16/09/19 | Αρχική > Ειδησεογραφία > Διεθνή

Η Κίνα ομολογεί ότι είναι «πολύ δύσκολο» να διατηρήσει ανάπτυξη 6%

Ο Κινέζος πρωθυπουργός, Λι Κετσιάνγκ, παραδέχθηκε σήμερα αυτό που οι ειδικοί προειδοποιούσαν εδώ και καιρό. «Είναι πολύ δύσκολο για την κινεζική οικονομία να συνεχίσει να αναπτύσσεται με ρυθμούς 6% ή και υψηλότερους» τόνισε, εξηγώντας πως αυτό οφείλεται τόσο στην πολύ υψηλή βάση από την οποία έχει να αρχίσει όσο και στο «πολυσύνθετο» διεθνές περιβάλλον.

Σε συνέντευξή του σε ρωσικά μέσα, η οποία δημοσιεύεται σήμερα στην ιστοσελίδα της κυβέρνησης gov.cn, ο Λι σημειώνει πως η η δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία του πλανήτη έχει να αντιμετωπίσει αυξανόμενες πιέσεις από την επιβράδυνση του παγκόσμιου ΑΕΠ, την άνοδο του προστατευτισμού και των μονομερών ενεργειών. Με τους δύο τελευταίους παράγοντες δείχνει ουσιαστικά τις ΗΠΑ, χωρίς να τις κατονομάζει.

Το πρώτο εξάμηνο του έτους η κινεζική οικονομία αναπτύχθηκε 6,3%, ενώ σύμφωνα με τον Λι συνολικά στους οχτώ πρώτους μήνες ήταν «σχετικά σταθερή».

Το τρίμηνο Απριλίου- Ιουνίου το κινεζικό ΑΕΠ παρουσίασε ανάπτυξη μόλις 6,2%- τη χαμηλότερη εδώ και 30 χρόνια. Υπολογίζεται ότι το τρέχον τρίμηνο έχει κατεβάσει περαιτέρω ταχύτητα.Πηγή: www.naftemporiki.gr
comments powered by Disqus
* Παρακαλούμε τα σχόλια να μην είναι σε greeklish. Σχόλια με υβριστικό ή προσβλητικό περιεχόμενο θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.
Χώρες > Κίνα, Ανάπτυξη