19/03/19 | Αρχική > Ειδησεογραφία > Ανακοινώσεις Συλλόγων

ΠΟΦΕΕ - Αίτημα μεταφοράς προθεσμίας ηλεκτρονικής υποβολής Πόθεν Έσχες

Επιστολή προς τον Υπουργό Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρώπινων Δικαιωμάτων κ. Καλογήρου Μιχαήλ και την Επιτροπή Ελέγχου Δηλώσεων Περιουσιακής Κατάστασης με θέμα Αίτημα μεταφοράς προθεσμίας ηλεκτρονικής υποβολής Πόθεν Έσχες απέστειλε η ΠΟΦΕΕ.

Ακολουθεί το κείμενο της επιστολής:

Κε Υπουργέ,

Σύμφωνα και με τις τελευταίες αλλαγές στη νομοθεσία, οι υποχρεώσεις υποβολής δηλώσεων στο σύστημα Πόθεν Έσχες (Δηλώσεις Περιουσιακής Κατάστασης και Δηλώσεις Οικονομικών Συμφερόντων) που αφορούν το έτος 2018, καθώς και οι τροποποιήσεις των δηλώσεων αυτών για τα έτη 2016, 2017 και 2018, δύναται να υποβληθούν στην ηλεκτρονική πλατφόρμα του Πόθεν Έσχες το διάστημα 18 Φεβρουαρίου 2019 μέχρι και 31 Μαρτίου 2019.­

Όμως, λόγω του πλήθους των νέων υπόχρεων και των πολλαπλών δηλώσεων στο σύστημα που πρέπει να κατατεθούν σε συνδυασμό με τα δεδομένα των νέων διαδικασιών που έχουν προκύψει το παραπάνω χρονικό διάστημα, κρίνουμε ότι δεν αρκεί για να ολοκληρωθεί η διαδικασία αυτή. Για τον λόγο αυτό, η Π.Ο.Φ.Ε.Ε. θεωρεί απαραίτητη μία παράταση κατ’ ελάχιστο 6 μηνών της προθεσμίας υποβολής των δηλώσεων του Πόθεν Έσχες, έτσι ώστε να έχει ολοκληρωθεί και η διαδικασία υποβολής των φορολογικών δηλώσεων των υπόχρεων.

Με εκτίμηση,

το Δ.Σ. της Π.Ο.Φ.Ε.Ε.comments powered by Disqus
* Παρακαλούμε τα σχόλια να μην είναι σε greeklish. Σχόλια με υβριστικό ή προσβλητικό περιεχόμενο θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.
ΠΟΦΕΕ, Αίτημα παράτασης, Προθεσμία