27/05/19 | Αρχική > Ειδησεογραφία > Οικονομικά

Το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών προκαλεί πρόωρες Εθνικές εκλογές

Το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών αναδιαμορφώνει το πολιτικό σκηνικό και δίνει την πρώτη θέση στις προτιμήσεις των ψηφοφόρων στη Ν.Δ. με ποσοστό που ξεπερνά το 33% με τα μέχρι στιγμής αποτελέσματα. Με ενσωμάτωση άνω του 30% τα υπόλοιπα ποσοστά διαμορφώνονται ως εξής: Με διαφορά περίπου 9 μονάδων ακολουθεί ο ΣΥΡΙΖΑ, περίπου στο 24%. Τρίτο κόμμα αναδεικνύεται το Κίνημα Αλλαγής με ποσοστό που κινείται πάνω από το 7%, ενώ ακολουθούν το ΚΚΕ με ποσοστό που κινείται άνω του 5.50%, η Χρυσή Αυγή με ποσοστό κάτω του 5%, η Ελληνική Λύση με 4% περίπου και το ΜέΡΑ25 με ποσοστό γύρω στο 3%.

Ο πρωθυπουργός με δήλωσή του, μεταξύ άλλων ανέφερε:

«Βγάλαμε τη χώρα από τη μέγγενη των μνημονίων, καταφέραμε εν τέλει να ορθοποδήσουμε και μόλις ανασάναμε, θέσαμε στην κρίση του ελληνικού λαού ένα σχέδιο για την επόμενη μέρα της πατρίδας. Ένα σχέδιο ελάφρυνσης για τους πολλούς, σχέδιο ανάκαμψης για την ελληνική οικονομία», είπε χαρακτηριστικά. Ζητήσαμε με γενναιότητα την εμπιστοσύνη του ελληνικού λαού στο σχέδιό μας. Στα μέτρα ελάφρυνσης, στην πορεία ανασυγκρότησης της κοινωνίας και της χώρας. Έτσι ώστε κανείς να μην μπορεί να τα αμφισβητήσει, για να μη μπορούν όσοι καιροφυλακτούν μέσα και έξω από τη χώρα, να τα πάρουν πίσω, να πάρουν πίσω τις θυσίες και τους κόπους του ελληνικού λαού. Το εκλογικό αποτέλεσμα, παρά το γεγονός ότι εμπεδώνει τη θέση του ΣΥΡΙΖΑ ως πρωταγωνιστή στην πολιτική αντιπαράθεση, δεν είναι αντάξιο των προσδοκιών μας. Δεν μου ταιριάζει, δεν το έκανα ποτέ και δε θα το κάνω και τώρα, να αγνοήσω αυτό το αποτέλεσμα», είπε. «Αμέσως μετά τον β΄γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών θα ζητήσω από τον ΠτΔ τη διενέργεια εθνικών εκλογών», κατέληξε.

Ο πρόεδρος της Ν.Δ. σε δήλωσή του, μεταξύ άλλων ανέφερε:

«Μετά από 4 χρόνια η Ελλάδα πήγε ξανά στις κάλπες και έστειλε καθαρό μήνυμα. Η Νέα Δημοκρατία αποτελεί, πλέον, την πρώτη κι ενισχυμένη πολιτική δύναμη της χώρας. Οι πολίτες απαιτούν πολιτική αλλαγή. Και αυτή η αλλαγή, για την οποία μίλησα σε όλη την προεκλογική περίοδο, ήδη ξεκίνησε. Η Ελλάδα έχει ανάγκη από μια νέα ισχυρή κυβέρνηση με νωπή την εμπιστοσύνη του ελληνικού λαού. Που να διασφαλίζει τη σταθερότητα και την προοπτική της χώρας σε αυτή την κρίσιμη συγκυρία. Ο πρωθυπουργός οφείλει να αναλάβει τις ευθύνες του. Για το καλό του τόπου πρέπει να παραιτηθεί και η χώρα να οδηγηθεί σε βουλευτικές εκλογές το συντομότερο δυνατόν. Αυτή είναι η μόνη καθαρή λύση».comments powered by Disqus
* Παρακαλούμε τα σχόλια να μην είναι σε greeklish. Σχόλια με υβριστικό ή προσβλητικό περιεχόμενο θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.
Εθνικές εκλογές