07/10/19 | Αρχική > Ειδησεογραφία > Διεθνή

Ιστορικό χαμηλό από το 1969 για την ανεργία στις Η.Π.Α.

Στο χαμηλότερο ποσοστό από τον Δεκέμβριο του 1969 υποχώρησε το ποσοστό ανεργίας στις Η.Π.Α.. Όπως ανακοίνωσε η κυβέρνηση του Ντόναλντ Τράμπ, η δημιουργία θέσεων εργασίας στη χώρα, τον Σεπτέμβριο, παρέμεινε ισχυρή, ενώ ο αριθμός που καταγράφηκε τον Αύγουστο αναθεωρήθηκε σημαντικά προς τα επάνω, γεγονός που επέτρεψε τη μείωση του ποσοστού ανθρώπων που δεν έχουν δουλειά στο 3,5%.

Η αμερικανική οικονομία δημιούργησε 136.000 θέσεις εργασίας τον προηγούμενο μήνα ύστερα από 168.000 τον Αύγουστο, συγκριτικά με 130.000 που ήταν η αρχική εκτίμηση.

Παρόλα αυτά, οι αναλυτές ανέμεναν καλύτερες επιδόσεις για τον Σεπτέμβριο και προέβλεπαν τη δημιουργία 150.000 θέσεων εργασίας στις Η.Π.Α..

Η αγορά ανέμενε με ανυπομονησία την έκθεση του προηγούμενου μήνα, καθότι είναι η τελευταία πριν τη συνεδρίαση της Αμερικανικής Κεντρικής Τράπεζας (FED) στα τέλη Οκτωβρίου, όπου θα ληφθούν αποφάσεις αναφορικά με τα επιτόκια.



Πηγή: www.newsbeast.gr
comments powered by Disqus
* Παρακαλούμε τα σχόλια να μην είναι σε greeklish. Σχόλια με υβριστικό ή προσβλητικό περιεχόμενο θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.
θέσεις εργασίας, Χώρες > ΗΠΑ, Ανεργία