27/09/19 | Αρχική > Ειδησεογραφία > Διεθνή

ΗΠΑ: Επιβράδυναν οι καταναλωτικές δαπάνες τον Αύγουστο

Οι καταναλωτικές δαπάνες των Αμερικανών επιβράδυναν με μεγαλύτερο από το αναμενόμενο ρυθμό τον Αύγουστο, ένδειξη ότι ένας βασικός πυλώνας της αμερικανικής οικονομίας ενδεχομένως να χάνει την ορμή του.

Ειδικότερα, οι δαπάνες προσωπικής κατανάλωσης αυξήθηκαν μόλις 0,1% τον Αύγουστο, μετά από άνοδο 0,5% τον Ιούλιο, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Εμπορίου των ΗΠΑ. Αυτή ήταν η πιο αδύναμη επίδοση από το Φεβρουάριο.

Καλύτερη ήταν η εικόνα στο εισόδημα των Αμερικανών, με τα στοιχεία να δείχνουν ισχυρή αύξηση 0,4% τον Αύγουστο από τον προηγούμενο μήνα, μετά την αναιμική άνοδο του Ιουλίου κατά 0,1%.

Τα κρατικά στοιχεία έδειξαν παράλληλα ότι ο δείκτης τιμών για δαπάνες προσωπικής κατανάλωσης, ο προτιμώμενος δείκτης της Federal Reserve για τον πληθωρισμό, διαμορφώθηκε τον Αύγουστο στο 1,4%. Ο δομικός δείκτης, που δεν περιλαμβάνει τα τρόφιμα και την ενέργεια, διαμορφώθηκε στο 1,8%.Πηγή: www.capital.gr
comments powered by Disqus
* Παρακαλούμε τα σχόλια να μην είναι σε greeklish. Σχόλια με υβριστικό ή προσβλητικό περιεχόμενο θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.
Καταναλωτικές Δαπάνες, Χώρες > ΗΠΑ