07/11/19 | Αρχική > Ειδησεογραφία > Ανακοινώσεις Συλλόγων

Δημήτρης Δημητρίου - Το Οικονομικό Επιμελητήριο Ελλάδος είναι το σπίτι του κάθε παραγωγικού πολίτη

Δημήτρης Δημητρίου- Μήνυμα υποψηφιότητας στις προσεχείς εκλογές του Οικονομικού Επιμελητηρίου

Το Οικονομικό Επιμελητήριο Ελλάδος (ΟΕΕ) αποτελεί κοιτίδα παραγωγής πολιτικής για μια σειρά σημαντικών θεμάτων που αφορούν τόσο την επαγγελματική δραστηριότητα δεκάδων χιλιάδων επιστημόνων και ανθρώπων της αγοράς όσο και θεμάτων που αγγίζουν άμεσα την Εθνική Οικονομία και το παραγωγικό μοντέλο της χώρας.

Το ΟΕΕ πέρασε από πολλές περιπέτειες, δυσμένειες και αποτυχημένες απόπειρες υποβάθμισης από κάποιους που δεν το ήθελαν στα πόδια του. Τα τελευταία χρόνια απέδειξε πως μπορεί να αποτελέσει πρωταγωνιστής σε μια σειρά καίριων ζητημάτων όπως η γνωμοδότηση για θέματα ελεύθερης αγοράς, φορολογίας, θεσμικού πλαισίου επιχειρήσεων, απλοποίησης γραφειοκρατικών εμποδίων και φυσικά κατοχύρωσης των επαγγελματικών δικαιωμάτων των ανθρώπων που συναπαρτίζουν την ραχοκοκαλιά της εθνικής οικονομίας. Των ελεύθερων επαγγελματιών, των επιστημόνων, των αυτοαπασχολούμενων. Όλων εκείνων που παράγουν καθημερινά και που καλούνται να αντιμετωπίσουν ένα εχθρικό επιχειρηματικό περιβάλλον με βασικό πρωταγωνιστή την ίδια την ελληνική Πολιτεία.

Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου, κ. Κωνσταντίνος Κόλλιας κατάφερε τα τελευταία χρόνια να επαναφέρει το Επιμελητήριο σε μια νέα φάση δημιουργικής εξωστρέφειας, αποτελεσματικότητας και άμεσης επαφής με το πολιτικό σύστημα. Πλέον το Επιμελητήριο αντιμετωπίζεται ως ισότιμος συνομιλητής στο πλαίσιο οποιασδήποτε θεσμικής ή νομοθετικής διαβούλευσης. Και αυτό είναι μια κατάσταση καθόλου αυτονόητη πριν από μερικά χρόνια. Αποτελεί κατάκτηση και αποτέλεσμα σκληρής και συστηματικής δουλειάς.

Σήμερα εμείς οι επαγγελματίες και οι άνθρωποι της αγοράς επηρεάζουμε άμεσα την κατεύθυνση της Εθνικής Οικονομίας και του παραγωγικού μοντέλου της χώρας μέσα από την συμμετοχή μας στο Οικονομικό Επιμελητήριο. Καλούμαστε να συσπειρωθούμε για να πετύχουμε ακόμη περισσότερα.

Θέλουμε η φωνή μας να γίνει πιο δυνατή και πιο αποφασιστική απέναντι στα κέντρα λήψης αποφάσεων.

Θέλουμε μεγαλύτερη παρέμβαση στις διεργασίες παραγωγής πολιτικής, ως επιτελικός σύμβουλος της εκάστοτε Κυβέρνησης, και ισχυρότερη κατοχύρωση των επαγγελματικών δικαιωμάτων του ελεύθερου επαγγελματία και του επιστήμονα.

Θέλουμε οι απόψεις και οι προτάσεις μας να λαμβάνονται υποχρεωτικά και σοβαρά υπόψιν από όλους χωρίς αστερίσκους και υποσημειώσεις.

Η χώρα μας άλλωστε βρίσκεται σε μια έντονη φάση οικονομικού, θεσμικού και πολιτικού μετασχηματισμού. Όλοι εμείς αποτελούμε τους στυλοβάτες αυτού του μετασχηματισμού. Χωρίς την δική μας προσπάθεια καμία πραγματική αλλαγή προς την σωστή κατεύθυνση δεν μπορεί να στεριώσει. Για αυτό και θα πρέπει η φωνή μας να έχει διπλή ένταση και ο λόγος μας διπλή αξία.

Για όλους τους παραπάνω λόγους αποφάσισα να κατέλθω ως υποψήφιο μέλος Δ.Σ. στις εκλογές του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδας τον προσεχή Δεκέμβριο στο πλευρό του Προέδρου μας Κωνσταντίνου Κόλλια. Εργάζομαι ως ορκωτός ελεγκτής-λογιστής για πάνω από 30 χρόνια και γνωρίζω από πρώτο χέρι τις δυσκολίες που ο σύγχρονος επαγγελματίας καλείται να αντιμετωπίσει για την καθημερινή του επιβίωση. Είμαι πρόθυμος να συμβάλω με όλες μου τις δυνάμεις στο να μετατρέψουμε το Επιμελητήριο στον βασικό προασπιστή των δικαιωμάτων μας σε σχέση με τη Δημόσια Διοίκηση και την εκάστοτε Κυβέρνηση. Είμαι αποφασισμένος να αφιερώσω όλες μου τις δυνάμεις για να μπορέσει ο νέος επιστήμονας να αποκτήσει φωνή και ο παλιός ελεύθερος επαγγελματίας ξανά την αξιοπρέπεια του.

Σας καλώ να συμμετέχετε μαζικά με την ψήφο σας στις εκλογές του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος στις 15 Δεκεμβρίου 2019. Και όλοι μαζί να του δώσουμε ισχυρότερη φωνή και μεγαλύτερη πυγμή!

Δημήτρης Δημητρίου

Ορκωτός Ελεγκτής-Λογιστής

Υποψήφιο μέλος Δ.Σ. στις εκλογές του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδας με τον συνδυασμό «Δημοκρατική Κίνηση Οικονομολόγων» του Προέδρου του ΟΕΕ κ. Κωνσταντίνου Κόλλια.

Official Page: http://ddimitriou.com/

Facebook page: https://www.facebook.com/DimitriouDimtris/

Email: ddimitriou.oee@outlook.com

Για χρηστικές πληροφορίες σχετικά με τις εκλογές: https://www.oe-e.gr/2019/11/04/%ce%b5%ce%ba%ce%bb%ce%bf%ce%b3%ce%ad%cf%82-%ce%bf%ce%b5%ce%b5-2019/comments powered by Disqus
* Παρακαλούμε τα σχόλια να μην είναι σε greeklish. Σχόλια με υβριστικό ή προσβλητικό περιεχόμενο θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.
Οικονομικό Επιμελητήριο Ελλάδος, Εκλογές ΟΕΕ 2019