27/09/19 | Αρχική > Αρθρογραφία > Ανασκόπηση της εβδομάδας

Η Εβδομάδα που πέρασε – Η Εβδομάδα που έρχεται

Φθινοπωρινό ηλιοστάσιο με την έναρξη της εβδομάδας που πέρασε. Κάπου εδώ τέλειωσε επίσημα και το καλοκαίρι και η αισθητή μείωση της θερμοκρασίας μας το υπενθυμίζει. Επειδή βέβαια το Σαββατοκύριακο που πέρασε δεν έφερε και σημαντικές ειδήσεις σχετικά με την φορολογία, το σύνολο σχεδόν του τύπου ασχολήθηκε με το πρόστιμο των 500 ευρώ που έβαλε η Α.Α.Δ.Ε. για μη έκδοση απόδειξης αξίας 0,80 ευρώ, που αφορούσε την πώληση ενός κουλουριού Θεσσαλονίκης. Φυσικά η Α.Α.Δ.Ε. έβγαλε δελτίο τύπου με τα αυτονόητα, ότι δηλαδή η επιχείρηση τηρούσε διπλογραφικά βιβλία και συνεπώς, ανεξάρτητα του μικρού ποσού της συναλλαγής, το πρόστιμο ήταν αυτό που προβλέπεται από τον Κώδικα Φορολογικής Διαδικασίας. Η ιστορία μας πάει χρόνια πίσω στην τότε υφιστάμενη ΥΠ.Ε.Δ.Α., όπου συνεχώς κάπου στην Καραγεώργη Σερβίας, λίγο κάτω από το Υπ. Οικονομικών, «έγραφε» συνεχώς επιτηδευματία ειδών ραπτικής, επειδή αυτός αρνιόταν πεισματικά να εκδώσει Α.Λ.Π. Την τελευταία φορά λοιπόν τον γράψανε για μη έκδοση Α.Λ.Π. για την πώληση δύο κουμπιών, με τον επιχειρηματία να ωρύεται για το ελάχιστο της συναλλαγής. Η σοφή απάντηση του ελεγκτή ήταν «την άλλη φορά να πουλάς αεροπλάνα, να σε γράψω για δύο αεροπλάνα».

Την αλλαγή του μοντέλου λειτουργίας των ΔΟΥ, σε ό,τι έχει σχέση με τις συναλλαγές τους με τους πολίτες, προανήγγειλε από το βήμα της Βουλής ο Υφυπουργός Οικονομικών, Φορολογικής Πολιτικής και Δημόσιας Περιουσίας κ. Απόστολος Βεσυρόπουλος, απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση.

Ο Υφυπουργός Οικονομικών τόνισε ότι στόχος της Κυβέρνησης είναι η αλλαγή της φιλοσοφίας λειτουργίας των φορολογικών υπηρεσιών, ιδιαίτερα σε ό,τι έχει άμεση σχέση με τον πολίτη. Να εξαλειφθεί, δηλαδή, η αναγκαιότητα παρουσίας του φορολογούμενου στις εφορίες.

Εξήγγειλε την ολοκληρωμένη ψηφιοποίηση των διαδικασιών, αλλά και των υποδομών των φορολογικών υπηρεσιών, ώστε ο πολίτης να εξυπηρετείται ηλεκτρονικά και από το σπίτι του για όλες τις υπηρεσίες εξυπηρέτησης κοινού, που πραγματοποιούνται σήμερα στις εφορίες.

«Στόχος μας είναι να μεταβιβάζονται ακίνητα χωρίς να χρειάζεται αυτοπρόσωπη παρουσία στην Εφορία και ο στόχος αυτός περνά μέσα από την ψηφιοποίηση των τμημάτων κεφαλαίου των εφοριών. Να γίνονται αυτοματοποιημένα και ηλεκτρονικά μια σειρά διαδικασιών όπως:

1ον) 0 υπολογισμός της αντικειμενικής αξίας των μεταβιβαζόμενων ακινήτων.

2ον) Η υποβολή δηλώσεων φόρου μεταβίβασης, κληρονομιών και γονικών παροχών. Οι δηλώσεις αυτές θα γίνονται από απόσταση και από τον συμβολαιογράφο που έχει αναλάβει τη μεταβίβαση», τόνισε ο κ. Βεσυρόπουλος.

Παράλληλα, αναφέρθηκε και σε άλλες δράσεις όπως:

-Η αυτόματη ενημέρωση και διασύνδεση του Μητρώου Φορολογουμένων με τα άλλα Μητρώα της Δημόσιας Διοίκησης.

-Η διασύνδεση και η διαδραστική ενημέρωση ανάμεσα στο Φορολογικό Μητρώο και στο Γενικό Εμπορικό Μητρώο για να καταγράφονται άμεσα οι μεταβολές νομικών προσώπων.

-Η ανάπτυξη πληροφοριακού συστήματος για την αυτοματοποιημένη βεβαίωση προστίμων εκπρόθεσμης αρχικής υποβολής δηλώσεων Φ.Π.Α. και άλλων φόρων, αλλά και για την αυτοματοποιημένη ηλεκτρονική ενημέρωση των φορολογούμενων για την καταβολή οφειλών.

-Η διασύνδεση με την Κτηματολόγιο Α.Ε προκειμένου να υπάρχουν διασταυρώσεις για ενδεχόμενη αδήλωτη ακίνητη περιουσία.

Φυσικά, η αρνητική είδηση της εβδομάδας που πέρασε, δεν ήταν άλλη από την χρεωκοπία του μεγαλύτερου Βρετανικού Tour operator Thomas Cook. Με 48 ξενοδοχεία υπό το σήμα του στην Ελλάδα, εκ των οποίων 4 ιδιόκτητα, μεγάλο πρόγραμμα κρατήσεων και προγραμματισμένες επενδύσεις για περαιτέρω επέκταση της παρουσίας του στην εγχώρια αγορά, η ανακοίνωση κατάρρευσης του παλαιότερου και μεγαλύτερου ταξιδιωτικού οργανισμού της Μεγάλης Βρετανίας Thomas Cook, με 22 χιλιάδες υπαλλήλους σε όλο τον κόσμο και 22 εκατομμύρια πελάτες ετησίως, έχει προκαλέσει χάος στην Ευρώπη και στον ελληνικό τουρισμό. Να σημειωθεί πως η Thomas Cook διακινεί πάνω από τρία εκατομμύρια τουρίστες στην Ελλάδα. Η αγωνία μεγαλώνει σε προορισμούς που ο ταξιδιωτικός οργανισμός έχει πολύ ισχυρή παρουσία, ειδικά σε Κρήτη, Κω, Ρόδο, Κέρκυρα και Ζάκυνθο. Από τα παράδοξα της υπόθεσης είναι πως τον Αύγουστο άνοιξε το όγδοο ξενοδοχείο της αλυσίδας Cook's Club στην πόλη της Ρόδου.

Η Κυβέρνηση, για την άμεση αντιμετώπιση πτυχών του πολυδιάστατου προβλήματος που προέκυψε από τη χρεοκοπία της Thomas Cook, προχώρησε στην κάτωθι πρώτη νομοθετική ενέργεια:

Συγκεκριμένα, το Υπουργείο Οικονομικών προώθησε και δημοσίευσε (ΦΕΚ A 142 - 25.09.2019) Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, σύμφωνα με την οποία παρέχεται η δυνατότητα εξαίρεσης από απόδοση του φόρου διαμονής στις ξενοδοχειακές επιχειρήσεις που υπέστησαν ζημίες από την αιφνίδια πτώχευση του συγκεκριμένου τουριστικού πράκτορα.

Το επόμενο διάστημα, το Υπουργείο Οικονομικών σε συνεργασία με το Υπουργείο Τουρισμού και άλλους αρμόδιους φορείς, όταν υπάρξει πληρέστερη εικόνα των επιπτώσεων, θα προβεί σε νέες πρωτοβουλίες.

Η μεταφορά της καταληκτικής ημερομηνίας υποβολής των φορολογικών δηλώσεων (στις 30 Ιουλίου 2019) μετέφερε και την καταληκτική ημερομηνία, εκτός λοιπών περιπτώσεων, της υποβολής της δήλωσης φορολογίας εισοδήματος στο ΓΕΜΗ.

Σύμφωνα με την απόφαση με Αριθμό. 79752/31-12-2014, ορίζεται ως ελάχιστο ετησίως καταχωριζόμενο στο Γ.Ε.ΜΗ. στοιχείο για τις προσωπικές εταιρείες, τις ατομικές επιχειρήσεις και τους λοιπούς υπόχρεους πλην των κεφαλαιουχικών εταιρειών το αποδεικτικό υποβολής δήλωσης φορολογίας εισοδήματος αυτών.

Υποχρέωση δημοσιότητας στο πληροφοριακό σύστημα του Γενικού Εμπορικού Μητρώου (Γ.Ε.ΜΗ.) των ετήσιων χρηματοοικονομικών καταστάσεων υφίσταται για τις εξής νομικές μορφές: Α.Ε., Ε.Π.Ε., Ι.Κ.Ε., Συνεταιρισμοί, Ευρωπαϊκοί Όμιλοι Οικονομικού Σκοπού, Ευρωπαϊκές Εταιρείες, Ευρωπαϊκές Συνεταιριστικές Εταιρείες. Από τον συνδυασμό των διατάξεων του Ν.3419/2005, του Ν.4548/2018, του Ν.3190/1955, Ν.4072/2012 και του Ν.4308/2014 δεν προκύπτει υποχρέωση δημοσιότητας στο Γ.Ε.ΜΗ. των ετήσιων χρηματοοικονομικών καταστάσεων για τις Προσωπικές Εταιρείες (Ο.Ε., Ε.Ε.) και την Ατομική Επιχείρηση.

Εξαίρεση στο παραπάνω κανόνα αποτελούν οι Προσωπικές Εταιρείες της παρ.2β του άρθρου 1 του Ν.4308/2014, ήτοι τα νομικά πρόσωπα που έχουν τη μορφή της ομόρρυθμης ή ετερόρρυθμης εταιρείας, όταν όλοι οι άμεσοι ή έμμεσοι εταίροι των προσώπων αυτών έχουν περιορισμένη ευθύνη λόγω του ότι είναι είτε νομικά πρόσωπα είτε άλλου νομικού τύπου συγκρίσιμου με τα νομικά πρόσωπα της περίπτωσης αυτής (β΄ της παρ. 2 του άρθρου 1 του Ν. 4308/2014).

Με τις αποφάσεις Α.1352 και Α.1353 που δημοσιεύθηκαν στο ΦΕΚ καθορίζονται τα μη συνεργάσιμα κράτη για τα φορολογικά έτη 2018 και 2019 αντίστοιχα δυνάμει της εξουσιοδοτικής διάταξης της παρ. 4 και των κριτηρίων της παρ. 3 σε συνδυασμό με τις παρ. 1, 2, 4 και 5 του άρθρου 65 του Ν.4172/2013. Να υπενθυμίσουμε ότι στα συγκεκριμένα μη συνεργάσιμα κράτη, καθώς και στα κράτη με προνομιακό φορολογικό καθεστώς, συμπεριλαμβάνεται και η Βόρεια Δημοκρατία της Μακεδονίας (πρώην F.Y.R.O.M.), για κάθε δε συναλλαγή των επιχειρηματιών με το συγκεκριμένο κράτος, θα πρέπει να λαμβάνονται υπόψη οι διατάξεις της παραγράφου ιγ΄ του άρθρου 23 του Ν. 4172/2013 περί Κ.Φ.Ε.

Ένταξη Ασφαλισμένων και Συνταξιούχων στη ρύθμιση των 120 δόσεων.

Το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων και ο ΕΦΚΑ ανταποκρινόμενοι στα προβλήματα της χρόνιας έλλειψης και ποιότητας δεδομένων που εμποδίζουν τον ορθό προσδιορισμό–επανυπολογισμό των οφειλών των ασφαλισμένων και συνταξιούχων, προχώρησαν στο διαχωρισμό των σταδίων ένταξης στη ρύθμιση των 120 δόσεων του Ν.4611/2019.

Στο πλαίσιο αυτό η διαδικασία περιλαμβάνει τρία διακριτά βήματα ως εξής:

  • Βήμα 1: είσοδος στην ηλεκτρονική εφαρμογή, επαλήθευση των στοιχείων του ασφαλισμένου/συνταξιούχου και υποβολή αιτήματος προσδιορισμού των οφειλών.

ΜΕ ΤΗΝ ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ ΤΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ ΑΥΤΟΥ ΕΩΣ 30/9/2019 ΚΑΤΟΧΥΡΩΝΕΤΑΙ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΕΝΤΑΞΗΣ ΣΤΗ ΡΥΘΜΙΣΗ

  • Βήμα 2: Προσδιορισμός /επανυπολογισμός των οφειλών .

Στην ηλεκτρονική εφαρμογή απεικονίζονται οι οφειλές πριν και μετά τον επανυπολογισμό.

  • Βήμα 3: Οριστικοποίηση της ρύθμισης

Ο ασφαλισμένος /συνταξιούχος επιλέγει τον τρόπο υπολογισμού των οφειλών που επιθυμεί και αποδέχεται την προώθησή τους στο ΚΕΑΟ για ρύθμιση.

Με την εισαγωγή των ανωτέρω διακριτών βημάτων οι ασφαλισμένοι/συνταξιούχοι αρκεί να ολοκληρώσουν το πρώτο εισαγωγικό βήμα μέχρι 30/9/2019 για να κατοχυρώσουν το δικαίωμα ρύθμισης και στη συνέχεια να ολοκληρώσουν τα 2 επόμενα βήματα μόλις εμφανιστούν στην εφαρμογή οι ορθές οφειλές τους και έως την 31/12/2019.

Περισσότερες πληροφορίες για τη διαδικασία ένταξης στη ρύθμιση είναι διαθέσιμες στο διαδικτυακό τόπο του ΕΦΚΑ www.efka.gov.gr

Με την εγκύκλιο 24/2019 του ΕΦΚΑ κοινοποιήθηκαν οι διατάξεις των άρθρων 1 έως 18 του Κεφαλαίου Α΄ του Ν. 4611/2019 για την ρύθμιση των οφειλών προς Φορείς Κοινωνικής Ασφάλισης και παρασχέθηκαν σχετικές οδηγίες για την εφαρμογή τους.

Σύμφωνα με το άρθρο 13 η καταληκτική ημερομηνία υπαγωγής στο ευνοϊκό πλαίσιο ρύθμισης οφειλών του Ν. 4611/19 είναι η 30/9/2019.

Στο άρθρο 11 περιγράφεται η διαδικασία υποβολής της αίτησης ανά κατηγορία οφειλετών (ελεύθεροι επαγγελματίες, αυτοαπασχολούμενοι, αγρότες και εργοδότες).

Σχετικά με την καταληκτική ημερομηνία υποβολής της αίτησης με το γενικό έγγραφο Αρ. Πρωτ.Γ36/02/329/26-09-2019 διευκρινίζονται τα εξής:

Για τους ελεύθερους επαγγελματίες, αυτοαπασχολούμενους και αγρότες η διαδικασία περιλαμβάνει δύο στάδια:

Α΄ Στάδιο: Προσδιορισμός – επανυπολογισμός των οφειλών

Η διαδικασία αυτή πραγματοποιείται ηλεκτρονικά στον δικτυακό τόπο του ΕΦΚΑ, και περιλαμβάνει επιμέρους βήματα:

α. είσοδο στην ηλεκτρονική πλατφόρμα και επαλήθευση των προσωπικών στοιχείων και στοιχείων επικοινωνίας.

Με την ολοκλήρωση του βήματος αυτού το αίτημα καταχωρίζεται και θεωρείται εμπρόθεσμο. Συνεπώς, οι οφειλέτες που θα πραγματοποιήσουν το βήμα αυτό μέχρι τις 30/9/2019 δεν πρέπει να ανησυχούν αν καθυστερήσει ο προσδιορισμός της οφειλής, διότι θα έχουν κατοχυρώσει δικαίωμα για ένταξη στην ρύθμιση.

β. Δηλώσεις που αφορούν την ασφαλιστική κατάσταση (υποψήφιος ή μη συνταξιούχος, ένταξη ή μη στον Ν. 3869/2010 και επιβεβαίωση αριθμών μητρώου στους τ. Φορείς).

γ. ενημέρωση του οφειλέτη για το ύψος των οφειλών του ανά τ. Φορέα πριν και μετά τον επανυπολογισμό και επιλογή του ποσού οφειλών (με επανυπολογισμό ή μη) που θα προωθηθεί στο ΚΕΑΟ προς ρύθμιση.

Β΄ Στάδιο: Υποβολή αίτησης ρύθμισης οφειλών στην ηλεκτρονική πλατφόρμα του ΚΕΑΟ

Οι οφειλέτες αυτής της κατηγορίας που έχουν ληξιπρόθεσμες οφειλές πριν και μετά τη δημιουργία του ΕΦΚΑ, θα πρέπει να τις ρυθμίσουν ξεχωριστά (ρύθμιση για οφειλές μέχρι 31/12/2016 και άλλη ρύθμιση για οφειλές από 1/1/2017 και εφεξής). Απαραίτητη προϋπόθεση για κάθε ρύθμιση των οφειλών μέσω διαδικτύου είναι η πιστοποίηση στις Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες του ΚΕΑΟ και η λήψη κωδικών πρόσβασης. Για κάθε Φορέα στον οποίο υπάρχουν οφειλές (π.χ. ΕΦΚΑ ΜΗ ΜΙΣΘΩΤΩΝ και τ. ΟΑΕΕ) απαιτείται ξεχωριστή πιστοποίηση.

Συνεπώς η αίτηση για ρύθμιση στο ΚΕΑΟ μπορεί να γίνει μετά το πέρας της καταληκτικής ημερομηνίας, όταν διαβιβαστούν οι οφειλές στο ΚΕΑΟ.

Για τους εργοδότες οφειλέτες η αίτηση για την υπαγωγή στη ρύθμιση υποβάλλεται μέσω της ηλεκτρονικών υπηρεσιών του ΚΕΑΟ.

Επισημαίνεται ότι για τους οφειλέτες του τ. ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, η αίτηση στο ΚΕΑΟ πρέπει να έχει υποβληθεί μέχρι την προαναφερόμενη καταληκτική ημερομηνία, ήτοι 30/9/2019. Απαραίτητη προϋπόθεση για την υπαγωγή στη ρύθμιση του Ν.4611/19 είναι και η καταβολή της πρώτης δόσης μέχρι την ημερομηνία αυτή.

Όσον αφορά εργοδότες-οφειλέτες πλην ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, που αδυνατούν να υποβάλουν αίτηση ηλεκτρονικά για ρύθμιση βάσει των διατάξεων του Ν.4611/19 μέχρι 30/9/2019, γιατί δεν έχει ολοκληρωθεί η ένταξη όλων των οφειλών τους στο ΚΕΑΟ αρκεί η αίτηση για προσδιορισμό της οφειλής και διαβίβασή της στο ΚΕΑΟ να υποβληθεί στον τέως Φορέα ή το ΕΤΕΑΕΠ μέχρι 30/9/2019, δεδομένου ότι η μη υποβολή της αίτησης δεν οφείλεται σε δική τους υπαιτιότητα.

Συνεπώς και σ’ αυτές τις περιπτώσεις η αίτηση για ρύθμιση στο ΚΕΑΟ μπορεί να γίνει μετά το πέρας της καταληκτικής ημερομηνίας, όταν διαβιβαστούν οι οφειλές στο ΚΕΑΟ.

Δημοσιεύτηκε η Ε.2172/25.9.2019 εγκύκλιος της Α.Α.Δ.Ε., σχετικά με την «Εφαρμογή των διατάξεων της περίπτωσης ι’ της παρ.1 του άρθρου 14 και της παρ.4 του άρθρου 15 του Ν.4172/2013 στις περιπτώσεις κατά τις οποίες τα ασφάλιστρα ομαδικών ασφαλιστηρίων συνταξιοδοτικών συμβολαίων που αφορούν εργαζόμενους ελληνικής θυγατρικής εταιρίας καταβάλλονται από την αλλοδαπή μητρική προς αλλοδαπή ασφαλιστική εταιρία και επαναχρεώνονται στην ελληνική θυγατρική».

Σύμφωνα με την εγκύκλιο, προκύπτει ότι οι διατάξεις της περίπτωσης ι΄ της παρ.1 του άρθρου 14 του Ν.4172/2013 έχουν εφαρμογή και στην περίπτωση που τα ομαδικά ασφαλιστήρια συνταξιοδοτικά συμβόλαια συνάπτονται απευθείας με αλλοδαπές ασφαλιστικές εταιρίες που έχουν φορολογική κατοικία ή μόνιμη εγκατάσταση στην αλλοδαπή καθόσον οι διατάξεις αυτές δεν επιβάλλουν περιορισμούς ως προς την έδρα των ασφαλιστικών εταιριών με τις οποίες συνάπτονται τα συμβόλαια αυτά. Επομένως, η εφαρμογή των εν λόγω διατάξεων δεν αναιρείται από το γεγονός ότι η καταβολή των ασφαλίστρων που γίνεται από τους ίδιους τους εργαζόμενους της ελληνικής θυγατρικής στο πλαίσιο του ανωτέρω προγράμματος διενεργείται προς τις ως άνω αλλοδαπές ασφαλιστικές εταιρίες.

Περαιτέρω, για τα ασφάλιστρα που καταβάλλονται στις αλλοδαπές αυτές ασφαλιστικές εταιρείες από την αλλοδαπή μητρική για τους εργαζόμενους της ελληνικής θυγατρικής που συμμετέχουν στο πρόγραμμα και επαναχρεώνονται στην ελληνική θυγατρική, έχουν επίσης εφαρμογή οι διατάξεις της περίπτωσης ι΄ της παρ.1 του άρθρου 14 του Ν.4172/2013 καθόσον μέσω της επαναχρέωσης αυτής έχει διενεργηθεί έμμεσα καταβολή ασφαλίστρων από πλευράς εργοδότη προς όφελος των εργαζομένων της ελληνικής θυγατρικής. Τέλος, και τα ασφαλίσματα που καταβάλλονται στους δικαιούχους εργαζόμενους της ελληνικής θυγατρικής στο πλαίσιο των ως άνω περιγραφόμενων συμβολαίων, φορολογούνται σύμφωνα με όσα ορίζονται στις διατάξεις της παρ.4 του άρθρου 15 του Ν.4172/2013 και περαιτέρω για την προσαύξηση ή μη του 50% στους συντελεστές που ορίζονται στις διατάξεις αυτές, εφαρμόζονται επίσης και τα όσα έχουν γίνει δεκτά και με τα ΔΕΑΦ 1191444 ΕΞ2017/21.12.2017 και ΔΕΑΦ 1160724 ΕΞ2016/3.11.2016 έγγραφα.

Μια ξεχωριστή ημέρα κάθε μήνα: Η 32η Δημόσια Κλήρωση για συναλλαγές Αυγούστου 2019 διεξάχθηκε την Πέμπτη 26 Σεπτεμβρίου 2019. Στους «τυχερούς», καλοφάγωτα… (Μην ξεχνάτε τον ΕΝΦΙΑ).

Τέλος εργασιακής εβδομάδας και τρία θέματα θα είναι στην επικαιρότητα για το Σαββατοκύριακο και την εβδομάδα που έρχεται. Η προθεσμία για ένταξη στις 120 δόσεις λήγει στις 30 Σεπτεμβρίου και φορείς αλλά και μεμονωμένα άτομα στέλνουν στους αρμόδιους βροχή από αιτήματα για να δοθεί παράταση ένταξης στην ρύθμιση. Θέση έχει πάρει και το Οικονομικό Επιμελητήριο μέσω του Προέδρου του κ. Κόλλια. Και όλα αυτά, ενόψει της Δευτέρας της εβδομάδας που έρχεται, όπου οι φορολογούμενοι καλούνται να καταβάλουν την πρώτη δόση του ΕΝΦΙΑ και την δεύτερη δόση του φόρου εισοδήματος.

Φυσικά, σε κουτσομπολίστικη περισσότερο διάθεση, θα συνεχιστεί η συζήτηση σχετικά με τα ανέλεγκτα πόθεν έσχες τριών ετών των πολιτικών προσώπων, όπου όλοι επικεντρώνονται στο έσχες χωρίς κανείς να γνωρίζει το πόθεν, είτε αυτό είναι νεφελώδες, είτε προέρχεται από γονική περιουσία και καλείται ο συγκεκριμένος πολιτικός να «απολογηθεί» για την οικονομική κατάσταση των γονέων του.

Τέλος, θα συνεχιστεί και μάλλον θα συνεχίζεται για μεγάλο χρονικό διάστημα η υπόθεση του πρώην Αναπληρωτή Υπουργού Δικαιοσύνης, οι τυχόν εμπλοκές του σε υποθέσεις τις Δικαιοσύνης και τελικά, αν η «NOVARTIS’ είναι απλώς η κορυφή από ένα παγόβουνο παρεμβάσεων σε δικαστικούς λειτουργούς, με μεγαλύτερο ενδιαφέρον για τις υποθέσεις αυτές που ακόμη δεν έχουν αποκαλυφθεί.

Με τον Σεπτέμβριο να μας αποχαιρετά καλοκαιριάτικα, με ένα από τα λίγα ακόμα Σαββατοκύριακα που ο καιρός θα θυμίζει «εποχή διακοπών», σας ευχόμαστε να περάσετε πολύ όμορφα με άτομα που αγαπάτε. Καλό Σαββατοκύριακο.comments powered by Disqus
* Παρακαλούμε τα σχόλια να μην είναι σε greeklish. Σχόλια με υβριστικό ή προσβλητικό περιεχόμενο θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.
ΓΕΜΗ, ΚΕΑΟ, Ψηφιοποίηση, Ρύθμιση 120 δόσεων, Thomas Cook