10/05/19 | Αρχική > Ειδησεογραφία > Ανακοινώσεις Συλλόγων

Επιστολή Ένωσης Φοροτεχνικών Ελευθέρων Επαγγελματιών Κεφαλληνίας και Ιθάκης για απόσυρση της διάταξης για την αναγγελία της άδειας

Επιστολή προς την Υπουργό Εργασίας,Κοινωνικής ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης κ.Αχτσιόγλου απέστειλε η Ένωση Φοροτεχνικών Ελευθέρων Επαγγελματιών Κεφαλληνίας και Ιθάκης σχετικά με τη διάταξη του Σ/Ν για την αναγγελία της κανονικής άδειας στο ΕΡΓΑΝΗ. Ακολουθεί το κείμενο της επιστολής

Με την κατάθεση από το υπουργείο σας του σχεδίου νόμου όπου στο άρθρο 53 καθιερώνεται την υποχρέωση του εργοδότη να αναγγέλλει στο ΕΡΓΑΝΗ την χορηγούμενη άδεια στον εργαζόμενο (ακόμα και αν είναι μία ημέρα ) εντός μίας ώρας από τη χορήγηση της, δημιουργείτε τεράστια προβλήματα στις επιχειρήσεις, στους εργαζόμενους και στα λογιστικά γραφεία.
Εχετε καταφέρει να δημιουργήσετε ένα τέρας ηλεκτρονικής γραφειοκρατίας το οποίο επιβαρύνει με τεράστιο κόστος την λειτουργία των επιχειρήσεων και πλέον οδηγεί τα λογιστικά γραφεία σε απόγνωση διότι αδυνατούν να ανταποκριθούν στις διαρκώς αυξανόμενες απαιτήσεις του ΕΡΓΑΝΗ. Σας επισημαίνουμε δε ότι όλα αυτά δείχνουν παντελή άγνοια του τρόπου λειτουργίας των επιχειρήσεων και της αγοράς εργασίας.
Τα προτεινόμενα μέτρα με το νομοσχέδιο όπως έχει συμβεί και με προηγούμενους νόμους είναι εκτός πραγματικότητας και βασικός σκοπός τους είναι η επιβολή προστίμων και η τιμωρία των επιχειρήσεων με εισπρακτικά μέτρα. Ολα αυτά είναι αποτέλεσμα της γενικότερης πολιτικής που σκοπό έχει να πλήξει τις μικρές επιχειρήσεις .
Θεωρούμε ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ τη διαδικασία του άρθρου 53 και σας καλούμε να την αποσύρετε.
ΑΡΓΟΣΤΟΛ Ι 8 Μαΐου 2019
ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΜΙΧΑΛΗΣ ΒΑΣΙΛΑΤΟΣ
ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ ΠΛΑΤΩΝ ΠΑΠΑΔΑΤΟΣ
ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΣΤΑΥΡΟΣ ΜΕΝΑΓΙΑΣ
ΤΑΜΙΑΣ ΑΝΔΡΕΑΣ ΜΕΣΟΛΩΡΑΣ
ΜΕΛΟΣ ΜΑΡΙΑ ΤΣΙΛΙΜΙΔΟΥ


comments powered by Disqus
* Παρακαλούμε τα σχόλια να μην είναι σε greeklish. Σχόλια με υβριστικό ή προσβλητικό περιεχόμενο θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.
ΠΣ ΕΡΓΑΝΗ, Κανονική άδεια