04/11/19 | Αρχική > Ειδησεογραφία > Διεθνή

Ο πληθωρισμός της Τουρκίας υποχώρησε στο 8,55% τον Οκτώβριο

Ο πληθωρισμός της Τουρκίας παρέμεινε κάτω από το 10% για δεύτερο συνεχή μήνα, σε συνάρτηση με τις προσδοκίες, χάρη σε ένα σταθερότερο νόμισμα.

Ο δείκτης τιμών καταναλωτή τον Οκτώβριο διαμορφώθηκε στο 8,55% σε ετήσια βάση, με τη χαμηλότερη ένδειξη από το Δεκέμβριο του 2016, σε σύγκριση με 9,3% του Σεπτεμβρίου.

Σε μηνιαία βάση, ο δείκτης σημείωσε άνοδο 2% σε σύγκριση με άνοδο 0,99% το Σεπτέμβριο, σύμφωνα με το στατιστική υπηρεσία της Τουρκίας.

Τα στοιχεία του Οκτωβρίου αναμένονταν στο 8,5% σε ετήσια βάση και 1,96% σε μηνιαία βάση, σύμφωνα με δημοσκόπηση της The Wall Street Journal.

Τα στατιστικά στοιχεία της Δευτέρας έδειξαν ότι ο ετήσιος δείκτης τιμών παραγωγού της Τουρκίας αυξήθηκε κατά 1,7% τον Οκτώβριο σε σύγκριση με 2,45% τον Σεπτέμβριο. Σε μηνιαία βάση, ο PPI αυξήθηκε κατά 0,17% σε σύγκριση με άνοδο κατά 0,13% το Σεπτέμβριο.

Μετά την ανακοίνωση των στοιχείων, η τουρκική λίρα ενισχύθηκε 0,3% έναντι του δολαρίου στις 5,69 λίρες.

Τα στοιχεία ήρθαν μετά τη υποβάθμιση των εκτιμήσεων για τον πληθωρισμό από την κεντρική τράπεζα την προηγούμενη εβδομάδα σε 12% από 13,9% για το 2019.Πηγή: www.capital.gr
comments powered by Disqus
* Παρακαλούμε τα σχόλια να μην είναι σε greeklish. Σχόλια με υβριστικό ή προσβλητικό περιεχόμενο θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.
Πληθωρισμός, Χώρες > Τουρκία