30/04/19 | Αρχική > Ειδησεογραφία > Διεθνή

Κίνα: Ανακάμπτει η οικονομία της – Ενθαρρυντική εξέλιξη για την παγκόσμια αγορά

Διαψεύδει τις Κασσάνδρες η Κίνα. Η δεύτερη σε μέγεθος, μετά την αμερικανική, οικονομία του πλανήτη ανακοίνωσε για το πρώτο τρίμηνο του έτους αύξηση του ΑΕΠ κατά 6,4% σε ετήσια βάση, υψηλότερη από την αναμενόμενη από τους ειδικούς που μετείχαν σε διάφορες έρευνες (6,3%). Η εξέλιξη είναι ενθαρρυντική για το σύνολο της παγκόσμιας οικονομίας, ενώ θα επηρεάσει αναπόφευκτα τις κινοαμερικανικές εμπορικές συνομιλίες, καθώς ισχυροποιεί σαφώς τη διαπραγματευτική ικανότητα του Πεκίνου. Ασφαλώς η αλλαγή σκηνικού στην κινεζική οικονομία οφείλεται στα μέτρα που έλαβε η κυβέρνηση, κυρίως στη μείωση φορολόγησης και στην αύξηση των δημοσίων επενδύσεων.

Όπως αναφέρει στο ρεπορτάζ στην έντυπη έκδοση στο «Βήμα της Κυριακής», ο Αλέξανδρος Καψύλης, η επιτυχία των μέτρων του Πεκίνου είναι αναμφισβήτητη, αφού η αναπτυξιακή επιτάχυνση στηρίζεται στα άλματα που έκαναν η βιομηχανική παραγωγή και οι λιανικές πωλήσεις (ενισχύθηκαν κατά 8,5% και κατά 8,7% αντιστοίχως σε ετήσια βάση). Μεγάλη αύξηση κατά 6,3% εμφάνισαν και οι επενδύσεις. Στους προστατευτικούς δασμούς που έχει επιβάλει η διακυβέρνηση του Ντόναλντ Τραμπ στις κινεζικές εισαγωγές στις ΗΠΑ και στην επιβράδυνση της ευρωπαϊκής οικονομίας (άρα και τη μείωση των κινεζικών εξαγωγών προς την Ευρώπη), η Κίνα απαντά με την τόνωση της αχανούς εσωτερικής της αγοράς – μιλάμε για 1,3 δισ. καταναλωτές.Πηγή: www.tovima.gr
comments powered by Disqus
* Παρακαλούμε τα σχόλια να μην είναι σε greeklish. Σχόλια με υβριστικό ή προσβλητικό περιεχόμενο θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.
Χώρες > Κίνα, Οικονομική ανάπτυξη