18/07/19 | Αρχική > Ειδησεογραφία > Επιχειρηματικά

TITAN: Πάνω από το όριο του 90% η Δημόσια Πρόταση

Υπερέβη, σύμφωνα με πληροφορίες, το όριο του 90% τόσο για τις κοινές, όσο και της προνομιούχες μετοχές, η αποδοχή της Δημόσιας Πρότασης που κατέθεσε η Titan Cement International S.A. (TCI) προς τους μετόχους της A.E. Τσιμέντων Τιτάν (ΤΙΤΑΝ). Ανοίγει έτσι ο δρόμος για την πρωτογενή εισαγωγή της TCI στο Euronext Βρυξελλών, κάτι που εξυπηρετεί το στρατηγικό σχεδιασμό του Ομίλου Τιτάν.

Η αποδοχή με ποσοστό άνω του 90% σημαίνει πως θα καταστεί δυνατόν να ενεργοποιηθεί το "Δικαίωμα Εξαγοράς" και το "Δικαίωμα Εξόδου" (διαδικασία squeeze out και sell out) και για τις δύο κατηγορίες μετοχών, ενώ η ΤΙΤΑΝ θα μπορέσει να αιτηθεί της διαγραφής των κοινών και προνομιούχων μετοχών της από το Χρηματιστήριο Αθηνών.

Επιβεβαίωση των πληροφοριών που ήδη έχουν κάνει τον κύκλο της αγοράς θα σηματοδοτήσει την αλλαγή σελίδας για τον ιστορικό όμιλο που θα μεταφέρει την καταστατική του έδρα στις Βρυξέλλες και το διοικητικό κέντρο στην Κύπρο, μια νομικής φύσεως διαδικασία, χωρίς λειτουργικό όφελος, αλλά με σημαντικό χρηματοοικονομικό όφελος, τόσο από τις κεφαλαιαγορές (αποτίμηση ομολόγων), όσο και σε επίπεδο χρηματοδοτικής τιμολόγησης.

Βάσει το χρονοδιαγράμματος που είχε ανακοινωθεί, η διαπραγμάτευση των μετοχών της TITAN Cement International στο Euronext Βρυξελλών, στο Χρηματιστήριο Αθηνών και στο Euronext Παρισίων αναμένεται να ξεκινήσει στις 23 Ιουλίου 2019 ή περί την ημερομηνία αυτή.

Αντίστοιχα, μέχρι τις 18 Οκτωβρίου 2019 θα είναι η καταληκτική ημερομηνία άσκησης του Δικαιώματος Εξαγοράς και μέχρι τις 21 Οκτωβρίου 2019 η καταληκτική ημερομηνία άσκησης του Δικαιώματος Εξόδου.Πηγή: www.capital.gr
comments powered by Disqus
* Παρακαλούμε τα σχόλια να μην είναι σε greeklish. Σχόλια με υβριστικό ή προσβλητικό περιεχόμενο θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.