25/09/19 | Αρχική > Ειδησεογραφία > Ανακοινώσεις Συλλόγων

ΠΟΟΕΕΕ: Αίτημα παράτασης της Ρύθμισης οφειλών προς τους Φορείς Κοινωνικής Ασφάλισης, τη Φορολογική Διοίκηση

Επιστολή προς τον Υπουργό Οικονομικών κ. Σταϊκούρα Χρήστο, τον Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων κ. Βρούτση Ιωάννη, τον Υφυπουργό Οικονομικών Βεσυρόπουλο Απόστολο και τον Υφυπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων κ. Μηταράκη Παναγιώτη απέστειλε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Οικονομολόγων Ελευθέρων Επαγγελματιών με αίτημα παράτασης της Ρύθμισης οφειλών προς τους Φορείς Κοινωνικής Ασφάλισης, τη Φορολογική Διοίκηση.

Ακολουθεί το κείμενο της επιστολής:

Mε τις διατάξεις του Ν.4611/2019 (ΦΕΚ Α 73/17-05-2019 και Α 75/22-05-2019), δόθηκε η δυνατότητα σε οφειλέτες της Φορολογικής Διοικήσεως και των Φορέων Κοινωνικής Ασφαλίσεως, να ενταχθούν σε ρύθμιση έως και 120 δόσεων .

Ωστόσο μια σειρά ειδικών θεμάτων και λεπτομερειών εμπόδισε για μεγάλο χρονικό διάστημα τους ενδιαφερόμενους να κάνουν χρήση των διατάξεων του ως άνω νόμου .

Εν όψει της επικείμενης καταληκτικής ημερομηνίας λήξεως της δυνατότητας ένταξης στις παραπάνω ρυθμίσεις (30-09-2019) , θεωρούμε απαραίτητη την παράταση της ως άνω προθεσμίας για εύλογο χρονικό διάστημα, ώστε να δοθεί πραγματικά η ευκαιρία σε όσους επιθυμούν να ρυθμίσουν τις οφειλές τους καθώς και στο Δημόσιο να εισπράξει όσο το δυνατόν περισσότερα χρήματα στη δύσκολη αυτή περίοδο.

Αθήνα 24/09/2019

Ο Πρόεδρος
Σωτήριος Μητολίδης

Ο Γενικός Γραμματέας
Δημήτριος Λογοθέτηςcomments powered by Disqus
* Παρακαλούμε τα σχόλια να μην είναι σε greeklish. Σχόλια με υβριστικό ή προσβλητικό περιεχόμενο θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.
Αίτημα παράτασης, Ρύθμιση οφειλών, Ρύθμιση 120 δόσεων