13/08/19 | Αρχική > Ειδησεογραφία > Οικονομικά

ΠΟΦΕΕ σε ενημερωτική εκπομπή σχετικά με ηλεκτρονικά βιβλία

Στην ενημερωτική εκπομπή του Τάσου Τέλλογλου στον SKAI FM 100.3 τοποθετήθηκαν για το θέμα της τήρησης των Ηλεκτρονικών Βιβλίων τόσο ο πρόεδρος της ΠΟΦΕΕ κύριος Β. Καμπάνης όσο και ο εκπρόσωπος τύπου της ΠΟΦΕΕ κύριος Γ.Χριστόπουλος.

Ο κύριος Β.Καμπάνης εξέφρασε πως το όλο εγχείρημα τους βρίσκει θετικούς μα θα πρέπει να διασφαλιστούν κάποια θέματα πριν την εφαρμογή τους, όπως η διασφάλιση των δεδομένων και η δυνατότητα των συστημάτων να διαχειριστεί τον όγκο των παραστατικών. Τέλος αναφέρθηκε ότι πρέπει να μηδενιστεί το όριο υποχρέωσης τήρησης των βιβλίων από πιστοποιημένους λογιστές – φοροτεχνικούς για να υπάρχει έλεγχος για τα διαβιβαζόμενα στοιχεία στο νέο σύστημα.

Η μετάβαση στο καθεστώς των ηλεκτρονικών βιβλίων για τον κύριο Χριστόπουλο είναι σημαντική:

- εφόσον διευκολυνθεί η καθημερινότητα των λογιστών και των επιχειρήσεων αποφεύγοντας να μετατραπεί η διαδικασία σε ηλεκτρονική γραφειοκρατία

-εφόσον εξοικονομείται χρόνος

-εφόσον αυτοματοποιηθούν οι διαδικασίες ώστε να παταχθεί το γραφειοκρατικό κόστος

Τονίστηκε δε πως το σημαντικότερο όλων είναι η χρήση να γίνεται μόνο από τους λογιστές φοροτεχνικούς ώστε να διασφαλίζεται η ορθή χρήση.

Ακούστε το σχετικό απόσπασμα (μετά το 56,00)
comments powered by Disqus
* Παρακαλούμε τα σχόλια να μην είναι σε greeklish. Σχόλια με υβριστικό ή προσβλητικό περιεχόμενο θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.
Τήρηση βιβλίων, ΠΟΦΕΕ, Ηλεκτρονικά βιβλία, Επαγγέλματα > Φοροτεχνικός