23/07/19 | Αρχική > Ειδησεογραφία > Ανακοινώσεις Συλλόγων

Λ.Σ.Α.: Αίτημα παράτασης προθεσμίας υποβολής φορολογικών δηλώσεων, δηλώσεων Φ.Π.Α. και παρακρατούμενων φόρων

Επιστολή προς τον Υπουργό Οικονομικών, κο Σταϊκούρα Χρήστο, τον Υφυπουργό Οικονομικών, κο Βεσυρόπουλο Απόστολο και τον Διοικητή της Α.Α.Δ.Ε., κο Πιτσιλή Γεώργιο με θέμα «Αίτημα παράτασης προθεσμίας υποβολής φορολογικών δηλώσεων, δηλώσεων Φ.Π.Α. και παρακρατούμενων φόρων» απέστειλε ο Λογιστικός Σύλλογος Αθηνών.

Ακολουθεί το κείμενο της επιστολής:

Αξιότιμοι κύριοι,
Λαμβάνοντας υπόψη ότι μέχρι και σήμερα διαπιστώνονται προβλήματα που έχουν να κάνουν με βεβαιώσεις για αναδρομικά των συντάξεων, βεβαιώσεις μερισμάτων κ.λπ., από τα οποία μάλιστα προκύπτει μεγάλος φόρος για τους φορολογούμενους και ανάγκη για υποβολή τροποποιητικής και δεδομένου ότι η εφαρμογή για δύο ολόκληρες εβδομάδες υπολειτουργούσε, παρακαλούμε θερμά όπως ανακοινώσετε την παράταση της καταληκτικής ημερομηνίας υποβολής των φορολογικών δηλώσεων Φυσικών και Νομικών Προσώπων, των δηλώσεων Φ.Π.Α. και των παρακρατούμενων φόρων για εύλογο χρονικό διάστημα, το οποίο αφήνουμε στην κρίση σας, ώστε να διεξαχθεί ομαλά η υποβολή όλων των ανωτέρω, λαμβάνοντας πάντα υπόψη μας την λειτουργία του κρατικού μηχανισμού και τις δημοσιονομικές απαιτήσεις.
Κύριοι,
Δεν είναι τυχαίο που όλοι μας, οι ενεργοί λογιστές και φοροτεχνικοί, σας ζητάμε την παράταση της καταληκτικής ημερομηνίας. Έχετε λάβει ανάλογα αιτήματα από τους περισσότερους συλλόγους που εκπροσωπούν τους συναδέλφους.
Σας ενημερώνουμε με βεβαιότητα ότι, εάν δεν κρίναμε απαραίτητη την παράταση, κανείς από εμάς δεν θα την ζητούσε.
Δεν είμαστε υπέρ και δεν επιζητούμε τις παρατάσεις, καθώς παρατείνουν περισσότερο τον χρόνο απασχόλησής μας. Η όποια παράταση έχει ζητηθεί, κρίνεται αναγκαία για την ομαλή διεξαγωγή των ενεργειών και διεκπεραίωση των εργασιών.
Σκοπός μας είναι να συμβάλλουμε τα μέγιστα στην επίτευξη των εκάστοτε στόχων σας.
Σε αναμονή της απάντησής σας, το συντομότερο δυνατό.
Με τιμή
Για το Δ.Σ.
Ο Πρόεδρος
Κυριακόπουλος Νικόλαος
Η Γεν. Γραμματέας
Πολίτου Μαρίναcomments powered by Disqus
* Παρακαλούμε τα σχόλια να μην είναι σε greeklish. Σχόλια με υβριστικό ή προσβλητικό περιεχόμενο θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.
Φορολογικές δηλώσεις, Αίτημα παράτασης, Δήλωση ΦΠΑ