12/04/19 | Αρχική > Ειδησεογραφία > Οικονομικά

Επιστολή βενζινοπωλών προς Υφυπουργό Οικονομικών και Διοικητή ΑΑΔΕ μετά και την έκδοση της εγκυκλίου σας Ε.2056/2019

Την ακόλουθη επιστολή προς την Υφυπουργό Οικονομικών κα. Αικατερίνη Παπανάτσιου και τον Διοικητή της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) κ. Γ. Πιτσιλή με θέμα "Συνάντηση για διευθέτηση θεμάτων μετά και την έκδοση της εγκυκλίου σας Ε.2056/9-4-2019" απέστειλε η Ομοσπονδία Βενζινοπωλών Ελλάδος.

Αξιότιμοι κυρία Υφυπουργέ και κύριε Διοικητά,
Αναμέναμε διευκρινήσεις σε όσα θέματα είχαμε θέσει κατά τις συναντήσεις με τα αρμόδια στελέχη σας αλλά και σε όσα θέματα είχαμε υποβάλει εγγράφως επανειλημμένα σχετικά με τις ΠΟΛ.1195/2018, ΠΟΛ.1208/2018 & ΠΟΛ.1218/2018.
Δυστυχώς, αντί αυτών των διευκρινήσεων μας κοινοποιήθηκε η ως άνω εγκύκλιος, η οποία έχει αναστατώσει τον κλάδο μας και αφήνει πάλι πολλά αδιευκρίνιστα σημεία όπως αν ισχύει ή όχι η διάταξη με την ΚΥΑ-ΠΟΛ.1203/2-11-2012 και την εγκύκλιο ΠΟΛ.1078/17.3.2014 που προβλέπουν ότι η απόδειξη από το σύστημα εισροών εκροών μέχρι 300 ευρώ επέχει θέση τιμολογίου με την αναγραφή επί αυτής του αριθμού κυκλοφορίας του αυτοκινήτου .
Επιπλέον δημιουργούνται με την εγκύκλιό σας νέα ερωτήματα και ιδίως ασαφή σημεία όσον αφορά το συγκεντρωτικό δελτίο αποστολής που με τις προηγούμενες διατάξεις προέβλεπε τη δυνατότητα μεταφοράς και διανομής ποσότητας καυσίμου επιτόπου με έκδοση κατά περίπτωση αποδείξεων λιανικής πώλησης ή τιμολογίων.
Επίσης παραμένουν ασαφή τα εξής:
  • Ο τρόπος απεικόνισης όλων των ημερήσιων συναλλαγών στα βιβλία της επιχείρησης,
  • Το ζήτημα της διαφύλαξης των αποδείξεων,
  • Το ζήτημα των επαναλαμβανόμενων πωλήσεων,
  • Το ζήτημα των πωλήσεων με βυτίο σε δικαιούχους απαλλαγής ΦΠΑ, σε δημόσιες υπηρεσίες με σύμβαση,
  • Το κυριότερο όμως θέμα είναι η περίπτωση αναγραφής του ΑΦΜ και του αριθμού κυκλοφορίας στην απόδειξη του συστήματος εισροών εκροών στην εναλλακτική περίπτωση που δεν εκδίδεται τιμολόγιο σε αντικατάσταση.
Αυτά και άλλα πολλά θέματα επιβάλλουν την άμεση συνάντηση με τα αρμόδια στελέχη σας χωρίς καθυστέρηση .comments powered by Disqus
* Παρακαλούμε τα σχόλια να μην είναι σε greeklish. Σχόλια με υβριστικό ή προσβλητικό περιεχόμενο θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.
Ομοσπονδία Βενζινοπωλών Ελλάδος