13/12/19 | Αρχική > Ειδησεογραφία > Ανακοινώσεις Συλλόγων

ΣΟΛΝΘ: Επιστολή προς ΟΕΕ - Πρόταση για δημιουργία νέας υπηρεσίας του ΟΕΕ


Ορφανίδου 1 2310-513875 solnth@gmail.com www.solnth.gr

Θεσσαλονίκη 13-12-2019

Προς: Οικονομικό Επιμελητήριο Ελλάδος

Κύριε Πρόεδρε

Το Οικονομικό Επιμελητήριο Ελλάδος πρέπει να αποτελέσει βασικό θεσμό της κοινωνίας μας, ξεφεύγοντας από την αδράνεια και τις διαχειριστικές λογικές και τακτικές του παρελθόντος.

Υποχρέωση του Επιμελητηρίου αποτελεί η παροχή ανταποδοτικών υπηρεσιών προς τα μέλη του και για όλες τις ειδικότητες του οικονομολογικού επαγγέλματος, οπότε θεωρούμε πως είναι υποχρέωση του επιμελητηρίου να προσφέρει τα απαραίτητα εργαλεία πληροφορικής για την εξάσκηση της δραστηριότητας τους.

Σημαντικό τμήμα των μελών του ΟΕΕ , αποτελούν και οι οικονομολόγοι-λογιστές-φοροτεχνικοί , οι οποίοι συμβάλλουν σημαντικά με τις συνδρομές τους στην κάλυψη των λειτουργικών αναγκών του Επιμελητηρίου.

Στα πλαίσια λοιπόν της παροχής ανταποδοτικών υπηρεσιών προς τα μέλη του ΟΕΕ και συγκεκριμένα προς τον κλάδο των οικονομολόγων-λογιστών-φοροτεχνικών, προτείνουμε την δημιουργία νέας υπηρεσίας του ΟΕΕ η οποία θα προσφέρει στον παραπάνω κλάδο ενδεικτικά :

1) Δημιουργία εφαρμογής για την πρόσβαση των παραπάνω επαγγελματιών σε βάσεις δεδομένων νομοθετικού περιεχομένου.

2) Δημιουργία λογισμικού λογιστικής εφαρμογής απλογραφικού – διπλογραφικού συστήματος χωρίς περιορισμό εγγραφών και ελάχιστο όριο τις πενήντα (50) οντότητες που να ικανοποιεί το σύνολο των απαιτήσεων της φορολογικής και λογιστικής νομοθεσίας.

3) Δημιουργία λογισμικού μισθοδοσίας χωρίς περιορισμό εργαζομένων και ελάχιστο όριο τις πενήντα (50) οντότητες που να ικανοποιεί το σύνολο των απαιτήσεων της εργατικής και ασφαλιστικής νομοθεσίας.

Σας καλούμε να προωθήσετε την πρότασή μας αυτή προς τις υπηρεσίες του Επιμελητηρίου και προς την Κεντρική Διοίκηση ώστε να εκτιμηθούν όλες οι παράμετροι για την υλοποίησή της.

Ο Πρόεδρος του Δ.Σ.
ΜΗΤΟΛΙΔΗΣ ΣΩΤΗΡΙΟΣ

Η Γενική Γραμματέας
ΑΜΟΙΡΙΔΟΥ ΜΑΡΙΑcomments powered by Disqus
* Παρακαλούμε τα σχόλια να μην είναι σε greeklish. Σχόλια με υβριστικό ή προσβλητικό περιεχόμενο θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.
Οικονομικό Επιμελητήριο Ελλάδος, ΣΟΛΝΘ, ΟΕΕ