23/04/19 | Αρχική > Ειδησεογραφία > Ανακοινώσεις Συλλόγων

ΣΥΝΑΡΟΕ: Αναγκαία η μετάθεση της καταληκτικής ημερομηνίας ασφαλιστικών και φορολογικών υποχρεώσεων

Επιστολή προς την Yπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, κα Έφη Αχτσιόγλου, τονYπουργό Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρώπινων Δικαιωμάτων, κ. Μιχάλη Καλογήρου, τον Yφυπουργό Οικονομικών, κα Κατερίνα Παπανάτσιου και τον Διοικητή Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων, κ. Γιώργο Πιτσιλή με θέμα «Αναγκαία η μετάθεση της καταληκτικής ημερομηνίας ασφαλιστικών και φορολογικών υποχρεώσεων» απέστειλε η Συνεργασία Αριστερών Οικονομολόγων (ΣΥΝΑΡΟΕ). Ακολουθεί το κείμενο της επιστολής:

Η σώρευση σημαντικών φορολογικών, ασφαλιστικών και λοιπών υποχρεώσεων μέσα στον μήνα Απρίλιο σε συνδυασμό με τις γιορτές του Πάσχα δημιουργεί δυσκολίες στην ολοκλήρωση υποβολής δηλώσεων και εξόφλησης των υποχρεώσεων από τους υπόχρεους.
Η Συνεργασία Αριστερών Οικονομολόγων εκτιμά ότι η καταληκτική ημερομηνία υποβολής και εξόφλησης σειράς φορολογικών και ασφαλιστικών υποχρεώσεων (πόθεν έσχες, δηλώσεις επαγγελματικών λογαριασμών, ΦΠΑ, ΕΦΚΑ, ρυθμίσεων κ.α.) επιχειρήσεων και φυσικών προσώπων η οποία είναι κοινή για τις 30 Απριλίου 2019, ενέχει τον κίνδυνο να δημιουργήσει σοβαρές δυσκολίες στην ομαλή υποβολή και εξόφληση των παραπάνω υποχρεώσεων.
Επίσης είναι γνωστό ότι λόγω της γιορτής του Πάσχα οι εργάσιμες μέρες είναι μειωμένες με την 30η Απριλίου να αποτελεί την μόνη εργάσιμη ημέρα μετά το Πάσχα, εντείνοντας περαιτέρω το πρόβλημα.
Με βάση τα παραπάνω και προκειμένου να αποφευχθεί ο καταλογισμός προστίμων σε πλήθος εκπρόθεσμων δηλώσεων, που εξ αντικειμένου δεν είναι δυνατόν να υποβληθούν εμπρόθεσμα. Η Συνεργασία Αριστερών Οικονομολόγων θεωρεί αναγκαία την μετάθεση της καταληκτικής ημερομηνίας ασφαλιστικών και φορολογικών υποχρεώσεων τουλάχιστον κατά μία εβδομάδα.comments powered by Disqus
* Παρακαλούμε τα σχόλια να μην είναι σε greeklish. Σχόλια με υβριστικό ή προσβλητικό περιεχόμενο θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.
Ασφαλιστικές υποχρεώσεις, Παράταση προθεσμίας, Φορολογικές υποχρεώσεις