23/09/19 | Αρχική > Ειδησεογραφία > Επιχειρηματικά

Επιχειρήσεις: Λιγότερη από μία ημέρα τον χρόνο αφιερωμένη στην κυβερνο- ασφάλεια

Λιγότερο από μία μέρα τον χρόνο διαθέτουν οι κορυφαίες επιχειρήσεις για να επικεντρωθούν στους κινδύνους του κυβερνοχώρου. Αυτό επισημαίνει μεταξύ άλλων μια νέα έκθεση που δημοσιεύθηκε από τη Marsh, τον κορυφαίο μεσίτη ασφαλίσεων και σύμβουλο διαχείρισης κινδύνων παγκοσμίως, και τη Microsoft Corp.

Η έρευνα, που φέρει τον τίτλο 2019 Marsh Microsoft Global Cyber Risk Perception, υπογραμμίζει το κενό που υπάρχει μεταξύ της ανησυχίας για τις απειλές στον κυβερνοχώρο και της προσέγγισής τους. Η έλλειψη χρόνου των ανώτερων στελεχών για να επικεντρωθούν στους κινδύνους του κυβερνοχώρου δημιουργεί ανησυχία, την ίδια στιγμή που οι απειλές στον κυβερνοχώρο βρίσκονται στο υψηλότερο σημείο όλων των εποχών και η εμπιστοσύνη στην ικανότητα ενός οργανισμού να τις διαχειρίζεται έχει μειωθεί.

Σύμφωνα με την έρευνα, σχεδόν το 80% των οργανισμών κατατάσσει τον κίνδυνο στον κυβερνοχώρο ως μία από τις 5 σημαντικότερες ανησυχίες τους, σε σύγκριση με το 62% το 2017. Μόνο το 11% εξέφρασε υψηλό βαθμό εμπιστοσύνης στην ικανότητά του να εκτιμά τις απειλές στον κυβερνοχώρο, να αποτρέψει τις επιθέσεις και να ανταποκριθεί αποτελεσματικά.

Για πολλούς οργανισμούς η στρατηγική διαχείριση των κινδύνων του κυβερνοχώρου παραμένει πρόκληση. Ενώ σχεδόν τα δύο τρίτα (65%) των ερωτηθέντων οργανισμών προσδιόρισαν ανώτερο στέλεχος ή το διοικητικό συμβούλιο ως κύριο υπεύθυνο της διαχείρισης κινδύνων στον κυβερνοχώρο, μόνο το 17% των στελεχών και των μελών του διοικητικού συμβουλίου δήλωσε ότι πέρασε περισσότερες από μερικές ημέρες κατά το παρελθόν έτος εστιάζοντας στο θέμα. Περισσότερο από τους μισούς, 51%, πέρασαν αρκετές ώρες ή λιγότερο.

Ομοίως, το 88% των ερωτηθέντων υπέδειξε τις λειτουργίες ΙΤ και ασφάλειας πληροφοριών ως κύριους υπεύθυνους της διαχείρισης κινδύνων κυβερνοχώρου, ωστόσο το 30% των ερωτηθέντων από τις λειτουργίες πληροφορικής δήλωσε ότι πέρασε μόνο λίγες μέρες ή και λιγότερο κατά το τελευταίο έτος εστιάζοντας στους κινδύνους του κυβερνοχώρου.

Επίσης τα τρία τέταρτα (77%) των ερωτηθέντων δήλωσαν ότι υιοθετούν ή έχουν υιοθετήσει τεχνολογίες σύννεφου, ρομποτικής ή τεχνητής νοημοσύνης, αλλά μόνο το 36% λέει ότι αξιολογεί τους κινδύνους του κυβερνοχώρου τόσο πριν όσο και μετά την υιοθέτηση αυτών των τεχνολογιών. Το 11% δεν αξιολογεί καθόλου τον κίνδυνο.Πηγή: www.naftemporiki.gr
comments powered by Disqus
* Παρακαλούμε τα σχόλια να μην είναι σε greeklish. Σχόλια με υβριστικό ή προσβλητικό περιεχόμενο θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.
Ασφάλεια, Κυβερνο-επιθέσεις