25/10/19 | Αρχική > Ειδησεογραφία > Διεθνή

Μείωσε τα επιτόκια στο 14% από 16,5% η κεντρική τράπεζα της Τουρκίας

Η κεντρική τράπεζα της Τουρκίας μείωσε τα επιτόκια περισσότερο από ό,τι αναμενόταν στη συνεδρίαση της 24ης Οκτωβρίου, ανταποκρινόμενη στην απαίτηση του προέδρου Recep Tayyip Erdogan για επανέναρξη της χορήγησης δανείων και τόνωσης της οικονομίας, εν τω μέσω μόνιμων απειλών από τις ΗΠΑ για να τιμωρήσει την Τουρκία για τη στρατιωτική επίθεση στη Συρία.

Η κεντρική τράπεζα μείωσε το επιτόκιο επαναγοράς μιας εβδομάδας από το 16,5%, διευρύνοντας έναν κύκλο χαλάρωσης που ξεκίνησε τον Ιούλιο, αφότου ο πρόεδρος Erdogan απέλυσε τον διοικητή της κεντρικής τράπεζας και όρισε νέο.

Η τουρκική οικονομία προσπαθεί να βγει από την ύφεση η οποία οδήγησε την ανεργία στο 14%, τον κατασκευαστικό κλάδο σε κρίση, και έπληξε την μεσαία τάξη στην Τουρκία.

Ο Τούρκος πρόεδρος, παραβιάζοντας την ανεξαρτησία της κεντρικής τράπεζας, έχει δηλώσει πως σύντομα τα επιτόκια θα μειωθούν κάτω από το 10% και υποσχέθηκε ότι η οικονομία, η οποία συρρικνώθηκε 1,5% στο β΄ τρίμηνο, θα φτάσει το 5% στο επόμενο έτος.Πηγή: www.capital.gr
comments powered by Disqus
* Παρακαλούμε τα σχόλια να μην είναι σε greeklish. Σχόλια με υβριστικό ή προσβλητικό περιεχόμενο θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.
Χώρες > Τουρκία, Τραπεζικά επιτόκια