07/12/18 | Αρχική > Ειδησεογραφία > Ανακοινώσεις Συλλόγων

ΣΟΛΝΘ: Χρόνος δηλώσεως επαγγελματικών λογαριασμών στον διαδικτυακό τόπο της ΑΑΔΕ

Επιστολή προς τον Υπουργό Οικονομίας & Ανάπτυξης, κ. Δραγασάκη Ιωάννη και τον Υπουργό Οικονομικών, κ. Ευκλείδη Τσακαλώτο με θέμα «Χρόνος δηλώσεως επαγγελματικών λογαριασμών στον διαδικτυακό τόπο της ΑΑΔΕ», απέστειλε η ΣΟΛΝΘ.

Κύριοι Υπουργοί,

Με αφορμή την επικείμενη καταληκτική ημερομηνία δηλώσεως των επαγγελματικών λογαριασμών των υπόχρεων όπως αυτοί προσδιορίζονται στις αποφάσεις ΚΥΑ 45231/20-04-2017 και εγκύκλιο με αριθ. πρωτοκολ. 83942/2017 σας επισημαίνουμε τα εξής:

Η καταληκτική ημερομηνία δηλώσεως των επαγγελματικών λογαριασμών των υπόχρεων φυσικών και νομικών προσώπων που προσδιορίζονται στις παραπάνω αποφάσεις είναι η 11-12-2018.

Ο μήνας Δεκέμβριος είναι ιδιαίτερα βεβαρυμμένος με υποχρεώσεις τις οποίες διεκπεραιώνουν οι συνάδελφοι επαγγελματίες-λογιστές. Στις «πάγιες» μηνιαίες υποχρεώσεις (ενημερώσεις βιβλίων ,περιοδικές δηλώσεις ΦΠΑ για απλογραφικά και διπλογραφικά βιβλία, δηλώσεις λοιπών παρακρατούμενων φόρων, υπολογισμός δώρων σε μισθοδοσία κλπ ), υπάρχει και η προετοιμασία για τις εργασίες κλεισίματος της χρήσεως, ενώ έχει προστεθεί και η υποβολή δηλώσεων για τη λήψη του κοινωνικού μερίσματος 2018, από τα δικαιούχα φυσικά πρόσωπα.

Πιστεύουμε, στην παρούσα φάση, ότι είναι αναγκαία η άμεση ανακοίνωση παράτασης στην καταληκτική ημερομηνία δηλώσεως των επαγγελματικών λογαριασμών από τα υπόχρεα Φ.Π. και Ν.Π. τουλάχιστον έως τις 31-01-2019, για την ομαλή διεκπεραίωση της όλης διαδικασίας με στόχο τη διευκόλυνση των υπόχρεων φυσικών και νομικών προσώπων για την απρόσκοπτη εκπλήρωση μιας σημαντικής υποχρεώσεώς τους και την αποφυγή των προστίμων που προβλέπει η απόφαση Κ.Υ.Α αριθ. ΔΕΑΦ 1128500/28-08-2018, αλλά και για τη διευκόλυνση των επαγγελματιών συναδέλφων λογιστών που εξυπηρετούν επαγγελματικά αυτές τις επιχειρήσεις.

comments powered by Disqus
* Παρακαλούμε τα σχόλια να μην είναι σε greeklish. Σχόλια με υβριστικό ή προσβλητικό περιεχόμενο θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.
ΣΟΛΝΘ, Επαγγελματικοί Λογαριασμοί