23/01/20 | Αρχική > Ειδησεογραφία > Οικονομικά

Συχνές ερωτήσεις - απαντήσεις: Έκθεση ανά Χώρα (Country-By-Country Reporting)

Στην ΑΑΔΕ αναρτήθηκε επικαιροποιημένο αρχείο με Συχνές Ερωτήσεις και Απαντήσεις για την Έκθεση ανά Χώρα (Country-By-Country Reporting).

Η αυτόματη ανταλλαγή των «Εκθέσεων ανά Χώρα (Country-by-Country Reporting)» υιοθετήθηκε στο πλαίσιο του Σχεδίου Δράσης του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ) και των χωρών της ομάδας G20 για την αντιμετώπιση της διάβρωσης της φορολογικής βάσης και της μεταφοράς κερδών (BEPS 2015 - Base Erosion & Profit Shifting) και του πακέτου μέτρων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την ενίσχυση της καταπολέμησης της φορολογικής απάτης και της φοροδιαφυγής, με σκοπό την παροχή στις φορολογικές αρχές μιας σαφούς συνολικής εικόνας της παγκόσμιας θέσης των κερδών και των φόρων των Ομίλων Πολυεθνικών Επιχειρήσεων (Όμιλοι ΠΕ), που δραστηριοποιούνται στη Δικαιοδοσία τους.

Η Δράση 13 του Σχεδίου BEPS κατέληξε σε μια τριεπίπεδη δομή προτύπου τεκμηρίωσης των τιμών των ενδοομιλικών συναλλαγών, που περιλαμβάνει τον Βασικό Φάκελο Τεκμηρίωσης, τον Τοπικό Φάκελο Τεκμηρίωσης και την Έκθεση ανά Χώρα.

Δείτε αναλυτικά τις Συχνές Ερωτήσεις και Απαντήσεις εδώ.comments powered by Disqus
* Παρακαλούμε τα σχόλια να μην είναι σε greeklish. Σχόλια με υβριστικό ή προσβλητικό περιεχόμενο θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.
Ενδοομιλικες συναλλαγες, ΟΟΣΑ