20/06/19 | Αρχική > Ειδησεογραφία > Οικονομικά

Η έρευνα της randstad για τις τάσεις HR και τους μισθούς 2019

Στη δημοσιότητα δόθηκε έρευνα της randstad για τις τάσεις HR και τους μισθούς 2019. Αυτή η έρευνα προσφέρει πληροφορίες σχετικά με τις διάφορες τάσεις και εξελίξεις που επηρεάζουν τις πρακτικές ανθρώπινου δυναμικού και προσλήψεων στην Ελλάδα, εστιάζοντας στη στρατηγική ανθρώπινων πόρων, στις πρακτικές στελέχωσης προσωπικού, στη διατήρηση ταλέντων και στα πακέτα παροχών, προκειμένου να παρουσιάσουν μία επισκόπηση των ευκαιριών και των προκλήσεων που αντιμετωπίζουν οι HR επαγγελματίες.

433 στελέχη με σημαντικό ρόλο στη λήψη αποφάσεων και ανώτατα στελέχη ανθρώπινου δυναμικού που δραστηριοποιούνται σε ποικίλους τομείς στην Ελλάδα συμμετείχαν στην έρευνα που διεξήχθη από το Δεκέμβριο του 2018 έως και το Μάρτιο του 2019.

Συνοπτική παρουσίαση

  • Το 2019, τα τρία κορυφαία στοιχεία για την προσέλκυση ταλέντων είναι η παροχή ανταγωνιστικού πακέτου αποδοχών, η ισχυρή επωνυμία του εργοδότη και οι ευέλικτες εργασιακές πολιτικές.
  • Το 82% των ερωτηθέντων εταιρειών σχεδιάζει να προσλάβει μόνιμο προσωπικό εντός του 2019.
  • Οι νέες προσλήψεις αναμένονται κυρίως στα τμήματα των πωλήσεων και της πληροφορικής/ τεχνολογίας.
  • Οι συστάσεις εργαζομένων θεωρούνται ως η πιο αποτελεσματική πηγή για την εύρεση των κατάλληλων ταλέντων.
  • Οι ελλείψεις δεξιοτήτων και σχετικής εργασιακής εμπειρίας πάνω στο συγκεκριμένο κλάδο εξακολουθούν να αποτελούν εμπόδιο στη διαδικασία στελέχωσης. Η πλειοψηφία των ερωτηθέντων εταιρειών αντιμετωπίζει αυτό το εμπόδιο μέσω προγραμμάτων εκμάθησης και εκπαίδευσης.
  • Σχεδόν το 60% των συμμετεχόντων στην έρευνα δεν αναμένει κάποια μεταβολή στην αποχώρηση των εργαζομένων και στο χρόνο κάλυψης μίας μόνιμης θέσης, συγκριτικά με το προηγούμενο έτος.

Δείτε αναλυτικά τα αποτελέσματα της έρευνας εδώ.comments powered by Disqus
* Παρακαλούμε τα σχόλια να μην είναι σε greeklish. Σχόλια με υβριστικό ή προσβλητικό περιεχόμενο θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.
Ανθρώπινο δυναμικό, Στελέχωση, Προσωπικό