05/12/18 | Αρχική > Ειδησεογραφία > Ανακοινώσεις Συλλόγων

Μανιφέστο Λογιστών - Φοροτεχνικών Ν. Χανίων

Επιστολή προς τα Πρωτοβάθμια Συνδικαλιστικά Σωματεία Λογιστών Φοροτεχνικών μέλη της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Φοροτεχνικών Ελευθέρων Επαγγελματιών (ΠΟΦΕΕ) απέστειλε ο Σύλλογος Αδειούχων Λογιστών Φοροτεχνικών Ν. Χανίων.

Αναλυτικά η επιστολή αναφέρει:

Συνάδελφοι,

Στις επικείμενες εκλογές της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Φοροτεχνικών Ελευθέρων Επαγγελματιών (ΠΟΦΕΕ) θα κληθούμε, δια των αντιπροσώπων μας, να ψηφίσουμε την νέα Διοίκηση της Ομοσπονδίας μας.

Καλούμε τους συναδέλφους να υποστηρίξουν τους υποψηφίους οι οποίοι θα προτάξουν τα κάτωθι:

α) Να προσδιοριστεί με ακρίβεια και δίκαιο τρόπο η ευθύνη του Λογιστή Φοροτεχνικού και να εξαλειφθεί κάθε νομοθετική αερολογία περί τούτου.

β) Να πετύχουν το άνοιγμα του συστήματος των Φορολογικών Δηλώσεων από την 1η Ιανουαρίου του έτους έως την 31η Δεκεμβρίου του έτους, όπου τον Ιανουάριο ο φορολογούμενος θα έχει δικαίωμα αποπληρωμής του φόρου σε 12 δόσεις, τον Μάρτιο σε 10 δόσεις, κ.τ.λ. και τον Δεκέμβριο μία δόση. Τούτο να συνδυάζεται και με την υποχρέωση πληρωμής προκαταβολής φόρου χρήσης στα μισά του έτους, προ της υποβολής της δήλωσης, κατά τα πρότυπα άλλων χωρών.

γ) Να καταργηθούν οι εκτός λογικής διατάξεις επιβολής προστίμων που με τις οποίες π.χ. για ένα ευρώ οφειλής παρακρατούμενου φόρου αντιστοιχεί 500 ευρώ πρόστιμο.

δ) Βελτίωση των επειγόντων υποβολών δηλώσεων με απλοποιημένη διαδικασία. Για παράδειγμα μια πρόσληψη να γίνεται μονάχα με το ΑΦΜ ή το ΑΜΚΑ και εκ των υστέρων, με τον απαραίτητο χρόνο, να διεκπεραιώνεται η όλη διαδικασία.

ε) Δικαίωμα παράτασης όλων των υποχρεώσεων του μήνα Αυγούστου στον Σεπτέμβριο. Καμία υποχρεωτική υποβολή δήλωσης στον Αύγουστο. Πέραν αυτών, ειδικά για τα εργατικά θέματα του Αυγούστου, δυνατότητα απλοποιημένης διαδικασίας (π.χ. δήλωση πρόσληψης μέσω Phone …Erganing)

στ) Υποβολή Ε3 υποχρεωτικά με το ΑΦΜ και την άδεια του Λογιστή Φοροτεχνικού. Το σύστημα να μην δέχεται υποβολή δηλώσεων χωρίς αυτά.

ζ) Συνδικαλισμός στην βάση της Ηθικής και του Δικαίου. Δεν διεκδικούμε θέματα που λειτουργούν εις βάρος των αδύναμων. Δεν διεκδικούμε ποτέ κάτι που δεν είναι δίκαιο. Φροντίζουμε να επιτελέσουμε και δια των επαγγελματικών μας οργανώσεων το κοινωνικό μας καθήκον, ιδίως σε τούτες τις δύσκολες εποχές.

Όμως συνάδελφοι, «κάτω από το μαξιλάρι έχει ένα βαθύ πηγάδι », που στον πάτο του, οι σκέψεις και τα οράματα χάνονται. Όλοι το γνωρίζουμε αυτό. Για να μην επαναληφθεί η ιστορία θα πρέπει να δοθεί ιδιαίτερη προσοχή στα εξής:

1) Ο καταιγισμός θεμάτων – προβλημάτων που αφορούν το επάγγελμα μας είναι ο χειρότερος μας εχθρός. Αυτά, ανούσια τα περισσότερα, έρχονται εκατοντάδες, ροκανίζουν τον ήδη περιορισμένο χρόνο μας και μας ζητούν ως νέες Σειρήνες να ασχοληθούμε μαζί τους. Το αποτέλεσμα είναι γνώριμο: Τα ουσιώδη θέματα μένουν σκονισμένα στο συρτάρι της αναμονής.

2) Το μεγάλο πλήθος των συναδέλφων χάνει την ενέργεια της αντίδρασης του σε κάποια γωνία κάποιων οδών, κοντά στο γραφείο του, όπου θα συναντήσει έναν άλλο συνάδελφο και θα του «πει τον πόνο του».

Λίγοι είναι αυτοί που θα διεκδικήσουν μεθοδικά συντάσσοντας προτάσεις και έγγραφα που θα επιδιώξουν με επιχειρήματα τους στόχους τους.

Ακόμα όμως πιο λίγοι, - απείρως πιο λίγοι -, είναι εκείνοι που μέσα από τα συνδικαλιστικά όργανα, την όποια ουσιώδη (κατά την προηγουμένη παράγραφο) προσπάθεια τους, την επιβλέπουν εντατικά και την επικαιροποιούν ανά τακτά χρονικά διαστήματα. Μετά που θα στείλουν μια επιστολή διεκδίκησης, μετά που θα υλοποιήσουν μια δράση διεκδίκησης, δεν επαναπαύονται πως έκαναν το σωστό, άλλα ζητούν νεότερα, ανά εβδομάδα, πιέζουν, βρίσκουν που «κολλάει» το θέμα, και το «ξεκολλούν». Κι αν διαπιστώσουν αδιέξοδο, τότε ενημερώνουν την βάση (τους συναδέλφους) για το ποιος δημιουργεί ανάχωμα στις προσπάθειες μας και ζητά την ισχύ της βάσης… Και η βάση πρέπει να ακούσει το κάλεσμα, και θα το ακούσει αν διαπιστώσει πως ο αιτών της βοηθείας τηρεί τούτο εδώ το μανιφέστο .comments powered by Disqus
* Παρακαλούμε τα σχόλια να μην είναι σε greeklish. Σχόλια με υβριστικό ή προσβλητικό περιεχόμενο θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.