03/05/19 | Αρχική > Ειδησεογραφία > Ανακοινώσεις Συλλόγων

Π.Ο.Φ.Ε.Ε. - Θέμα: Αίτημα παράτασης προθεσμίας καταχώρησης στο e-μητρώο πλοίων

Με επιστολή της προς την Υφυπουργό Οικονομικών κα Παπανάτσιου Κατερίνα, τον Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Κουβέλη Φώτιο-Φανούριο και τον Διοικητή της Α.Α.Δ.Ε. κ. Πιτσιλή Γεώργιο, η ΠΟΦΕΕ κοινοποιεί αίτημα της Ένωσης Φοροτεχνικών Λογιστών Ελευθέρων Επαγγελματιών Ν. Χίου με το οποίο ζητείται παράταση της προθεσμίας καταχώρησης στο «e-μητρώο πλοίων».

Ακολουθεί το κείμενο της επιστολής:


Η Π.Ο.Φ.Ε.Ε. σας κοινοποιεί αίτημα της Ένωσης Φοροτεχνικών Λογιστών Ελευθέρων Επαγγελματιών Ν. Χίου με το οποίο ζητείται παράταση της προθεσμίας καταχώρησης στο «e-μητρώο πλοίων».
Συγκεκριμένα στο αίτημά της η Ένωση αναφέρει:
Όπως θα γνωρίζετε, στις 15/05/2019 λήγει η προθεσμία καταχώρησης στο «e-μητρώο πλοίων», με κωδικούς TAXISnet, όλων των ιδιωτικών πλοίων αναψυχής υπό ελληνική σημαία, των επαγγελματικών πλοίων αναψυχής ανεξαρτήτως σημαίας, καθώς και των επαγγελματικών τουριστικών ημερόπλοιων (σύμφωνα με τις προϋποθέσεις και τα οριζόμενα στο άρθρο 2 του Ν.4256/2014).
Επειδή είναι βέβαιο ότι και αυτή η δουλειά θα περάσει από τα λογιστικά γραφεία και όπως φαίνεται το μεγαλύτερο ποσοστό των φορολογούμενων δεν είναι ενήμεροι και δεν έχουν φροντίσει για την υποχρεωτική εγγραφή τους, θα πρέπει η διορία να παραταθεί και θεωρούμε ότι η παράταση θα πρέπει να είναι μέχρι την ημερομηνία λήξης κατάθεσης των φορολογικών δηλώσεων έτους 2018 ήτοι τις 30/06/2019 (ή όποιας παράτασης δοθεί).
Με αυτήν την παράταση της διορίας θα συμπέσει χρονικά η υποχρέωση έγγραφής στο μητρώο με την υποβολή της Φ.Δ. οπότε οι φορολογούμενοι που θα προσέλθουν στα λογιστικά γραφεία για την υποβολή των φορολογικών τους δηλώσεων θα ενημερωθούν και θα εγγραφούν στο «e-μητρώο πλοίων».
Με εκτίμηση,
Για το Δ.Σ. της Ε.Λ.Φ.Ε.Ε. Ν. Χίου,
η Πρόεδρος
Βερνιώτου Άννα
το Δ.Σ. της Π.Ο.Φ.Ε.Ε


comments powered by Disqus
* Παρακαλούμε τα σχόλια να μην είναι σε greeklish. Σχόλια με υβριστικό ή προσβλητικό περιεχόμενο θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.
ΠΟΦΕΕ, Παράταση προθεσμίας, e-Μητρώο Πλοίων