30/11/18 | Αρχική > Ειδησεογραφία > Διεθνή

Βρετανία: Σε χαμηλό τριών ετών ο δανεισμός προς τους καταναλωτές

Ο δανεισμός προς τους Βρετανούς καταναλωτές επιβραδύνθηκε ξανά τον τελευταίο μήνα και διαμορφώθηκε στο χαμηλότερο επίπεδο των τριών τελευταίων ετών, αλλά υπήρξε ανάκαμψη στην αγορά εργασίας με την αύξηση των εγκρίσεων για στεγαστικά δάνεια, σύμφωνα με την Τράπεζα της Αγγλίας.

Τα στοιχεία της ΒοΕ εμφανίζουν ότι ο ετήσιος ρυθμός αύξησης των μη εξασφαλισμένου καταναλωτικού δανεισμού, υποχώρησε στο 7,5% τον Οκτώβριο, στο χαμηλότερο επίπεδο από το Μάιο του 2015, έναντι του 7,9% τον Σεπτέμβριο, όταν υπήρξε μια απότομη πτώση στις αγορές νέων αυτοκινήτων.

Η BoE ανακοίνωσε επίσης ότι ο αριθμός των στεγαστικών δανείων που εγκρίθηκαν για την αγορά κατοικίας, αυξήθηκε στις 67.086 τον Οκτώβριο από τα 65.726 τον Σεπτέμβριο, και αποτελεί το υψηλότερο επίπεδο από τον Ιανουάριο.

Η αγορά κατοικίας επιβραδύνεται για το μεγαλύτερο διάστημα του έτους, με τις μεγάλες τράπεζες παροχής στεγαστικών δανείων να ανακοινώνουν επιβράδυνση των τιμών σε χαμηλό πενταετίας.Πηγή: www.capital.gr
comments powered by Disqus
* Παρακαλούμε τα σχόλια να μην είναι σε greeklish. Σχόλια με υβριστικό ή προσβλητικό περιεχόμενο θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.
Χώρες > Βρετανία, Καταναλωτές, Δανεισμός