11/06/19 | Αρχική > Ειδησεογραφία > Οικονομικά

Η νέα απόφαση για τη ρύθμιση δανείων μέσω ΟΕΚ

Με την με Αριθμ. 19296/1750 απόφαση του Υπουργείου Εργασίας τροποποιείται η 13097/661/13-4-2017 υπουργικής απόφασης με θέμα «Ρύθμιση ληξιπρόθεσμων και μη ληξιπρόθεσμων οφειλών δικαιούχων εργατικής κατοικίας στους οικισμούς του τ. Ο.Ε.Κ. και επιμήκυνση της διάρκειας αποπληρωμής των ως άνω οφειλών».

Μεταξύ άλλων η απόφαση ορίζει ότι δίνεται η δυνατότητα σε δικαιούχους που έχουν καταθέσει αίτηση του άρθρου 4 του ν. 3869/2010 (Α΄ 130) και εκκρεμεί η έκδοση οριστικής δικαστικής απόφασης είτε σε πρώτο είτε σε δεύτερο βαθμό ή έχουν ζητήσει την ανάκληση ή μεταρρύθμιση δικαστικής απόφασης σύμφωνα με τα οριζόμενα στο άρθρο 758 του Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας, δύνανται να υποβάλουν αίτηση υπαγωγής στις ρυθμίσεις της παρούσας.

Σε κάθε περίπτωση τα αποτελέσματα της υπαγωγής τους στις ρυθμίσεις της παρούσας θα επέρχονται με την προσκόμιση παραίτησης από την αίτηση του ν.3869/2010 ή δικαστικής απόφασης ή δικαστικού συμβιβασμού. Δικαιούχοι της κατηγορίας αυτής, οι οποίοι έχουν αιτηθεί την υπαγωγή τους στις ρυθμίσεις της παρούσας και το αίτημά τους έχει απορριφθεί, έχουν το δικαίωμα εντός των προθεσμιών της περίπτωσης 11 να υποβάλουν και δεύτερη αίτηση και να ζητήσουν την υπαγωγή τους στις ρυθμίσεις σύμφωνα με τα ανωτέρω οριζόμενα.

Δείτε το πλήρες κείμενο της απόφασης εδώ./cms/uploads/0_1229.pdfcomments powered by Disqus
* Παρακαλούμε τα σχόλια να μην είναι σε greeklish. Σχόλια με υβριστικό ή προσβλητικό περιεχόμενο θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.
ΟΕΚ, Εργατική Κατοικία