλλων και απευθείας ενημέρωση μέσω ηλεκτρονικού μηνύματος, των άμεσα επηρεαζόμενων.


Με εκτίμηση,

το Δ.Σ. της Π.Ο.Φ.Ε.Ε.
comments powered by Disqus
* Παρακαλούμε τα σχόλια να μην είναι σε greeklish. Σχόλια με υβριστικό ή προσβλητικό περιεχόμενο θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.
ΠΟΦΕΕ, αποσυρση ΦΗΜ