08/05/19 | Αρχική > Ειδησεογραφία > Ανακοινώσεις Συλλόγων

Συνεταιρισμός Προστασίας Ψυχικής Υγείας Λογιστών- Φοροτεχνικών Ν. Χανίων

Εξ αιτίας του πρόσφατου Σχεδίου Νόμου όπου, αν ψηφιστεί, θα υποχρεώνει τις επιχειρήσεις (άρα και τους λογιστές τους) να δηλώνουν κάθε φορά που θα πάρει ένας εργαζόμενος μια άδεια (ακόμα και μονοήμερη) στο ηλεκτρονικό Σύστημα ΕΡΓΑΝΗ έως και μια ώρα μετά την λήψη της άδειας αυτής, καθώς και λόγω των τόσων άλλων αποφάσεων του παρελθόντος που προσέδωσαν ανερυθρίαστα υπερφυσικές δυνάμεις στους λογιστές, ο Σύλλογος Λογιστών Ν Χανίων αποφάσισε την δημιουργία Συνεταιρισμού στα πλαίσια της προστασίας της ψυχικής υγείας των μελών του από τους νομοθέτες που δεν την σταθμίζουν (σ.σ. την ψυχική τους υγεία) στις αποφάσεις τους.

Κατόπιν της απόφασης δημιουργίας σχετικού Συνεταιρισμού, ο Σύλλογος καλεί τα μέλη (αλλά και μη μέλη) να υπογράψουν την κάτωθι Υπεύθυνη Δήλωση δέσμευσης προς τούτο:

«Δηλώνω υπεύθυνα και δεσμεύομαι ότι:

  1. Συμφωνώ στην δημιουργία Συνεταιρισμού ο οποίος θα αναλαμβάνει υποχρεώσεις επικίνδυνες για την ψυχική υγεία των Λογιστών, με το όνομα «Συνεταιρισμός Προστασίας Ψυχικής Υγείας Λογιστών – Φοροτεχνικών Ν. Χανίων».
  2. Επιθυμώ να συμμετάσχω μέλος στον Συνεταιρισμό Λογιστών Φοροτεχνικών Ν Χανίων αγοράζοντας μια μερίδα συμμετοχής αξίας 50 ευρώ.
  3. Επιθυμώ να ενταχθεί ως πρώτη δράση του Συνεταιρισμού, η ηλεκτρονική δήλωση αδειών των εργαζομένων στο ΕΡΓΑΝΗ. Κατόπιν τούτου θα ενημερώσω όλους τους πελάτες μου, των οποίων τηρώ τις μισθοδοσίες, ότι πλέον η δήλωση των αδειών των εργαζομένων δεν θα γίνεται πλέον από το γραφείο μου αλλά από τον «Συνεταιρισμό Προστασίας Ψυχικής Υγείας Λογιστών – Φοροτεχνικών Ν. Χανίων».
  4. Συμφωνώ ώστε η χρέωση από τον Συνεταιρισμό για την δήλωση των αδειών στο ΕΡΓΑΝΗ κατά τα ζητούμενα του νέου νομοσχεδίου, να είναι 1,2 ευρώ ανά ημέρα άδειας ανά υπάλληλο, συν ΦΠΑ. Για το ποσό αυτό συμφωνώ να εκδίδεται Τιμολόγιο από τον Συνεταιρισμό προς τον πελάτη, χωρίς να παρεμβαίνω καθόλου εγώ ο ίδιος ως Λογιστής της επιχείρησης.
  5. Συμφωνώ η διανομή των κερδών του Συνεταιρισμού θα γίνεται ως εξής: Πρώτα θα πληρώνονται τα έξοδα λειτουργίας και το τυχόν πλεόνασμα θα διανέμονται στα μέλη με την αναλογία εσόδων από τους πελατών τους που συνεργάστηκαν με τον Συνεταιρισμό."

Μ ε ε κ τ ί μ η σ η

εκ του Συλλόγου Αδειούχων Λογιστών Φοροτεχνικών Ν. Χανίων

Ο Πρόεδρος Σταυρουλάκης Κωνσταντίνος

Ο Αντιπρόεδρος Μαργιολάκης Νεκτάριος

Ο Γενικός Γραμματέας Μπαρκούρας Γεώργιος

Ο Ταμίας Παυλιδάκης Γεώργιος

Το Μέλος Σγουράκη Ευφροσύνηcomments powered by Disqus
* Παρακαλούμε τα σχόλια να μην είναι σε greeklish. Σχόλια με υβριστικό ή προσβλητικό περιεχόμενο θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.
Εργάνη, Κανονική άδεια