25/06/19 | Αρχική > Ειδησεογραφία > Ανακοινώσεις Συλλόγων

ΛΣΑ: Αίτημα διασύνδεσης ηλεκτρονικών υπηρεσιών - Επιστολή διαμαρτυρίας

Επιστολή προς Διοικητή της Τράπεζα Της Ελλάδος, κ. Στουρνάρα Ιωάννη και την Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων Ελλάδος με θέμα «Αίτημα διασύνδεσης ηλεκτρονικών υπηρεσιών - Επιστολή διαμαρτυρίας» απέστειλε ο Λογιστικός Σύλλογος Αθηνών.

Ακολουθεί το κείμενο της επιστολής:

Αξιότιμοι κύριοι,
Σε συνέχεια της απόφασης με αρ. πράξης 2682/03.06.2019, με την οποία προκύπτει η υποχρέωση των νομικών προσώπων να υποβάλλουν ηλεκτρονικά τα οικονομικά τους στοιχεία στην Τράπεζα της Ελλάδος εντός του Νοεμβρίου 2019 και δεδομένου ότι τα οικονομικά στοιχεία των νομικών προσώπων δημοσιεύονται και διατηρούνται στις υπηρεσίες Γ.Ε.ΜΗ., αντιλαμβανόμαστε ότι μέχρι σήμερα, εν έτει 2019, η διασύνδεση που έχει επιτευχθεί – όπου αυτή έχει επιτευχθεί - μεταξύ των ηλεκτρονικών υπηρεσιών φορέων, προσφέρει μόνο σύγκριση και ταυτοποίηση των δεδομένων και όχι ενημέρωση και καταγραφή των δεδομένων από τον έναν φορέα στον άλλο.
Δυστυχώς, μέχρι σήμερα, έχουμε αναγκαστεί ουκ ολίγες φορές να αποστέλλουμε τα ίδια στοιχεία σε διαφορετικές υπηρεσίες, ενώ η πληροφορία είναι ήδη διαθέσιμη σε υπηρεσία του κράτους.
Θεωρώντας ότι η Πολιτεία θα έπρεπε ήδη να έχει φροντίσει για την διασύνδεση και την ενημέρωση των πληροφοριών μεταξύ των ηλεκτρονικών υπηρεσιών της και επιπλέον κρίνοντας αθέμιτη την επιβολή κυρώσεων για την μη εμπρόθεσμη επανυποβολή των ως άνω στοιχείων από τις επιχειρήσεις αιτούμαστε:
- την άμεση διασύνδεση των δεδομένων του Γ.Ε.ΜΗ. με τις ηλεκτρονικές υπηρεσίες της Τράπεζας Της Ελλάδος και
- την υποχρέωση της υποβολής συμπληρωματικών στοιχείων των επιχειρήσεων, εφόσον αυτό κρίνεται απαραίτητο
Σας παρακαλούμε, να τεθούν σε εφαρμογή οι σύγχρονες μέθοδοι ηλεκτρονικής πληροφόρησης και να εκλείψει η γραφειοκρατία, ηλεκτρονική ή μη.
Όπως πολύ καλά γνωρίζετε, σε πολλά Κράτη, η οποιαδήποτε πληροφόρηση δίνεται από φυσικό πρόσωπο ή νομική οντότητα στο Κράτος, δίνεται μια φορά.
Είναι πασιφανές πως αυτή η αντιμετώπιση και ο τρόπος λειτουργίας του Κράτους μας, των Θεσμών, των Τραπεζικών Ιδρυμάτων, του Δημόσιου και Ευρύτερου Δημόσιου Τομέα, δημιουργεί διαρκώς επιπλέον κόστη στις νομικές οντότητες και τα φυσικά πρόσωπα που δραστηριοποιούνται σε αυτό.
Δεδομένου πως στόχος όλων μας είναι η εξέλιξη του Κράτους, στο οποίο έχουμε επιλέξει να κατοικήσουμε, κατά συνέπεια και η απλοποίηση του τρόπου λειτουργίας του και ο εξορθολογισμός αυτού, αναμένουμε την ανταπόκρισή σας.
Σε αναμονή της απάντησής σας.
Σας ευχαριστούμε θερμά εκ των προτέρων για την κατανόηση και την συνεργασία


comments powered by Disqus
* Παρακαλούμε τα σχόλια να μην είναι σε greeklish. Σχόλια με υβριστικό ή προσβλητικό περιεχόμενο θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.
Χρηματοοικονομικές καταστάσεις, Τράπεζα της Ελλάδος, Διασύνδεση, Υποβολή οικονομικών καταστάσεων στην ΤτΕ