31/01/19 | Αρχική > Ειδησεογραφία > Επιχειρηματικά

Κατά 43% αυξήθηκαν οι αφίξεις Ισπανών τουριστών στην Ελλάδα

«Άλμα» της τάξεως του 43% κατέγραψαν το προηγούμενο έτος οι τουριστικές αφίξεις στην Ελλάδα, σύμφωνα με στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα το υπουργείο Τουρισμού. Παράλληλα ανακοινώθηκε η ίδρυση γραφείου ΕΟΤ στη Μαδρίτη στο πλαίσιο της στρατηγικής ανοίγματος στις τουριστικές αγορές της Ισπανίας, Πορτογαλίας και Ν. Αμερικής.

Ειδικότερα, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του υπουργείου, σε εφαρμογή του στρατηγικού σχεδιασμού της υπουργού Τουρισμού, Έλενας Κουντουρά, για την δυναμική τουριστική προώθηση και προβολή της Ελλάδας στην ισπανική αγορά, έχει ληφθεί απόφαση για Γραφείο ΕΟΤ Εξωτερικού που πρόκειται να ιδρυθεί και να λειτουργήσει στη Μαδρίτη, με περιοχή τοπικής αρμοδιότητας την Ισπανία, την Πορτογαλία, και τη Νότια Αμερική, προκειμένου να υποστηριχθεί το άνοιγμα του ελληνικού τουρισμού και η προσέλκυση νέων τουριστικών ροών από τις αγορές αυτές.

Εν τω μεταξύ, εντυπωσιακή άνοδο καταγράφουν οι αφίξεις Ισπανών τουριστών στην Ελλάδα. Το 2018 οι αεροπορικές αφίξεις από την Ισπανία στη χώρα μας έφτασαν τις 255.883, σύμφωνα με το υπουργείο Τουρισμού, σημειώνοντας αύξηση 43,2% σε σχέση με το 2017, ενώ αναμένεται και νέα αύξηση για το 2019.Πηγή: www.news.gr
comments powered by Disqus
* Παρακαλούμε τα σχόλια να μην είναι σε greeklish. Σχόλια με υβριστικό ή προσβλητικό περιεχόμενο θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.
ΕΟΤ, Τουρισμός, Τουρίστες