30/11/18 | Αρχική > Ειδησεογραφία > Ανακοινώσεις Συλλόγων

Επιστολή ΕΦΕΕΑ σχετικά με την υποβολή τροποποιητικών δηλώσεων για αναδρομικά εισοδήματα από συντάξεις

Επιστολή προς τον Διοικητή της ΑΑΔΕ, κ. Γιώργο Πιτσιλή, σχετικά με υποβολή τροποποιητικών δηλώσεων για αναδρομικά εισοδήματα από συντάξεις με προθεσμία υποβολής την 31/12/2018, απέστειλε η ΕΦΕΕΑ.

Αναλυτικά η επιστολή αναφέρει:

Κε Διοικητά,

Στην επιστολή μας με Αρ.πρ.1738/19-7-18 σας είχαμε επισημάνει το πρόβλημα το οποίο είχαμε εντοπίσει και θα έπρεπε να επιλυθεί έως το τέλος του έτους.

Επανερχόμαστε.

Κάνοντας εφαρμογή των διατάξεων για υποβολή τροποποιητικών δηλώσεων για αναδρομικά εισοδήματα από συντάξεις με προθεσμία υποβολής την 31/12/18 , στο σύστημα βλέπουμε εισοδήματα που έχουν σταλεί από τα ταμεία μετά την παρέλευση της υποβολής της δήλωσης.

Το πρόστιμο για κάθε μια τέτοια δήλωση βάσει του άρθρου 54 του ΚΦΔ είναι άδικο να το επωμιστούν οι φορολογούμενοι που δεν έχουν καμία ευθύνη, γιατί οι βεβαιώσεις έρχονται αυτόματα στο taxis.

Κε Διοικητά,

Για την απόδοση της δικαιοσύνης ζητάμε για τις εν λόγω δηλώσεις να δοθεί επαρκής χρόνος υποβολής, έως το τέλος του χρόνου, χωρίς κυρώσεις.
comments powered by Disqus
* Παρακαλούμε τα σχόλια να μην είναι σε greeklish. Σχόλια με υβριστικό ή προσβλητικό περιεχόμενο θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.
ΕΦΕΕΑ, Τροποποιητικές Δηλώσεις, Αναδρομικές Συντάξεις