29/01/19 | Αρχική > Ειδησεογραφία > Ανακοινώσεις Συλλόγων

ΕΛΤΕ: Ανάθεση ποιοτικού ελέγχου των ορκωτών ελεγκτών λογιστών και των ελεγκτικών εταιρειών στην Επιτροπή Ποιοτικού Ελέγχου (Ε.Π.Ε).

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Επιτροπής Λογιστικής Τυποποίησης και Ελέγχων λαμβάνοντας υπόψη το άρθρο 33 του ν.4449/2017 ενέκρινε την Κανονιστική Πράξη 155/4/19.10.2018 αναφορικά με την ανάθεση του ποιοτικού ελέγχου των ορκωτών ελεγκτών λογιστών και των ελεγκτικών εταιρειών.

Σκοπός της εν λόγω Κανονιστικής Πράξης είναι η ανάθεση του ποιοτικού ελέγχου των ορκωτών ελεγκτών λογιστών και των ελεγκτικών εταιρειών που διενεργούν ελέγχους σε οντότητες οι οποίες δεν εμπίπτουν στη περίπτωση 12 του άρθρου 2 του ν.4449/2017, στην Επιτροπή Ποιοτικού Ελέγχου (Ε.Π.Ε.) της παρ. 12 του άρθρου 33 του ν.4449/2017.

Σύμφωνα με το άρθρο 10 της εν λόγω Κανονιστικής Πράξης και την υπ’ αριθμ.213/22/1/2019 απόφαση του Εποπτικού Συμβουλίου του Σ.Ο.Ε.Λ. συγκροτήθηκε η Επιτροπή Ποιοτικού Ελέγχου (Ε.Π.Ε.) ως κάτωθι :

  • Πρόεδρος και Υπεύθυνος Συντονισμού της λειτουργίας της ΕΠΕ, ορίζεται ο Επίκουρος Καθηγητής Λογιστικής του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Εμμανουήλ Δεδούλης,
  • Τακτικό Μέλος, ο τ. ΟΕΛ κ. Ιωάννης Καραλής και αναπληρωτής του, ο τ. ΟΕΛ κ. Χαράλαμπος Σταθάκης
  • Τακτικό Μέλος, ο τ. ΟΕΛ κ. Δημήτριος Ποταμίτης και αναπληρωτής του, ο ΟΕΛ σε Αναστολή κ. Αντώνης Παπαγεωργίου
  • Τακτικό Μέλος, ο τ. ΟΕΛ κ. Σπόρος Κορωνάκης και αναπληρωτής του, ο τ. ΟΕΛ κ. Σάββας Ανδρέου,
  • Τακτικό Μέλος, η κα Αγγελική Σαμαρά (Επίκουρη Καθηγήτρια στο Τμήμα Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής του Παν/μιου Μακεδονίας και μέλος του Συμβουλίου Ποιοτικού Ελέγχου (ΣΠΕ) της ΕΛΤΕ) και αναπληρωτής της, ο κ. Ιωάννης Φίλος (Επίκουρος Καθηγητής Παντείου Πανεπιστημίου και μέλος του Συμβουλίου Ποιοτικού Ελέγχου (ΣΠΕ) της ΕΛΤΕ).

Η Κανονιστική Πράξη ισχύει για τρία χρόνια από τη σύσταση της ΕΠΕ.

Ο Ά Αντιπρόεδρος της ΕΛΤΕ Παναγιώτης Γιαννόπουλοςcomments powered by Disqus
* Παρακαλούμε τα σχόλια να μην είναι σε greeklish. Σχόλια με υβριστικό ή προσβλητικό περιεχόμενο θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.
Ορκωτοί λογιστές, ΕΛΤΕ, Ορκωτοί ελεγκτές